Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li si ikad citao Bibliju:think:

ako nisi pogledaj u Bibliji uloge Isusa hrista...

naravno da je jedinorodjeni Bozji sin...

naravno da je bio na zemlji u telu coveka .... kao savrseni covek...

tesko da bi mogao na zemlji viveti kao duhovno bice....

itd... zaboravio si dodati

Isus Hrist kao Kralj Bozjeg Kraljevstva...

A Jehova Bog je vrhovni Bog i njega ljudi obozavaju.. bez obzira sto je Isus sirio Jehovino ucenje na zemlji...

ајде упали лампицу да видиш шта све пишеш, зар овим речима ниси потврдила да је Исус Бог само нижег ранга, а нас називаш да смо пагани који верујемо у три бога, а за Стајића и да не причам што је изговорио о нашем троглавом богу.

ајде упали лампицу да видиш шта све пишеш, зар овим речима ниси потврдила да је Исус Бог само нижег ранга, а нас називаш да смо пагани који верујемо у три бога, а за Стајића и да не причам што је изговорио о нашем троглавом богу.

zar moram 1000 puta da napisem Isus Hrist je Bozji sin :neutral:

ja nisam spominjala pagane.... :cao:

a vi imate trojednog boga a sto jeste paganizam sta tu da vam radim :think:

dobro sale jesi pomanitao :mrgreen: sta zelis dokazati?

sta god da zelis, Jehova nije Trojedni Bog, niti je Isus deo trojednog Jehove :neutral:

jednostavno ne ide :neutral:

nebitno sta je Isus, bitno da nije isto sto i Jehova Boga

како небитно кад су вам пуна уста Њега.

"Јер њиме би саздано све, што је на небесима и што је на земљи, што је видљиво и што је невидљиво, били престоли или господства, или началства или власти; све је њиме и за њега саздано. И он је пре света, и све у њему постоји"

"И толико се показа већи од анђела колико је славније име наследио него они"

"јер коме од анђела икада рече: син мој јеси ти, ја те данас родих? и опет: ја ћу њему бити отац, а он мени син"

"и нека му се поклоне сви анђели божији"

"а коме од анђела икад рече: седи мени са десне стране док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојим?"

"а коме од анђела икад рече: седи мени са десне стране док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојим?"

Da Isus je seo sa desne strane Boga Jehove nakon uskrsenja i cekao je svoje ustolicenje do 1914 kada je primio Kraljevsku vlast .....

a te 1914 je ocisceno nebo od zlih duhovnih stvorenja...

а шта каже пророк Данило

"али, гле Михаило један од првијех кнезова дође ми у помоћ;"

значи један од првих не једини не највећи не први, само овај стих побија вашу раселовску тезу о Исусу да је Михајло.

Da Isus je seo sa desne strane Boga Jehove nakon uskrsenja i cekao je svoje ustolicenje do 1914 kada je primio Kraljevsku vlast .....

шта си навалила на ту 1914 год. кад се и твој оснивач (расел) извинуо што вас је зајебо.

шта си навалила на ту 1914 год. ...bippppppppp.

izvini ti si nesto pobrkooo...

1914 godina je izracunata prema Danilovom prorocanstvu i oznacava pocetak Vladavine Bozjeg Kraljevstva na nebu sa Isusom kao Kraljem... iste te god je Isus zbacio Sotonu i njegove demone sa neba i to vreme naziva Biblija poslednjim danima ovog sistema ili poretka....

zato je ta godina znacajna....

a Armagedon predstoji...

:cao:

а шта каже пророк Данило

"али, гле Михаило један од првијех кнезова дође ми у помоћ;"

значи један од првих не једини не највећи не први, само овај стих побија вашу раселовску тезу о Исусу да је Михајло.

Sta si se zakacio za tog Rasela odavno je umro :neutral:

a danas JS tumace Bibliju onako kako im Bozji duh to otkriva...:cao:

i izvini Biblija nije protivrecna...

Mihajlo je arhandjeo, znaci prvi....

a ti opet bukvalno tumacis :cao:

tj kacis se za reci ne bi li nakako osporio cinjenice ...

Poslednja izmena:
ГОДИНА 1914.

Приближавало се пресудно време. Године 1876. истраживач Библије Чарлс Тејз Расел написао је чланак „Времена незнабожаца: када истичу?“ Тај чланак је објављен у октобарском издању часописа Bible Examiner, који је излазио у Бруклину, у Њујорку. На 27. страни тог издања је стајало: „Седам времена ће се завршити 1914. А.Д.“ Времена незнабожаца јесу период који се у једном преводу Библије назива „одређена времена нација“ (Лука 21:24). Године 1914. није се десило све што се очекивало, али та година је заиста означила крај времена незнабожаца и била је посебно значајна. Многи историчари и коментатори се слажу да је 1914. била прекретница у људској историји. То показују и следећи цитати:
Прекретница у људској историји

„Последња потпуно ’нормална‘ година у историји била је 1913, година уочи Првог светског рата“ (уводни чланак у листу Times-Herald, Вашингтон, 13. март 1949).

