Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
SEKTA je izvađenica od riječi SLJEDBA, koja ima značenje sljeđenja određene osobe i njegovih učenja. Kao što je danas 1914 ta godina samo za Jehovine Svjedoke uspostava Božjeg kraljevstva na nebu, tako je i u prvome stoljeću bilo za kršćane koji su jedini vjerovali da je Isus Krist Sin Božji. Za večinu ljudi on je bio običan čovjek, iscjelitelj, ili prorok, dok je samo za njegove pristaše, bio Sin Božji, Mesija. Prema tome, njegovu skupinu sljedbenika su prozvali Sljedbom, ili kasniji naziv, Sektom. Neki su nazivali određenu zajednicu ljudi, koja ima svoga vođu, PUT. Tako u Djelima apostolskim se govori o Feliksu, koji je bio dobro upoznat sa kršćanskim Putem.

Djela apostolska 28:22 - Ali htjeli bismo od tebe čuti što misliš, jer nam je za ovu SLJEDBU ( sektu ) poznato da se posvuda protiv nje govori. :rtfm:

U čemu je onda problem? Nazivaju vas onako kako su nazivali prve hrišćane.

Slazhem se ja sa tim da je ljubav vishe od tapshanja po glavi , ali kakav primer daje biblija maloj deci kada pishe da nevenike i njihovu decu treba pobiti , shta ce misliti o njhivom drugu u shkoli koji je musliman , ili nije krshten ?
Zar se redovima u Bibliji gde se propagira ubistvo ne usadjuje mrzhnja u um mladih ? Malo li je drugih pojava oko nas koja loshe utichu na decu ?

Najvece nesrece chovechanstva su nastale usadjivanjem mrzhnje i netrpeljivosti , Hitler je pravdao pogrome Jevreja Biblijom, shto su i drugi radili pre njega vekovima , Crnce su nazivali sinovima Kainovim bash zbog Bibilije .

Pa nismo mi krivi što su ljudi na zemlji prihvatiti liberalizam življenja. Još malo pa će svatko da radi što hoće. Biblija isto govori za kataklizmu koja predstoji da će biti uništeni svi oni koji ne vrše Božju volju. Ti, naprimjer ne vršiš Jehovinu volju, pošto ga ni ne poznaješ, no nisam ti ja kriv što ćeš da pogineš. Bog je taj koji odlučuje, tko će preživjeti, a tko neće. Normalno i logično je to, da ako postoji Bog da je pravedan, a i postavio sam ti post koji to objašnjava, tamo kada Abraham pita Boga dali će spasiti ljude u Sodomi. Znači, svaka osoba koja je uništena, imala je pravednu kaznu od Boga. Ti danas imaš izbor, hoćeš li spas ili nećeš, i ti biraš putem svoje slobodne volje izbora. Tako da nemožeš kriviti Boga, pošto se upravo sada, u ovim posljednjim danima objavljuje istina i Božje spasenje.

A,di su stavci da potvrde tu tvoju tezu............:dash:

Po bibliji , poshto je Kain ubio Avelja , on je trazhio od Boga da ga zashtiti kako ga ne bi drugi ljudi ubili , bog je na njemu ostavio trag kako bi ga ljudi prepoznali i videli da ga bog shtiti , ali i da vide kako je zgreshio.
Tu tvrdnju koristili su fundamentalisti i ekstremisit koji su mislili da je crna boja kozhe trag koji je bog ostavio na Kaina , stoga su svi crnci bili Kainovo seme , a stoga i inferiorniji u odnosu na belce i da ih treba porobiti i tretirati kao zhivotinje.
Hitler je trvdio da su zhute oznake na Jevrejima trag koji je bog ostavio na Kainu , i da oni kao Kainovo seme nisu dostojni istih prava kao ostali narodi.
A zhute oznake nije uveo Hitler , nego katolichka crkva u Srednjem veku kako bi se razlikvali Jevreji ( koji su po crkvi bili seme Kainovo i izdajice Isusa) od drugih ljudi.

ne lupetaj vise nego ako mozes onda nadji prave citate, jer citati iz biblije nikada ne protivrece jadan drugom, ja sam joj naveo samo jedan deo od citata , ima ih na stotina,

i jos nesto ako sveti ljudi bozji ugodnici nisu blize Hristu i Bogu onda ajde ti nam izvedi neko cudo, ajde da se nadjemo i da se svojim molitvama obratis Bogu , a on da te uslisi i izceli nekog bolesnog, ako to uradis ja cu ti verovati da svako moze isceljivati i biti blizak Bogu?

