Jel mozemo zavoleti...

ja mislim da se zaljubimo u nekoga zbog nečega, jednostavno neki kvrc se desi.
posle zaljubljivanja sledi upoznavanje, nakon upoznavanja ili počinješ da voliš ili svako ode na svoju stranu...

znači NE

Znaci da oni u stara vremena kada su se zenili i udavali nisu se voleli i nisu se mogli zavoleti u braku, jer se pre braka nisu mozda ni poznavali?

- - - - - - - - - -

nerazumem...pa sigurno neću volim koga ti oćeš

- - - - - - - - - -

et tema...komri lepo reko, da se ne ponavljam

- - - - - - - - - -

et tema...komri lepo reko, da se ne ponavljam

To nigde nisam rekla da trebas voleti nekog koga ja kazem da trebas voleti...nemoj mi iskrivljujes temu:rtfm:

Samo one koji nam to i dozvole.

Kako to mislis samo oni Koji nam dozvole? Zar je potrebna dozvola zavoleti nekog?

- - - - - - - - - -

ako se svi potrude sve može da funkcioniše, možda vremenom i možeš da zavoliš nekog sa kim provodiš dane...
nezahvalno je porediti vreme tada i ovo sada jer žene niko nije mnogo pitao za mišljenje
Da u pravu si ali ipak je tu postajala neka ljubav. Kad bi se tako nesto desilo u danasnje vreme, ne verujem da bi mnogi pristali na vezu u kojoj tek ljubav treba da se rodi, zar ne ?

Mislim da moze.

Ako to zelimo, i ako prodje dovoljno vremena...
u svakom se moze naci nesto zbog cega bi ga voleli :)

Znaci potrebna je obostrana zelja da bi do toga doslo....sta je jos potrebno sem zelje?

- - - - - - - - - -

moguce je
ako se usresredis na odredjene stvari
to je kao neka fikcija
po teoriji i moze biti ljubav

Objasni na koje stvari?

Ne možemo.
Da je to moguće realno bi sagledali i stavili na papir sve osobine pa štiklirali, precrtavali i u gomili izabrali onog sa kim će biti najbolje, najlepše, najvoljenije
Ali ne može, volećemo možda i nekog ko niti je bolji niti pametniji niti lepši od drugih sličnih i možda će nas ti slični njemu baš želeti ali mi ćemo hteti tog nekog, neobjašnjivo i pored svih mana, baš njega.
Dešavalo mi se da se pojavi neko potpuno sličan ali ne,
nije vredelo, ne samo sličan nego bolja varijanta, manje nekih gadnih osobina.

Kako to mislis samo oni Koji nam dozvole? Zar je potrebna dozvola zavoleti nekog?

- - - - - - - - - -

Da u pravu si ali ipak je tu postajala neka ljubav. Kad bi se tako nesto desilo u danasnje vreme, ne verujem da bi mnogi pristali na vezu u kojoj tek ljubav treba da se rodi, zar ne ?

to su uglavnom bili dogovoreni brakovi iz nekog razloga, žene su bile maltene neškolovane jer čim stasa za udaju oni joj nađu nekog, po difaultu ona je služila muškarca i nije se mnogo pitala.
nije mogla da se spakuje i ode. e sad ako je on bio OK pa naravno da je mogla da ga zavoli.
osuđeni su bili jedno na drugo, žena je zavisila od muškarca
ali to ništa nije doborovoljno, a kad je tako onda...

to su uglavnom bili dogovoreni brakovi iz nekog razloga, žene su bile maltene neškolovane jer čim stasa za udaju oni joj nađu nekog, po difaultu ona je služila muškarca i nije se mnogo pitala.
nije mogla da se spakuje i ode. e sad ako je on bio OK pa naravno da je mogla da ga zavoli.
osuđeni su bili jedno na drugo, žena je zavisila od muškarca
ali to ništa nije doborovoljno, a kad je tako onda...

Da, ali i danas postoje zene koje ce se udati da sebi npr. priuste bolji zivot,sve u nadi da ce zavoleti tog svog buduceg.Da li i danas takav brak moze uspeti?

Da, ali i danas postoje zene koje ce se udati da sebi npr. priuste bolji zivot,sve u nadi da ce zavoleti tog svog buduceg.Da li i danas takav brak moze uspeti?
Dokle god se one drže ljubavi ka njegovom bogatstvu i on ka sticanju i održanju istog predviđam im sjajnu budućnost i buljuk dečice.

Imitacija ljubavi, to je jedino moguće šta dobjaš kad biraš koga ćeš da voliš.

- - - - - - - - - -

Nije ista, kao što nije ista ni ako ti ne želiš a ona želi, kao što nije bar ne moja priča da biram koga ću da volim jer to nije ljubav.
Ja tebe sad ništa nisam razumeo al evo ti pusa i puno sreće i obaveštavaj nas kako je prošlo.

to je malo kompleksno
znas nekada kada su se brakovi ugovarali, a ni se do udaje i zenidbe nisu ni videli, pa su se voleli, to nije bio izbor vec nametnuto

Da, bas tako.Imali su mali milion dece.
Danas mislim da bi bila drugacija sitacija. Mislim da danas takvi brakovi ipak ne mogu opstati.

- - - - - - - - - -

Dokle god se one drže ljubavi ka njegovom bogatstvu i on ka sticanju i održanju istog predviđam im sjajnu budućnost i buljuk dečice.

Ja tebe sad ništa nisam razumeo al evo ti pusa i puno sreće i obaveštavaj nas kako je prošlo.

Obostrana ljubav prema bogatstvu ...bar nesto :)

- - - - - - - - - -

Da li je osnova svakog braka ljubav? Da li je to najvaznje kod vas pri izboru partnerke/partnera?

Poslednja izmena:

Back