Jel moguce da lekari lazu o dostupnosti lecenja?

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.635
Znaci desavalo mi se ranije da mi lekar kaze to nema nigde moracete privatno.....
A onda neko drugi to odradi u tom istom domu zdravlja.....
Kazu mi ultrazvuk aparati pokvareni , red je tek za 9 meseci za ovaj jedan koji radi , a tri su pokvarena..
Medjutim, slucajno ja naletim ovako privatno na nacelnika kardiologije i on kaze radi za koga treba, a to nisi ti...

Pitanje koje postavljam nije o korupciji ili protekciji nego o obicnom informisanju.
Kako ja mogu da znam u kojim domovima zdravlja ima odredjenih testova, a u kojim nema i sta je istina a sta laz...
Da li je moguce da dom zdravlja u Despotovcu , pruza svim svojim pacijentima uslugu odredjivanja Helikobacter pilori testa dok nekom iz nekog lokala to nije omoguceno zbog politike upravnika tog doma zdravlja ili jos gore, da niko u Beogradu ne moze da odradi taj test ako se tako dogovore svi globalno, sto meni izgleda verovatno za dogovor...

To je dijagnostika, a da ne pricamo onda o lecenju...
Ja sam imao licno tu nesrecu da mi lekarka kaze ne moze uput za internistu specijalistu , zato sto sam puno ljudi poslala kod specijaliste....a pola sata pre toga me hitno bola iglom da mi spusti pritisak...
Naravno da sam zbunjen i tu ide ona prica o ludima koji ....khm....zbunjene...

Znaci da sam u pravu sto sam nanjusio da se tu moze napraviti dogovor privatnih i domova zdravlja.....

Meni te sitne a kao neobicne stvari za testiranje izgledaju idealne za takve muljaze...
Doduse priznajem, ipak su to fecesi, kod ovog helicobacter ili kod glista.
Ali takve stvari mi po reakcijama kad ovako pricam nepismenom svetu izgledaju idealno za mesta za sisanje ovaca.....

Poslednja izmena:
to običlno praktikuju lekari koji rade privatno pa kao izmisle neki razlog zašto treba da nešto da odradiš kod privatnika i onda kao slučajno znaju dobru privatnu kliniku da ti preporuče...mislim prilično je providno
Kad je neka frka moras po hitno privatno kod lekara, to je obicno
( ne i obavezno) lekar koji pre podne radi u bolnici ( recino hirurg, kardiolog, internista), ali ti pre podne ne mozes da dobijes termin jer hiljadu ljudi ceka na termin, a za to nije taj lekar kriv.

Kad je neka frka moras po hitno privatno kod lekara, to je obicno
( ne i obavezno) lekar koji pre podne radi u bolnici ( recino hirurg, kardiolog, internista), ali ti pre podne ne mozes da dobijes termin jer hiljadu ljudi ceka na termin, a za to nije taj lekar kriv.
pa dobro,verovatno da nije svaki slučaj u pitanju neki ljigavac koji navrće vodu na svoju vodenicu,ali dešava se...

pa dobro,verovatno da nije svaki slučaj u pitanju neki ljigavac koji navrće vodu na svoju vodenicu,ali dešava se...
Ja imam iskustva sa tim privatnim lekarima u Srbiji ( ne ja licno, ali
moja majka s kojom sam bila kod njih). Sve je to ok, nikome ne deru
kozu s ledja,a da stara zena ceka mesecima po nekim hodnicima gde
nema ni stolica ni da sedne, ipak je malo preterano.
Ne moze se ocekivati svajcarski sistem u Srbiji gde niko ne uplacuje
ni kintu u Zdravstvo.

A onda dolazi dnevnik u DW i tamo melju o Vucicu sat vremena da je izjavio da je Srpsko zdravstvo bolje od Nemackog , sa poukom pa gde vi Nemci zivite...
Jel uopste osim penzosa, jer moje iskustvo slucajno pokazuje da penzioneri nekako izguraju posle 9 meseci sve sto traze, pa cak i kontrole na svakih 6 meseci, dok opasniji mladji bolesnik nece stici ni za 2 godine...neko ima osecaj da je srpsko zdravstvo stvarno do kraja odradilo posao....

Uvek neki djavo fali...

Ja imam iskustva sa tim privatnim lekarima u Srbiji ( ne ja licno, ali
moja majka s kojom sam bila kod njih). Sve je to ok, nikome ne deru
kozu s ledja,a da stara zena ceka mesecima po nekim hodnicima gde
nema ni stolica ni da sedne, ipak je malo preterano.
Ne moze se ocekivati svajcarski sistem u Srbiji gde niko ne uplacuje
ni kintu u Zdravstvo.
Placaju radnici i to debelo za socijalno i penziono,ali dzabe kad PIO to sve pokrade.

Placaju radnici i to debelo za socijalno i penziono,ali dzabe kad PIO to sve pokrade.
Ne znam koliko oni kradu, ali kod najboljih lekara u nekoliko dobro
opremljenih bolnica mogu samo politicari, estrada, sportisti, njihove
sire i uze porodice, normalan smrtnik tamo ne moze da dospe.
Kao da su te bolnice i sva ta oprema samo za njih pravljene
i kupovane. Zaboravih na SPC, i oni su tu priviligovani.

Ne znam koliko oni kradu, ali kod najboljih lekara u nekoliko dobro
opremljenih bolnica mogu samo politicari, estrada, sportisti, njihove
sire i uze porodice, normalan smrtnik tamo ne moze da dospe.
Kao da su te bolnice i sva ta oprema samo za njih pravljene
i kupovane. Zaboravih na SPC, i oni su tu priviligovani.
Nazalost,narod koji placa socijalno i to dobre sume od plate,skoro da nemaju nikakve sanse,ako ne daju neki evro pod ruku,a ti djilkosi ulaze i preko reda.Iako im mozda i nije hitno.

Back