Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za objašnjenj ubijanje nevinih i civila možeš priupitati i SPC.
Oni su mogu reći jasno zauzeli stav u ratovima na ovim prostorima i nisu se bunili kada su njihovin vjernici ubijali civile i nevine(ovo se odnosi i na RKC i ISLAM).
A nisam upoznat ni sa jednim JS koji je odgovoran za neki ratni zločin a, vaše crkve jesu.
Ne samo da, ne poštuju zapovijed da se ne obožavaju idoli već i najsvetiju zapovijed krše.
NE UBIJ

Pa dali se vaše crkve drže Biblije ili ......................

Da mi naredi da ubijem ženu ili dijete.
Kad budem u toj situaciji odgovor ćeš znati.
Ali svoju ženu i dijete nebih ubio.
A,ako se odnosi na tuđe ............................da razmislim.Ako Bog naredi............:mrgreen:

Ko je reako da se slazhem sa onim koji propagiraju ratne zlochine , pa bio i SPC.
A shto govorish "nashe" crkve , zar nisam rekao da ne verujem u boga.
Gospod kazhe ne ubij , pa im naredi da ubijaju u samoj bibliji , malo kontradiktorno zar ne ?

pochni sarkazam-
Veoma si humana osoba ako si spreman da ubijesh dete -kraj sarkazma

а колико сам упознат са СП писмом Христос није ишао "врата од врата" :roll:, нити је писао брошурице.

п.с. ипак послушај мој савет

Isus je išao od grada do grada, od jedne sinagoge do druge, i od kuće do kuće. A brošure nije tiskao, kao što nije djelio niti Biblije jer ih tada nije niti bilo.
Zato su njegovi učenici dali zapisati Evanđelja. :D

Ko je reako da se slazhem sa onim koji propagiraju ratne zlochine , pa bio i SPC.
A shto govorish "nashe" crkve , zar nisam rekao da ne verujem u boga.
Gospod kazhe ne ubij , pa im naredi da ubijaju u samoj bibliji , malo kontradiktorno zar ne ?

pochni sarkazam-
Veoma si humana osoba ako si spreman da ubijesh dete -kraj sarkazma

Djeca se mogu ubiti na više načina, a ne samo metkom ili nožem.

I previše se djece ubilo zanemarivanjem, usađivanjem mržnje prema svima koji su drugačiji od njih, fizičkim i psihičkim maltretiranjem - zbog čega su izrasli u ubojice, silovatelje i manijake.

ljubiti ne znači tapšati po glavi već ukoriti :hvala:

I previše se djece ubilo zanemarivanjem, usađivanjem mržnje prema svima koji su drugačiji od njih, fizičkim i psihičkim maltretiranjem - zbog čega su izrasli u ubojice, silovatelje i manijake.

Ali vas bog nije govorio o tome, on je naredio da se ubije oruzjem svako ko nije pripadnik njegove vere!

Ne bi ubio svoju decu i zhenu, a ubio bi tudje ako mu bog naredi. To je skolski primer licemerja.
Radije bih pretrpeo bilo kakvu kaznu, cak i bozju(ako postoji) nego okoncao deciji zhivot, ali izgleda da vi ne mislite tako...

Sad će netko reći da se izvlačim.
Morao sam napisati da vidim komentare.
Pa samo nehumana osoba može to pitanje i postaviti.
Možda i bolesna osoba može to postaviti za pitanje.

Bog takve stvari ne traži od nas.
Ali ti ne vjeruješ u Boga,stoga tebi nikakav odgovor nije dobar.
Ne,nebih ubio nikoga.To mi je smetalo kod svih vjera u bivšoj Yugi.Zato sam postao JS jer sam previše toga vidio i doživio od 1991-1993.
Pozdrav.
Možda vepra (to sigurno lovac sam):super:
A,i ribolovac.........:super:

Sad će netko reći da se izvlačim.
Morao sam napisati da vidim komentare.
Pa samo nehumana osoba može to pitanje i postaviti.
Možda i bolesna osoba može to postaviti za pitanje.

Bog takve stvari ne traži od nas.
Ali ti ne vjeruješ u Boga,stoga tebi nikakav odgovor nije dobar.
Ne,nebih ubio nikoga.To mi je smetalo kod svih vjera u bivšoj Yugi.Zato sam postao JS jer sam previše toga vidio i doživio od 1991-1993.
Pozdrav.
Možda vepra (to sigurno lovac sam):super:
A,i ribolovac.........:super:
To vas bog trazio od jevreja. Da li je on nehuman?

Za ovo podvuceno , dobar odgovor bi bio da priznate da Jehova nije miroljubiv bog, nego osvetoljubiv.

а колико сам упознат са СП писмом Христос није ишао "врата од врата" :roll:, нити је писао брошурице.

п.с. ипак послушај мој савет

Isusova zapovijed:

Marko 13-10; Svima narodima mora se najprije navijestiti evanđelje. šarić prijevod.

