Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Matej 7:17-20 - Tako svako dobro drvo donosi dobar plod, a svako nevaljalo drvo donosi bezvrijedan plod. Dobro drvo ne može donijeti bezvrijedan plod, niti nevaljalo drvo može donijeti dobar plod. Svako drvo koje ne donosi dobar plod sječe se i baca u vatru. Dakle, prepoznat ćete ih po plodovima njihovim.

:heart: :bye:

Pa naravno vase drvo je rasel a vi ste plodovi njegovog uma.

Poslednja izmena od moderatora:
Ti sa ovim svojim pisanjem dokazuješ NEPOZNAVANJE kršćanstva i povijesti, žalosno.

Normalno da se ne priznaju sabori ili koncili, pošto nisu kršćanski, nego od prorečenog kršćanskog otpada
, :heart: :bye:

Ето видиш како сада лепо показујеш своје лице пуно "љубави" и "кршћанства"...:lol:
што ми је веома драго. Вређаш! Али ја те нећу пријавити јер највише што ће се десити као реакција то је да ти избришу увредљиву реч, овако нека остане да сви виде вашу "преподобну" комуникацију.
Иначе, ако већ расправљамо О ОТПАДУ, да те потсетим да је прво 1054.године отпала Римокатоличка црква (која је свакако хришћанска), затим су од РКЦ отпали Протестанти - а од Протестаната стотине разноразних секти које су основали крајње проблематични људи и од којих се свака па и ваша проглашава за ЈЕДИНУ ЗАИСТА "ХРИШЋАНСКУ ЦРКВУ". Да није тужно, било би смешно веровати неком америчком мангупу да му се "јавила" права вера и то свега после 1 850 година битисања хришћанства у целом свету.

Не ја - него цео свет зна и КО сте и ШТА сте, али ви се свуда изнова претварате. Не смета мени да ви верујете у шта год хоћете(ваша вера = ваша приватна ствар) - али никако нећу дозволити да не реагујем на лажи и кривотворење и нетачно тумачење Светог писма и Старог и Новог завета, нити ћу вам дозволити без одговарајуће реакције да ХУЛИТЕ НА ПРАВОСЛАВНО ХРИШЋАНСТВО !

Hoćeš malo da se vrijeđaš ?

Naše drvo je Jehova Bog, a mi smo plodovi Kristovog uma i Božje riječi, a vi ste plodovi raznoraznih crkvenih umova. :bye: :heart:

Vi ste institucija koju je osnovao covek mason , da podrivate crkvu boziju ,nemate vi sa hristom nista , jer reci ce vam na kraju idite od mene priokleti vi koji cinite bezakonja , nikada vas nisam ni znao.

Vi ste samo jedna u nizu sekti koje su se pojavile u poslednje vreme, i kojeje osnovao covek , a ne Bog ili Hrist.

pa pa

Ето видиш како сада лепо показујеш своје лице пуно "љубави" и "кршћанства"...:lol:
што ми је веома драго. Вређаш! Али ја те нећу пријавити јер највише што ће се десити као реакција то је да ти избришу увредљиву реч, овако нека остане да сви виде вашу "преподобну" комуникацију.
Иначе, ако већ расправљамо О ОТПАДУ, да те потсетим да је прво 1054.године отпала Римокатоличка црква (која је свакако хришћанска), затим су од РКЦ отпали Протестанти - а од Протестаната стотине разноразних секти које су основали крајње проблематични људи и од којих се свака па и ваша проглашава за ЈЕДИНУ ЗАИСТА "ХРИШЋАНСКУ ЦРКВУ". Да није тужно, било би смешно веровати неком америчком мангупу да му се "јавила" права вера и то свега после 1 850 година битисања хришћанства у целом свету.

Не ја - него цео свет зна и КО сте и ШТА сте, али ви се свуда изнова претварате. Не смета мени да ви верујете у шта год хоћете(ваша вера = ваша приватна ствар) - али никако нећу дозволити да не реагујем на лажи и кривотворење и нетачно тумачење Светог писма и Старог и Новог завета, нити ћу вам дозволити без одговарајуће реакције да ХУЛИТЕ НА ПРАВОСЛАВНО ХРИШЋАНСТВО !

Normalno da istina smeta laži. Prorečeni kešćanski otpad, je istina koja je unaprijed najavljena u Bibliji, te koja se dokazala kroz kronologiju povijsti. A ti, ako nepoznaš dovoljno povijest ranog kršćanstva, i njegov razvoj, onda je normalno da tako reagiraš. Ja nikoga ne vrijeđam, nego iznosim činjenice i argumente, no to nekoga može i da pogodi i da zaboli, ali vjeruj mi, nemogu ti podilaziti i pisati izmišljotine.