Ma čovječe, ne radi se u citatima Jakov 5:14-16, gdje se ozdravlja osoba od fizičke bolesti, ili da se iscjeljuje, nego je značenje da je DUHOVNO BOLESNA. To ti se fino pojašnjava u 16. stavku. :dash:

ne lupetaj vise nego ako mozes onda nadji prave citate, jer citati iz biblije nikada ne protivrece jadan drugom, ja sam joj naveo samo jedan deo od citata , ima ih na stotina,

i jos nesto ako sveti ljudi bozji ugodnici nisu blize Hristu i Bogu onda ajde ti nam izvedi neko cudo, ajde da se nadjemo i da se svojim molitvama obratis Bogu , a on da te uslisi i izceli nekog bolesnog, ako to uradis ja cu ti verovati da svako moze isceljivati i biti blizak Bogu?

Nema više čuda boki, Jehova je prestao da čini čuda zato što je završena Biblija.

Pa nismo mi krivi što su ljudi na zemlji prihvatiti liberalizam življenja. Još malo pa će svatko da radi što hoće. Biblija isto govori za kataklizmu koja predstoji da će biti uništeni svi oni koji ne vrše Božju volju. Ti, naprimjer ne vršiš Jehovinu volju, pošto ga ni ne poznaješ, no nisam ti ja kriv što ćeš da pogineš. Bog je taj koji odlučuje, tko će preživjeti, a tko neće. Normalno i logično je to, da ako postoji Bog da je pravedan, a i postavio sam ti post koji to objašnjava, tamo kada Abraham pita Boga dali će spasiti ljude u Sodomi. Znači, svaka osoba koja je uništena, imala je pravednu kaznu od Boga. Ti danas imaš izbor, hoćeš li spas ili nećeš, i ti biraš putem svoje slobodne volje izbora. Tako da nemožeš kriviti Boga, pošto se upravo sada, u ovim posljednjim danima objavljuje istina i Božje spasenje.

Koga bi ti vishe poshtovao , pedofila i silovatelja koji veruje u Jehovu , ili doktora koji svaki dan spasava zhivote , ali je ateista ?
Ja boga ne krivim , vec njegove sluge koje "ljubav Jehove" shire machem i genocidom , ili koji pozivaju na isto.

Moj stav je da o karakteru choveka ne govori samo njegova verosipovest , nego njegova dela i namere iza tih dela ( ovo sam vec rekao) , i drushtvo bi vishe trebalo da ceni dobra dela nego samo veroispovest.

Koga bi ti vishe poshtovao , pedofila i silovatelja koji veruje u Jehovu , ili doktora koji je otishao u humanitarnu misiju , ali je ateista ?
Ja boga ne krivim , vec njegove sluge koje "ljubav Jehove" shire machem i genocidom , ili koji pozivaju na isto.

Moj stav je da o karakteru choveka ne govori samo njegova verosipovest , nego njegova dela i namere iza tih dela ( ovo sam vec rekao) , i drushtvo bi vishe trebalo da ceni dobra dela nego samo veroispovest.

A,koji su to "sluge koje ljubav šire mačem i genocidom"??????

A,koji su to "sluge koje ljubav šire mačem i genocidom"??????

Malo li ih je bilo , a malo li ih je i danas.

Inkvizcija
Vatikan ( prvo je on vekovima proganjao Jevreje i nekatolike , a za vreme Hitlera je cutao , a pomalo i pomagao u nekim mestima )
Krstashi
KKK
Pojedinachni ekstremisti koji shire fashistichke i nacistichke ideje.

A tu si i muslimanski fundamentalisti

I da ne poverujete tu su i Budistichke Dalaj Lame , jer za njihovo vreme vladali verski fundamentalisti gori od inkvizitora ( jedna od kazni za neposlushnost je bila vadejnje utrobe )

Poslednja izmena:
Isus je išao od grada do grada, od jedne sinagoge do druge, i od kuće do kuće. A brošure nije tiskao, kao što nije djelio niti Biblije jer ih tada nije niti bilo.
Zato su njegovi učenici dali zapisati Evanđelja. :D

зашто се не угледате на њега, па лепо од града до града од цркве до цркве, а ово за куће је ишао само кад је био позван и не треба вам литературица.

