JEL EMINEM STVARNO UBIJEN ILI SU TO SAMO GLASINE?

• Začetnik teme Začetnik teme Duca*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam siguran da sam ,, pogodio ,, temu... Imam par pitanja, nadam se da neko moze da mi odg.

Vec duze vreme imam zelju da naucim da sviram, pre svega, elektricnu gitaru. Zanima me da li moze:

1. ...pristojno da se nauci i bez ,, skole gitare ,,?
2. ...bez iskustva na klasicnoj/akusticnoj gitari?

Rado bih uzeo el. gitaru, pa makar nikad ne znao da sviram, tako sam odlucio. Pa ako moze par saveta oko kupovine... Koja marka, koja prodavnica muzicke opreme, sta je potrebno od dodatne opreme i sl.?

Nisam siguran da sam ,, pogodio ,, temu... Imam par pitanja, nadam se da neko moze da mi odg.

Vec duze vreme imam zelju da naucim da sviram, pre svega, elektricnu gitaru. Zanima me da li moze:

1. ...pristojno da se nauci i bez ,, skole gitare ,,?
2. ...bez iskustva na klasicnoj/akusticnoj gitari?

Rado bih uzeo el. gitaru, pa makar nikad ne znao da sviram, tako sam odlucio. Pa ako moze par saveta oko kupovine... Koja marka, koja prodavnica muzicke opreme, sta je potrebno od dodatne opreme i sl.?

Druze mislim da cu ti ja najbolje odgovoriti na ovo pitanje, pretpostavljam da si isto godiste (91) kao i ja...

Ja sam pre skoro tacno 4 godine kupio polovnu el. gitaru neka kopoja fendera, i kao svaki napaljeni klinac zeleo preko noci da naucim da sviram, pa samim tim sam odma skinuo Guitar Pro 4, kasnije 5, skinuo brdo tabovao i poceo bukvalno da bubam pesme!

Svirao skoro 2 godine ne znajuci nijedan jedini akord niti notu, skalu nista... Onda sam se zainatio i poceo da ucim i vezbam sve ispocetka, trazio sam lekcije bukvalno za pocetnike, krenuo sa akordima, skalama, raznim tehnikama (roll, hammer, release...)

Moj savet ti je bez obzira koju gitaru budes zeleo da kupis, uvek pocni da sviras i ucis od osnovnih stvari (npr akordi). Nije velika razlika kupiti na pocetku el. gitaru ili akusticnu, bitnije kako ces poceti da sviras i sta ces prvo uzeti da vezbas... :)

Sto se tice kupovine gitare, ako zelis akusticnu Yamaha F310 bez razmisljanja, sto se tice elektrice... Ja sam kupio polovnu kopiju Fendera Squier, i mogu ti reci da je dosta bolja od recimo Astera koji mozes naci za iste pare, mislim da se krecu oko 150e sa sve paketom (torba, trzalice, zice...). Ako zelis skuplju, tu vec neces pogresiti sigurno... :D Toliko od mene... Poz... :)

C
Ja znam ja sam drag
Am
mnogim drugim ženama
Dm
al' ja sam samo tvoj
G
ti tečeš mojim venama

Povedi me u noć
uzmi me i ljubi me
iz ovog ludog sna
nikad ne probudi me