Izvini ako te istina vrijeđa. :heart: :bye:

Mito ne hulimo mi na pravoslavlje, ne moze se huliti na pravoslavlje zato sto to nije religija koja se dopada Jehovi, nije biblijska religija. Moze se huliti samo na Jehovu jer je jedino on svet. Ne mesaj pojmove, ne mozes da na silu pretvoris pravoslavlje u biblijsku religiju.

Dok na drugoj strani ti, Boki, Sale...Vi sami iznosite vasa verovanja koja nisu u skladu sa Biblijom, tako da sve o cemu govorite niste u stanju da potvrdite stavcima iz Biblije. Nije ni cudo, sve sami obicaji i tradicija zato nista od toga ne postoji u Bibliji. Nigde dodirnih tacaka sa Biblijom, tako da nije ni malo tesko dokazati da su svi rituali pravoslavlja dubokog paganskog porekla. Narocito meni koji sam rodjen kao pravoslavac a i vecini Jehovinih Svedoka u Srbiji koji smo praktikovali tradiciju i slavili koje-kakve obicaje. Moji roditelji i rodjaci su jos uvek pravoslavci.

:hvala:

Vi ste institucija koju je osnovao covek mason , da podrivate crkvu boziju ,nemate vi sa hristom nista , jer reci ce vam na kraju idite od mene priokleti vi koji cinite bezakonja , nikada vas nisam ni znao.

Vi ste samo jedna u nizu sekti koje su se pojavile u poslednje vreme, i kojeje osnovao covek , a ne Bog ili Hrist.

pa pa

Što se odmah gnjeviš ? Isus je jasno rekao da će se njegovi učenici prepoznati po plodovima, ili djelima.

Dovoljno dobro poznajem djela svoje religije, a isto tako djela takozvanih kršćanskih religija, tako da sam potpuno siguran na čijoj se strani nalazim. Međutim, sam kažeš da Krist kaže da neće svatko tko mu govori Gospodine, Gospodine, da uđe u kraljevstvo Božje, nego samo oni koji vrše Božju volju. A vidiš, prvo moraš da znaš što je njegova volja, da bi je mogao vršiti.

Naprimjer: Dali vi vršite Božju volju, govorite drugima o Božjem imenu ???

Ivan 17:6,26 - Objavio sam tvoje ime ljudima...I obznanio sam im tvoje ime...

Naziv Kršćanin označava osobu koja slijedi učenja i stil života Isusa Krista. No, pošto je Krist objavljivao ljudima Božje ime, onda je logično da to čine i njegovi pravi sljedbenici. Eto, ovo ti je samo jedan primjer vršenja Božje volje, i točno se zna ko ga izvršava.

Što se odmah gnjeviš ? Isus je jasno rekao da će se njegovi učenici prepoznati po plodovima, ili djelima.

Dovoljno dobro poznajem djela svoje religije, a isto tako djela takozvanih kršćanskih religija, tako da sam potpuno siguran na čijoj se strani nalazim. Međutim, sam kažeš da Krist kaže da neće svatko tko mu govori Gospodine, Gospodine, da uđe u kraljevstvo Božje, nego samo oni koji vrše Božju volju. A vidiš, prvo moraš da znaš što je njegova volja, da bi je mogao vršiti.

Naprimjer: Dali vi vršite Božju volju, govorite drugima o Božjem imenu ???

Ivan 17:6,26 - Objavio sam tvoje ime ljudima...I obznanio sam im tvoje ime...

Naziv Kršćanin označava osobu koja slijedi učenja i stil života Isusa Krista. No, pošto je Krist objavljivao ljudima Božje ime, onda je logično da to čine i njegovi pravi sljedbenici. Eto, ovo ti je samo jedan primjer vršenja Božje volje, i točno se zna ko ga izvršava.

Plodovi su vam , rastrojstvo uma, krsenja , svih pravila apostolskih i svetihotaca , jeres itd e to su vasi plodovi.

Ima ko pripoveda Hrista ne sekiraj se ti ,naod u srbiji je cuo za Hrista i sluzio mu , pre nego sto je i pocelo odvajanje od crkve hristove, i ne trebaju mu sektasi , ali nazalost sve vise uzimaju maha , a Hristos ce takve da sredi za to sto obmanuse narod koji vec poznaje Hrista.

Da masonski podanici ce da nam kazu , koji ni nemaju Duha Svetoga?

