Jel gotova korona?

Pa dobro niste iz medicinske struke, po Vama ispada da smo mi koronu preuvelićali I da nismo morali ništa da radimo.
То сте ви рекли, а не ја. По вама нема ни таласа ни пикова, тако говоре епидемиолози. Што говори да ви изгледа такође нисте из медицинске струке.
На основу ког истраживања тврдите да баш тај број сојева кружи Србијом, ни већи ни мањи ?

То сте ви рекли, а не ја. По вама нема ни таласа ни пикова, тако говоре епидемиолози. Што говори да ви изгледа такође нисте из медицинске струке.
На основу ког истраживања тврдите да баш тај број сојева кружи Србијом, ни већи ни мањи ?
To su rekli epidemiolozi iz kriznog štaba.

A ja jesam iz medicinske struke.

Ja sam na početku rekla da smo trebali naše terapije uključuti u lečenje ljudi, probali smo i krvnom plazmom i albumima, sve što smo učili I sve što smo znali mi smo to primenjivali.

Da je krizni štab prihvatio model tipa da virus protutnji kroz nas ne znam koliko bi imali u covid bolnicama pacijenata i koliko umrlih dnevno.

Ja sam na početku rekla da smo trebali naše terapije uključuti u lečenje ljudi, probali smo i krvnom plazmom i albumima, sve što smo učili I sve što smo znali mi smo to primenjivali.

Da je krizni štab prihvatio model tipa da virus protutnji kroz nas ne znam koliko bi imali u covid bolnicama pacijenata i koliko umrlih dnevno.

Koliko mrtvih dnevno je imala Belorusija, koja nije imala nikakve mere?
Znaš li da je to jedina zemlja koja je 2020. imala 1,5% manje umrlih nego prethodne godine?

Na početku čega? Na početku političke odluke?

Tačno, još je rano da se zna da li XBB.1.5 daje tešku formu bolesti ili lakšu pa prema tome nema potrebe da se špekuliše kako ćemo za par meseci imati ponovo neki crni scenario.

Polovnim januara 2023 je SZO trebala odjaviti kraj globalne zdravstvene vanredne situacije, ali se očigledno to neće desiti ili pak oće videćemo i čuti.

551.427 novih slučajeva ima u svetu.

Ukupno 662miliona broj slučajeva ima u svetu i ukupan 6,7 broj preminulih osoba u svetu ima.

Pandemija će preći u endemiju kada se bude moglo puno lakše kontrolisati situacijom.

Bez obzira na sojeve biološki maksimum ne može da se dostigne više puta, može samo jednom.

Može da bude da virus nije dostigao biološki maksimum pa sada postoji bojaznost da opet imamo do 5000 pozitivnih, ali ako je BM dostignut virusološki nije mogće da virus tj da korona ponovo bukne.

To što radi MZ je apsurd,odbijanje znači da žele samo da se ljudi testiraju samo na kovid što znači da ćemo zbog toga imati veći broj obolelih u decembru od influence tipa A.

Time što se ljudi leče od kovida koji možda imaju koronu a i neki i imaju rezultat može biti koban.

Nama dolazi svakodnevno 200/300 ljudi na testiranje 45 neodređen rezultat,od 120 do 140 pozitivnih i 45 negativnih na koronu imamo.

Novi potvrđeni slučajevi 1000.000 ljudi mi imamo 236 slučajeva i taj grafikon je i dalje u padu.

Reprodukcija korone je 0,92 poraslo za 0,7%,u koliko budemo imali 1,10 imaćemo malo veći broj obolelih od korone.

Svakodnevno novih potvrđenih smrtnih slučajeva od COVID-19 na milion ljudi 7-dnevni prosek je 1,20.

Sve zavisi od proizvođača pcr testova i koje dobijemo,nekad dobijemo pcr testove koji imaju senzitivnost 80% a nekad dobijemo testove sa 45/50% senzitivnosti.
Da li Vi još uvek verujete u ovaj cirkus zvani korona.Izgleda da je ubi rat u Ukrajini.

Ja sam lekar nosila sam 2,5godine skafander I naočare i rukavice.

Biohemijska analiza koja može da nam ukaže na težinu bolesti i na tok boelsti je određivanje enzima LDH, ALT, AST.

Snizen ukupan broj leukocita-snižen broj limfocita=Covid-19 uz to da se poklapa i ostali parametri.

Pošto nemamo obdukcija ne možemo potvrditi da je korona naše organe uništila tako da kako su rekli da su izgledila kao neka smesa ili kaša.

Umesto da su uradili 13000 obdukcija da iseku bolesno tkivo i da patolozi daju svoje mišljenje i nalaz koja bi nam puno pomogla, niko se toga nije setio ili nije u interesu da se radi obdukcije.

Pa dobro niste iz medicinske struke, po Vama ispada da smo mi koronu preuvelićali I da nismo morali ništa da radimo.
Tačno tako.U strahu su velike oči.Ovakvo preuveličavanje ne bi bilo da nije medijski propraćeno.Rezultat svega toga je tiho smanjenje populacije zbog ne lečenja drugih bolesti kod kojih je smrtnost desetostruko veća.Ne znam da li ste iz medicinske struke ali uz dužno poštovanje ako jeste (niste vi krivi).

170miliona u svetu ima hronični hepatitis C, a u Srbiji 320.000.

Ovaj virus ima i onkogeni potencijal, smatra se da je on odgovoran za 60% malignih tumora jetre. Zato ne treba da čudi podatak, da godišnje u svetu umire oko 300 000 ljudi od posledica hronične HCV infekcije.

I ako HCV nema epidemiološki značaj svakako nije infekcija koja nije opasna.

Što se tiče korone kao što sam više puta rekla oko 70% pacijenata imali su citomegalovirus, Epštajn-Barov virus.

Back