Jel ima neko iskustva sa slomljenim prstom

It's cloudy

Zainteresovan član
Poruka
407
Slomila sam prst pre oko dva meseca, od toga nosila onaj splint/fiksator mesec ipo. Prst me i dalje bolucka, otecen je minimalno, i dalje ne mogu da pomeram taj deo... Hoce li ovo proci vremenom, bol, otok i postoji li nesto sto bi mi pomoglo da vratim funkcionalnost ili ce taj delic prsta ostati tako 'nepokretan'? Ortoped je bio jako nezainteresovan, ni snimak nije uradjen, a kod privatnog bih isla samo ako neko ima iskustva da znam da necu baciti novac u vodu...

Slomila sam prst pre oko dva meseca, od toga nosila onaj splint/fiksator mesec ipo. Prst me i dalje bolucka, otecen je minimalno, i dalje ne mogu da pomeram taj deo... Hoce li ovo proci vremenom, bol, otok i postoji li nesto sto bi mi pomoglo da vratim funkcionalnost ili ce taj delic prsta ostati tako 'nepokretan'? Ortoped je bio jako nezainteresovan, ni snimak nije uradjen, a kod privatnog bih isla samo ako neko ima iskustva da znam da necu baciti novac u vodu...
ja sam jedan uganio (možda je i napukao) i uzelo je veoma dugo dok nisam zaboravio da imam sa njim problem. Mislim više od godinu dana

kad ljudi prohodaju s veštačkim kukom valjda ima šanse i za prst :neutral: je l su ti preporučili neke vežbe, možda zakidaju na fizioterapiji pa moraš da tražiš i pitaš, ima i oni magneti itd
Gde da trazim i pitam kad ortoped nece ni da razgovara sa mnom? :( samo mi je rekao da je terapija zavrsena i to je to, nit kontrola, nit nista. Mislila sam sa idem po uput kod drugog ortopeda, ali on ce mi reci da se vratim kod ovog prvog jer oni ne vole da dele pacijente da ne bi dolazili u neprijatnu situaciju itd...

tuzi doktora

Gde bas taj prst na koji ide prsten. :D

Ja sam slomio mali prst na basketu u samom zglobu pre xy godina. Bio sam kod Jove Stojsavljevica na Banjici i covek mi kaze da me operise ostao bi mi prst prav ali nefunkcionalan ne bih mogao da ga savijem. Nego da radim vezbe. Nisam nosio nikakvu imobilizaciju, a igrao sam i basket sa slomljenim prstom.
Vezbe su bile nasilno savijanje i ispravljanje tog prsta drugom rukom u dva lavora jedan sa hladnom vodom i sapunom i drugi sa toplom i solju. To je bolelo sacuvaj boze. I morao sam dugo da ih radim dok nisam uspeo da svojom voljom pokrecem prst. Danas je prst funkcionalan potpuno, a estetski moze da se vidi razlika inspekcijom, a ovako sa strane ne.

Tako da ne znam zasto ti nisu preporucili nikakve vezbe ili bar odlazak kod fizijatra na konsultacije.

Gde da trazim i pitam kad ortoped nece ni da razgovara sa mnom? :( samo mi je rekao da je terapija zavrsena i to je to, nit kontrola, nit nista. Mislila sam sa idem po uput kod drugog ortopeda, ali on ce mi reci da se vratim kod ovog prvog jer oni ne vole da dele pacijente da ne bi dolazili u neprijatnu situaciju itd...
To je tvoje pravo da potražiš mišljenje drugog lekara. I ne pbaziri se na to. Reci šta ti je rekao prvi, a da ti i dalje imaš problem pa si potražila stručnijeg.

Stavljaj led, tako otok prolazi. a ako samo bolucka, a ne boli
ne ocekuj veliku paznju i posvecenost ortopeda.
Pokusavaj da vezbas, proci ce to.

fizijatar ima za pare, mada valjda treba neki koji zna s tim finim povredama... i pre korone su oni nekako štedeli na tome mislim
možda ima neki dr sajt da se pita
i verovatno su privatni posvećeniji, tj ne znam je l njih šalju u korona bolnice
ima da se googlaju vežbe :eek: npr https://myhealth.alberta.ca/Health/aftercareinformation/pages/conditions.aspx?hwid=bo1607
Hvala ti svakako na pomoci.... Nemam sad za fizijatra, mislim da cu pokusati da jednostavno zatrazim uput za drugog ortopeda...

Pokusajte sa gavez masti mazati prst par puta dnevno...jaca kost i zacjeljivanje rana.

Jesi pokusala kod drugog ortopeda/fizijata.Znaju i ti doktori biti malo djubrasti.Ali kako to da nece da razgovara sa tobom?jesi ga pitala i insistirala za vjezbe neke ili ti je govorio da ti nisu potrebne vjezbe?
Nije valjda da ti je stavio samo longetu i zatvorio vrata,da sam na tvome mjestu trazio bi uputnicu kod fizijatra,ili ako su nerazumni i djubrasti kao ovde kod mene,povisio bih ton na njih da im objasnim na malo bolji nacin,jer znam da tada malo bolje saslusaju.Vjerovatno jer izgube (ne svi) i razum,i volju za takvim radom,i strpljenja.
Sto se privatnog fizijatra tice,mozes li naci na google?pa procitas ako imaju i recenzije ili na fb.

Jesi pokusala kod drugog ortopeda/fizijata.Znaju i ti doktori biti malo djubrasti.Ali kako to da nece da razgovara sa tobom?jesi ga pitala i insistirala za vjezbe neke ili ti je govorio da ti nisu potrebne vjezbe?
Nije valjda da ti je stavio samo longetu i zatvorio vrata,da sam na tvome mjestu trazio bi uputnicu kod fizijatra,ili ako su nerazumni i djubrasti kao ovde kod mene,povisio bih ton na njih da im objasnim na malo bolji nacin,jer znam da tada malo bolje saslusaju.Vjerovatno jer izgube (ne svi) i razum,i volju za takvim radom,i strpljenja.
Sto se privatnog fizijatra tice,mozes li naci na google?pa procitas ako imaju i recenzije ili na fb.
Da, bukvalno je tako bilo... Stavio longetu, zatvorio vrata -> skinuo longetu, pokazao mi rukom kao kad hvatas loptom kao to radi samo, zatvorio vrata
Poslao mi je ovde neko link za vezbice pa mogu to da radim, iskreno ne mrcvari mi se vise tamo, nezainteresovani su kao da si otpadnik, bas sam se ruzno osecala, al sta je tu je, ne mogu ni njih licno da krivim

Da, bukvalno je tako bilo... Stavio longetu, zatvorio vrata -> skinuo longetu, pokazao mi rukom kao kad hvatas loptom kao to radi samo, zatvorio vrata
Poslao mi je ovde neko link za vezbice pa mogu to da radim, iskreno ne mrcvari mi se vise tamo, nezainteresovani su kao da si otpadnik, bas sam se ruzno osecala, al sta je tu je, ne mogu ni njih licno da krivim
I ne mozes da ih krivis, za njih je to "nista", za tebe je bol i uzasna smetnja.
Proci ce to polako, zapravo ces se polako navici da malkice bolucka, onda vise neces ni registrovati bol, a i proci ce nekada.

Back