A necemo svetim ocima i ranim Episkopima crkve koji su postavljeni direktno od apostola .

Dela nas odaju Boki, nasa religija belezi porast a sve ostale, pad. Jedino Jehovini Svedoci u celom svetu ispunjavaju prorocanstvo Isusa Hrista i njegovu zapovest iz Mateja 24:14 koja kaze:

I propovjedit će se ovo evanđelje o kraljevstvu po svemu svetu za svjedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak.

I iz Mateja 28:18-20:

18 I pristupivši Isus reče im govoreći: “Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha
20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovjedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amen.

To su samo 2 obelezja po kojima se razlikuje Jehovin narod od ostalih a ima ih jos!

Ni jedna druga religija ne slusa Isusa Hrista iako tvrde da su hriscanske.

Znaš tko je jedini svet ?

Nemamo mi masonske korjene. Naprimjer, ako je na Rasellovom grobu križ, kojega Masoni preziru, kakva je onda logika da je on bio Mason ??? :heart: :bye:

zato sto taj njihov krst ima drugacije znacenje, ali nista vam ne moze pomoci jer ste osnovani od masona iobicnogprevaranta , da li si citao malo kako je varao ljude za psenicu , dali zmnas da je bio na sudu , da li znas sta je odgovarao? e kada budes saznao znaces da nemozete bioti od Boga nego od coveka.

Da masonski podanici ce da nam kazu , koji ni nemaju Duha Svetoga?

A necemo svetim ocima i ranim Episkopima crkve koji su postavljeni direktno od apostola .

Zamolio sam te vise puta da potvrdis stavcima iz Biblije o episkopima koje navodis i narocito o onima koje si imenovao. Gde su stavci? Zar jos uvek nisi primetio kako mi sa tobom i ostalima razgovaramo? Biblijom Boki, Biblijom i to je jedini arsin koji je merodavan.

:kpozdrav:

zato sto taj njihov krst ima drugacije znacenje, ali nista vam ne moze pomoci jer ste osnovani od masona iobicnogprevaranta , da li si citao malo kako je varao ljude za psenicu , dali zmnas da je bio na sudu , da li znas sta je odgovarao? e kada budes saznao znaces da nemozete bioti od Boga nego od coveka.

E moj Boki neces daleko da doguras ako se oslanjas na Jerohinca i njegove izvore podataka koji su sa otpadnickih sajtova, zalosno.

:sad2:

Dela nas odaju Boki, nasa religija belezi porast a sve ostale, pad. Jedino Jehovini Svedoci u celom svetu ispunjavaju prorocanstvo Isusa Hrista i njegovu zapovest iz Mateja 24:14 koja kaze:

I propovjedit će se ovo evanđelje o kraljevstvu po svemu svetu za svjedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak.

I iz Mateja 28:18-20:

18 I pristupivši Isus reče im govoreći: “Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha
20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovjedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amen.

To su samo 2 obelezja po kojima se razlikuje Jehovin narod od ostalih a ima ih jos!

Ni jedna druga religija ne slusa Isusa Hrista iako tvrde da su hriscanske.

Pa vi li ste ga pripovedali , ono je vec bilo pripovedano i nema potrebe opet da se to radi, a apostol kaze proklet svako ko vam drugacije jevandjeje pripoveda .

ovo sto iznosis kome kaze Isus , pa apostolima i njihovimnaslednicima , a vi niste u toj liniji, i niko vas nije poslao , niti vas neko rukopolozio za bilo sta kako se to cinilo u staroj crkvi.

Plodovi su vam , rastrojstvo uma, krsenja , svih pravila apostolskih i svetihotaca , jeres itd e to su vasi plodovi.

Ima ko pripoveda Hrista ne sekiraj se ti ,naod u srbiji je cuo za Hrista i sluzio mu , pre nego sto je i pocelo odvajanje od crkve hristove, i ne trebaju mu sektasi , ali nazalost sve vise uzimaju maha , a Hristos ce takve da sredi za to sto obmanuse narod koji vec poznaje Hrista.