SEKTA je izvađenica od riječi SLJEDBA, koja ima značenje sljeđenja određene osobe i njegovih učenja. Kao što je danas 1914 ta godina samo za Jehovine Svjedoke uspostava Božjeg kraljevstva na nebu, tako je i u prvome stoljeću bilo za kršćane koji su jedini vjerovali da je Isus Krist Sin Božji. Za večinu ljudi on je bio običan čovjek, iscjelitelj, ili prorok, dok je samo za njegove pristaše, bio Sin Božji, Mesija. Prema tome, njegovu skupinu sljedbenika su prozvali Sljedbom, ili kasniji naziv, Sektom. Neki su nazivali određenu zajednicu ljudi, koja ima svoga vođu, PUT. Tako u Djelima apostolskim se govori o Feliksu, koji je bio dobro upoznat sa kršćanskim Putem.
Djela apostolska 28:22 - Ali htjeli bismo od tebe čuti što misliš, jer nam je za ovu SLJEDBU ( sektu ) poznato da se posvuda protiv nje govori.
не искривљуј
сљедба је јерес
још једна ваша манипулација.
Sekta, Gr.=hairéseōs, latinski=.sẹctae. = Sljebda, Jeres,Sekta
Za sada samo jedan primjer:(naravno ima vjeoma puno, ako je neophodno napisaću još)
Djela Apost. 24
5 Otkrili smo, naime, da je ovaj čovek prava kuga. On podstiče bune među Judejima svuda po svetu, i kolovođa je nazarenske sekte
(savremeni Srpski pjevod)
Hoćeš mi definirati što znači SEKTA, kakvu vjersku grupaciju ljudi ???
Grupa ljudi koja se odvojila od veće grupe ljudi. Šta je tu uvredljivo?
Mene ne bi uvredilo da mi neko kaže da sam jeretik.
Blijski gledano: Jeres ili sekta je jedno te isto.
Treba bi dokazi da napišem ?
svima srdačan pozdrav i sve najbolje.harec

Koga bi ti vishe poshtovao , pedofila i silovatelja koji veruje u Jehovu , ili doktora koji je otishao u humanitarnu misiju , ali je ateista ?

Sada fino govoriš, normalno da bi više poštovao ateistu, nego silovatelja koji vjeruje u Jehovu. No, upravo u našoj religiji osoba prvo mora da dođe do određenog duhovnog stupnja i spoznaje, da bi bila krštena, a ne kao u drugim religijama, gdje se djete krsti bez ikakvog uvida, spoznaje Božje riječi, ili da su mu izvježbane osobine plodova duha. Mi želimo da osoba putem svoje slobodne volje izbora odluči, hoće li vršiti Božju volju ili neće. Ako hoće onda mora da prođe određene preduvjere, a ne da kaže mjesec dana poslije krštenja, kako joj se više neda služiti Bogu. Zato mi isključujemo sve one koji kaljaju Boga svojim ponašanjem, i kršenjem Jehovinih zakona iz njegove riječi. To je ono što ja govorim i što Jehovini Svjedoci promoviraju, ili jesi kršćanin ili nisi, a ne malo jesi a malo nisi. Naprimjer, u nedelju na misi jesi kršćanin, a kada dođeš kući onda prestaješ biti. E nemože to tako kod Boga, takvi ljudi su licemjeri, i oni će biti najstrože kažnjeni, jer poznaju zakon, a namjerno ga krše. Sjede na dvije stolice. Mnogo je kroz povijest stradalo ljudi od onih koji su se pozivali na Krista, ili na neke druge bogove, no ti ljudi nikada nisu bili pravi vjernici, nego glumci koje će sustići zaslužena kazna. A pravi kršćanin je miroljubiv i dobar čovjek, koji je bogobojazan i koji se trudi u životu biti što bolji i pošteniji. To je stav Jehovinih Svjedoka.

:super:

Ma čovječe, ne radi se u citatima Jakov 5:14-16, gdje se ozdravlja osoba od fizičke bolesti, ili da se iscjeljuje, nego je značenje da je DUHOVNO BOLESNA. To ti se fino pojašnjava u 16. stavku. :dash:

smejes se necemu sto ne razumes .
ajmo zajedno preci preko citata?

14. Болује ли ко међу вама, нека дозове старешине црквене, те нека читају молитву над њим, и нека га помажу уљем у име Господње.

15. И молитва вере помоћи ће болеснику, и подигнуће га Господ; и ако је грехе учинио, опростиће му се.

vidi sta kaze i podignuce ga Gospod , a onda govori i ako je grehe ucinio, oprostice mu se.

a pre toga kaze naka dozove staresine crkvene.

i sta ces sada reci?

A, šta je sa okretanjem drugog obraza?
Pokazao si kakvoga si duha. Možeš ti Bibliju napamet znati, ali Bog traži preporođeno srce koje ume da voli, i koje se ne naslađuje mislima o uništenju neistomišljenika.

да то би било занимљиво, кад би замету опалио шамар, шта би урадио, волео бих да ми одговори на ово, ако не жели не мора.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back