„Све више историчара сматра да је 75-годишњи период од 1914. до 1989, у коме су се одиграла два светска рата и хладни рат, јединствена, засебна епоха, посебан период у коме је већина света ратовала, опорављала се од рата или се припремала за рат“ (The New York Times, 7. мај 1995).

„Негде у време избијања Првог светског рата цели свет се распао, а ми још увек не знамо зашто. Пре тога људи су мислили да је утопија на помолу. Владали су мир и просперитет. Онда се све распало. Од тада смо у неком стању обамрлости... У овом веку је побијено више људи него у целој историји“ (др Вокер Перси, American Medical News, 21. новембар 1977).

Више од 50 година после 1914, немачки државник Конрад Аденауер је написао: „Од 1914. сигурност и спокојство су нестали из живота људи“ (The West Parker, Кливланд, Охајо, 20. јануар 1966).

Први председник Societyja Ч. Т. Расел умро је 1916, а следеће године наследио га је Џозеф Ф. Ратерфорд. Дошло је до многих промена. Почео је да излази пропратни часопис Куле стражаре, назван Златни век. (Он се данас зове Пробудите се! и има тираж од преко 20 000 000 примерака на преко 80 језика.) Више је наглашено сведочење од врата до врата. Да би се разликовали од деноминација хришћанског света, ти хришћани су 1931. усвојили име Јеховини сведоци. То име се темељи на Исаији 43:10-12.

У 1920-им и 1930-им доста се користио радио. До 1933. Watch Tower Society је за емитовање библијских говора користио 403 радио-станице. Касније је коришћење радија у великој мери замењено тиме што су Сведоци више ишли од куће до куће с покретним грамофонима и снимљеним библијским говорима. Са свима који су показали занимање за библијску истину започети су кућни библијски студији.

Питање за размишљање: Како је Расел 38 година унапред са сигурношћу објавио да ће 1914. година бити значајна? Видимо да су многи предвидели невиђени просперитет науке и човечанства после индустријске револуције. Међутим десило се нешто што ће променити живот свим људима на земљи-РАТ! Јеховини Сведоци у то време Истраживачи Библије, проповедали су 38 година унапред да ће 1914. година бити година великих збивања и великих преокрета на земљи.

:hvala: i :rtfm:

Poslednja izmena:

E sad mi stavrno nishta nije jasno :dontunderstand:

Zar je sve do 1914. godine bilo tih zlih duhovnih stvorenja na nebu, ja kolko se secam po hrsichanstvu se odavno Sotona bio pobunio i sa svojim revolucinarima zavrshio u paklu :dontunderstand:

Evo imam pitanje : Koji je stav JS o psihijatriji , dosta smo se bavili lechenjem tela , interesujeme kakav je vash stav o pshihijatrima , pshiholozima , i psihijatriji i psihologiji uopshte ?

E sad mi stavrno nishta nije jasno :dontunderstand:

Zar je sve do 1914. godine bilo tih zlih duhovnih stvorenja na nebu, ja kolko se secam po hrsichanstvu se odavno Sotona bio pobunio i sa svojim revolucinarima zavrshio u paklu :dontunderstand:

Evo imam pitanje : Koji je stav JS o psihijatriji , dosta smo se bavili lechenjem tela , interesujeme kakav je vash stav o pshihijatrima , pshiholozima , i psihijatriji i psihologiji uopshte ?

Sotona jos nije nigde zavrsio a bice unisten nakon hiljadugodisnje vladavine Hrista ...

za vreme te vladavine bice svezan - tj onemoguceno ce mu biti delovanje nakon cega ce biti trajno unisten...

prema Otkrivenju 20:2,3 bice svezan 1000 godina

20 :10,14 bice unisten...

JS imaju normalan stav premapsihologiji i psihijatriji...

Arijanizam je bio ”kršćanski“ pokret iz četvrtog stoljeća koji je osporavao tvrdnju o božanskoj prirodi Isusa Krista. Arije je naučavao da Bog nije rođen i da on nema početak. Sin, budući da je rođen, ne može biti Bog u istom smislu u kojem je to Otac. Sin ne postoji oduvijek nego je voljom Oca stvoren i njome postoji.

Реч је о вечном рађању, али реци, ако постоји ОТАЦ, како је могуће да не постоји СИН? Коме је онда Отац Отац?

zar moram 1000 puta da napisem Isus Hrist je Bozji sin :neutral:

ja nisam spominjala pagane.... :cao:

a vi imate trojednog boga a sto jeste paganizam sta tu da vam radim :think:

Ево нешто и из историје...:)
Плиније Млађи који је био управник у Малој Азији - област Витанија, одличан писац, правник и веома добар администратор, када извештава цара Трајана 106. године, у извештају/документу наводи да се хришћани у "одређени дан" окупљају, моле се и певају песме Христу као Богу...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back