Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Darovi svetoga duha koji su bili kod ljudi, prestali su upotpunjavanjem Biblije. Znači, poslije smrti prve i u generaciji druge grupacije Isusovih učenika, darovi su nestali, no plodovi duha su nešto drugo. :bye:

Sta lupetas , pa ctaj dela kako se i Duh sveti izli na neznabosce, A kamoli na E piskope koji sutrebali da vode crkvu Hristovu u buducnosti da bi svi ljudi spoznali Hrista.

stvarno ovo ucenje je naj gore koje sam cuo

Ja nemam namjeru da se svađam, bilo s tobom, bilo s kim drugim ovdje.

Moje znanje i shvaćanje se temelji na logici i prihvačanju istine. Normalno, prvo se čovjek mora poniziti u srcu da bi moga prihvatiti nešto što se kosi s njegovim dosadašnjim razmišljanjem. Velika večina Jehovinih Svjedoka se nije rodila u svojoj vjeri, nego je imala duhovnu potragu i potrebu u toku svoga života. Mnogi od njih su se, prije nego što su pronašli istinu, našli u nekim drugim organizacijama ili zajednicama, no nisu bili zadovoljni sve dok nisu pronašli Jehovine Svjedoke. Ako si iskrena osoba, onda ćeš shvatiti prije ili kasnije, no ako nisi, hmm, onda ništa.

Jesu li i Kreacionisti sekta ??? :heart: :bye:

Ma kakva logika ovo je hulana zdrav razum ,nije ni cudo sto vecina pripadnika su nervno rastrojeni.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9128569&postcount=3325

па шта тражите по улицама и по интернету и градите "дворане краљева", узнемиравате људе...

час једно причате, час друго ко ће вас похватати

icon2.gif
ево предлог
тражите од бруклинског већа стараца да вам у Монтани направе резерват, преселите се тамо, студирајте Библију и чекај те армагедон и вечан живот.

Šta radimo ??? Ti se šališ, ili ?

Pokušavamo spašavati ljude, pa i ovakve kakav si ti. Pavao prije nego je postao kršćaninom je bio ZADRTI i VELIKI protivnik kršćanstva, nešto kao ti u vezi Jehovinih Svjedoka, pa ipak vidiš, postao je jedan od najrevnijih apostola. Tako i ti nisi za osuditi, jer se nikada nezna kada ti se može upaliti lampica u mozgu. Ima na tisuće primjera kada su osobe i po više desetaka puta odbijale Jehovine Svjedoke, pa su danas braća, ili sestre.

Božji blagoslov i moju želju, da pronađeš istinu, jer i tebe Bog voli kao i mene. :heart: :heart: :heart:

Sta lupetas , pa ctaj dela kako se i Duh sveti izli na neznabosce, A kamoli na E piskope koji sutrebali da vode crkvu Hristovu u buducnosti da bi svi ljudi spoznali Hrista.

stvarno ovo ucenje je naj gore koje sam cuo

Pa čitaj Djela apostolska i 1. Korinćanima, pa ćeš ( MOŽDA ) shvatiti da je sveti duh djelovao KROZ DAROVE. No, kasnije se izvještava da će darovi da PRESTANU, a plodovi duha ne. A pod plodove duha spadaju osobine iz Galačana 5:22,23.

:heart:

Pa čitaj Djela apostolska i 1. Korinćanima, pa ćeš ( MOŽDA ) shvatiti da je sveti duh djelovao KROZ DAROVE. No, kasnije se izvještava da će darovi da PRESTANU, a plodovi duha ne. A pod plodove duha spadaju osobine iz Galačana 5:22,23.

:heart:

Sveti Duh je jedan , a darovi su razliciti , shvati to , pa to ti i u poslanicama pise oj covece, a delovao je kroz ljude , kakvu ti iskrivljeno ucenje imas?

Pa naravno da je postala sta bi ti hteo da Hriscane vecno ugnjetavaju , progone i ubivaju, ?
Ti si neki cudan covek?

E pa nije NARAVNO, ono kao to je normalno, nego je upravo to KRŠENJE ISUSOVOG UČENJA, jer je na taj način kršćanstvo potpalo pod UTJECAJ politike, Kralja i velikodostojnika. Kasnije se niti jedan Kralj nije mogao krunisati bez ODOBRENJA PAPE.

Samo mi nemoj pričati kako je to logično. :bye:

Šta radimo ??? Ti se šališ, ili ?

Pokušavamo spašavati ljude, pa i ovakve kakav si ti. Pavao prije nego je postao kršćaninom je bio ZADRTI i VELIKI protivnik kršćanstva, nešto kao ti u vezi Jehovinih Svjedoka, pa ipak vidiš, postao je jedan od najrevnijih apostola. Tako i ti nisi za osuditi, jer se nikada nezna kada ti se može upaliti lampica u mozgu. Ima na tisuće primjera kada su osobe i po više desetaka puta odbijale Jehovine Svjedoke, pa su danas braća, ili sestre.