Ma nije tako prijatelju moj, nemamo mi rastrojstvo uma, nego izgleda da ti nepoznaješ nas baš puno, ili si upoznao sam navodno loše stvari kroz rekla kazala. Vjeruj mi, mi smo jako dobri ljudi koji volje svoje suvjerenike, ali isto tako i opčenito sve druge ljude. Ja tebe volim kao čovjeka, no zbog spoznaje znam zašto tako negativno reagiraš prema nama. I kada je došlo do reformacije, bilo je užasnih protivljenja od strane trenutne službene religije, što je nažalost vrlo često i ugušeno kroz krv i ubijanja, no ljudi su kroz povijest cijelo vrijeme tražili istinu. Svaki put kada se pojavio netko, a to je bilo prvenstveno iz svećeničkih redova, da bi ukazao na nepravilnosti i nekršćanske postupke, bio je proganjan, omalovažavam, ili ubijen. To je normalno u ovome svijetu čiji vladar nije Bog, pa zato uvijek dolazi do ugnjetavanja večine naspram manjine. Zato Isus i njegovi pravi učenici govore, da nisu dio ovoga svijeta, koji je zagrezao u materjalističko-nemoralnom stilu života. Mi znamo da je jedini spas dolazak Božjeg kraljevstva na zemlju, i vječno riješavanje problema.

I zato, nemoj se gnjeviti i ljutiti na istinu i moje riječi, pošto te volim, nego razmišljaj o svemu tome. Ponavljam, i apostol Pavao je bio najveći protivnik i krvnik kršćanstva, pa je postao istim tim kršćaninom, tako i ti, možda jednoga dana i ti postaneš Jehovin Svjedok.

:heart: :bye: :heart:

Poslednja izmena:
Dok na drugoj strani ti, Boki, Sale...Vi sami iznosite vasa verovanja koja nisu u skladu sa Biblijom, tako da sve o cemu govorite niste u stanju da potvrdite stavcima iz Biblije. Nije ni cudo, sve sami obicaji i tradicija zato nista od toga ne postoji u Bibliji. Nigde dodirnih tacaka sa Biblijom, tako da nije ni malo tesko dokazati da su svi rituali pravoslavlja dubokog paganskog porekla. Narocito meni koji sam rodjen kao pravoslavac a i vecini Jehovinih Svedoka u Srbiji koji smo praktikovali tradiciju i slavili koje-kakve obicaje. Moji roditelji i rodjaci su jos uvek pravoslavci.

E, sad, baš nigde dodirnih tačaka sa Biblijom. Ni ja nisam pravoslavac, ali nikako ne mogu da se složim sa ovakvom izjavom. Jel si prisustvovao nakad liturgiji?

Da li ti znaš tko ga je optuživao, i tko je to sve pisao, i znaš li pravu istinu, ili samo ono što si čuo i pročitao ???

Pa tako isto možeš da kažeš da su vanzemaljci na zemlji, ali da ih amerikanci sakrivaju u svojim bazama. :heart: :bye:

Zamolio sam te vise puta da potvrdis stavcima iz Biblije o episkopima koje navodis i narocito o onima koje si imenovao. Gde su stavci? Zar jos uvek nisi primetio kako mi sa tobom i ostalima razgovaramo? Biblijom Boki, Biblijom i to je jedini arsin koji je merodavan.

:kpozdrav:

Postoje i druge knjige kada su postanvljeni gde i kada , a poslanice su pisane neke i pre , a ja sam tebi ili nekome , ne mogu da se setim vec izneo ,mesta gde se pominju Episkopi , ne ocekujes valjda da svakom serviram na tanjiru, ali evo sada cu i tebi , jer ti ljudi su direktno postavljeni od apostola i bili njihovi ucenici , a ti li pricas da su sirili lazno hriscanstvo ,zaista se cudim kako nemate straha od Bpoga i njegovih ugodnika?

no eto i tebi pa nadji;
U pocetku Hriscanstva,Gospod Isus Hristos preneo je svestenicku, uciteljsku i pastirsku vlast na Apostole i njihove naslednike za sva vremena. Ovi naslednici apostolske sluzbe (koje su apostoli postavili) bili su najblizi ucenici apostolai pomocnici u apostolskom radu (Timotej Episkop u Efesu, i Tit episkop na kritu, bili su ucenici apostola pavla, a Polikarp smirnski i Ignjatije Bogonosac ucenici apostola Jovana Bogoslova. Na taj nacin ustanovljeno je prijemstvo(naslednost) izmedju apostolai prvih upravitelja Hriscanskih zajednica

Ti crkveni nastojatelji nazivali su seEpiskopi i odlikovali su se Vosopkim moralnim osobinam,Dubokim razumevanjem Hriscanskih dogmi, kao i iskustvu upravljanjem Crkvom. U novom zavetu rec Episkop susrece se pet puta (1 Pет 2,25), (Dela ap 20,28), (Flp 1,1), (1 Тiм 3,2), (Тiт 1,7).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back