Božji blagoslov i moju želju, da pronađeš istinu, jer i tebe Bog voli kao i mene. :heart: :heart: :heart:

а шта рећи на ово
ем што прецењујеш мене и успоређујеш ме са светим апостолом Павлом
ем што прецењујете себе, а самохвала баш и није угодна Господу.
а ти кад се молиш моли се тајно јер Отац ће те наградити јавно.
воркисане н е в а љ а ти посао, не иде то тако.

Sveti Duh je jedan , a darovi su razliciti , shvati to , pa to ti i u poslanicama pise oj covece, a delovao je kroz ljude , kakvu ti iskrivljeno ucenje imas?

Galaćanima 5:22,23 - A plod je duha: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrostivost, dobrota, vjera, blagost, samosavladavanje...

Vidiš, to su ti plodovi duha.

No, što hoćeš reći, da je kršćanstvo od Konstantina pa nadalje, imalo plodove duha ???
Pa sama ti povijest govori što su radili ljudima. :heart:

а шта рећи на ово
ем што прецењујеш мене и успоређујеш ме са светим апостолом Павлом
ем што прецењујете себе, а самохвала баш и није угодна Господу.
а ти кад се молиш моли се тајно јер Отац ће те наградити јавно.
воркисане н е в а љ а ти посао, не иде то тако.

Ma, tebi ne vrijedi ništa pričati. :bye::bye::bye:

E pa nije NARAVNO, ono kao to je normalno, nego je upravo to KRŠENJE ISUSOVOG UČENJA, jer je na taj način kršćanstvo potpalo pod UTJECAJ politike, Kralja i velikodostojnika. Kasnije se niti jedan Kralj nije mogao krunisati bez ODOBRENJA PAPE.

Samo mi nemoj pričati kako je to logično. :bye:

Pa sigurno da jeste, tada nije Bila demokratija covece, a zar da crkva Bozija ne bira svoga pomazanika , zar je bolje da dodje neki novi Neron ili druga krvopija koja bi kasapila Hriscane, a citaj u starom zavetu kako su carevi pomazani od Boga preko proroka,i Gospod kaze ne dirajte mi u pomazanike moje, tako su carevi bili pod zastitu Boga , a kada bi se odrekli stizala bi ih kazna.to jasno vidimo uistoriji careva izrailjskih u bibliji.

vorki;9130928]
Galaćanima 5:22,23 - A plod je duha: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrostivost, dobrota, vjera, blagost, samosavladavanje...

Vidiš, to su ti plodovi duha.

Naravno da su to plodovi Duha.,
No, što hoćeš reći, da je kršćanstvo od Konstantina pa nadalje, imalo plodove duha ???
Pa sama ti povijest govori što su radili ljudima. :heart
:

A sta su to radili?

Ja sam vas pitao da li su po vama ok ljudi koji su odmah nasledili apostole , Kao sto je recimo ucenik Svetog Apostola Jovana Bogoslova koji se zvao Ignjatije Bogonosac?koji je bio Episkop u Antiohijskoj Crkvi?

ај Харец буди добар па нам барем ти реци зашто нови свет на интернету нема на српском и хрватском језику?
tko ne bude dobar bude modar ili :)
nije ni na njemačkom bio jedno vrjeme, ne samo za naš jezik već i za druge neke jezike još nema.Stvar je u tome što je to ogromno vjeliki poso,pravila...etc. Radi se na tome.....

srdačni pozdrav i blagoslov i mir. harec

Poslednja izmena:

Da , dakle posto je bilo postavljeno pitanje ; Da li je Isus Hristos SHADAJ a to znaci ovo;
3. EL ŠADAJ : Silni, Svemogući, Dostatan da zadovolji sve potrebe svoga naroda. Javlja se oko 50-tak puta u Starom Zavjetu, od toga najviše u Jobu (oko 30-tak puta). Prvi puta se javlja u Postanku 17: 1-2 gdje Bog s Abrahamom sklapa savez i daje mu obećanje da će postati ocem mnogim narodima. Kao El Šadaj Bog se objavljuje i Izaku i Jakovu.

Ja sam uzeo (Isaija 9:6).Jer nam se rodi dete, Sin nam se dade,kome je vlast na ramenu,i imece mu biti;Divni,Savetnik, Bog Silni, Otac vecni,Knez mirni.

A ovo prorocanstvo se odnosi na Hrista ,za koga kaze da ima Vlast i da je Bog silni.

Eto zasto sam to uzeo kao uporedbu, nadam se da sada razumes zasto?
Pozdrav i tebi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back