A,kako je Pavle radio tj.propovijedao Djela apostolska 20:20: Kako nijesam ništa propustio reći, što je korisno, nego sam javno i po kućama učio,

A,kako je trebalo onda propvijedati piše u Luka 10:1-5

1 Potom odredi Gospodin još drugih sedamdeset i dva, i posla ih po dva i dva pred sobom u sve gradove i mjesta, kada je mislio sam doći.

2 On im reče: "Žetva je velika, a poslenika je malo. Molite se zato gospodaru žetve, da pošalje poslenike u žetvu svoju!

3 Idite! Eto, ja vas šaljem kao jaganjce među vukove.

4 Ne uzimajte sobom kese za novac ni torbe ni obuće i nikoga ne pozdravljajte na putu!

5 Kad dođete u koju kuću, najprije recite: "Mir kući ovoj!

Poslednja izmena:
Ne bi ubio svoju decu i zhenu, a ubio bi tudje ako mu bog naredi. To je skolski primer licemerja.
Radije bih pretrpeo bilo kakvu kaznu, cak i bozju(ako postoji) nego okoncao deciji zhivot, ali izgleda da vi ne mislite tako...

Ubuduće nemoj koristiti riječ VI, zato što svatko od nas ima drugačiji stav po tome pitanju. Ja sam odgovorio na to pitanje, dali bi žrtvovao svoga sina Bogu, sa riječi NEZNAM, dok će netko odgovoriti sa NE ili sa DA. Moramo si postaviti jedno pitanje: Ako sam vjernik u Boga, da li mi je on na prvome mjestu u životu ? Upravo to Jehova Bog traži, a kako je i zapisano u Svetom pismu: LJubi Jehovu, Boga svojega, svim svojim srcem, dušom, tijelom i snagom, a poslije toga, da stavimo interese druge osobe ispred svoga interesa, te kaže, i ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. A Isus nam govori o najvećoj ljubavi, kada kaže: Dati život svoj za prijatelja svoga. Ponavljam, sve zavisi na kojem je kršćanin STUPNJU DUHOVNOSTI. Ako je na malom stupnju duhovnosti, onda mu nije teško da se odrekne Boga, no ako je na velikom, onda i po cijenu svoga života, ili života svoga djeteta, neće se odreći Stvoritelja Jehove.

1. Mojsijeva 22:1,2 - A poslije tih događaja pravi je Bog iskušao Abrahama. Rekao mu je: Abrahame ! A on je odvratio: Evo me ! Tada mu je Bog rekao: Uzmi, molim te, sina svojega, jedinca svojega Izaka kojega toliko ljubiš, i pođi u zemlju Moriju te ga ondje prinesi kao žrtvu paljenicu na jednom od brda za koje ću ti kazati !

Vidimo da je Abraham JAKO VOLIO SVOGA SINA JEDINCA.

1. Mojsijeva 22:9,10 - Na koncu su stigli do mjesta za koje mu je pravi Bog kazao. Abraham je ondje načinio žrtvenik i naslagao drva te je svezao sinu svojemu Izaku ruke i noge i položio ga na žrtvenik povrh drva. Tada je Abraham pružio ruku i uzeo nož da ubije sina svojega.

Vidimo da je Abraham UZEO NOŽ BEZ OKLJEVANJA. Poslije toga je Jehova putem svoga anđela spriječio Abrahama da ubije sina, te mu je stvorio ovna za žrtvu.

1. Mojsijeva 22:16-18 - I rekao mu: Zaklinjem se samim sobom, kaže Jehova, zato što si to učinio i nisi mi uskratio sina svojega, jedinorođenca svojega, doista ću te blagosloviti...i preko potomstva tvojega blagoslovit će se svi narodi na zemlji, jer si poslušao glas moj.

Vidimo da je Bog ZBOG ABRAHAMOVE POSLUŠNOSTI dobio priznanje, obečanje, nagradu, te je nazvan Jehovinim prijateljem. Znači, Abraham je proglašen PRAVEDNIKOM U BOŽJIM OČIMA, zato što je KROZ VJERU u Jehovu i SVOJA DJELA, poslušao Božju zapovjed.

Jakov 2:21-23 - Zar nije Abraham, otac naš, zbog djela svojih bio proglašen pravednim kad je na žrtvenik prinio Izaka, sina svojega ? Vidiš da se njegova vjera udružila s djelima njegovim i djelima mu se vjera usavršila te su se ispunile riječi iz Pisma: Abraham je povjerovao Jehovi, a on ga je zbog toga smatrao pravednim, i bio je nazvan Jehovinim prijatelje.

:klap: :hvala: :klap:

Poslednja izmena:
Vas bog je Jehova, kazem vas jer se krace pise.

A,koji je tvoj bog??????
Evo jedno zanimljivo objašnjenje za božije ime Jehova.

Zašto mnogi osećaju odbojnost prema Božjem imenu? Časopis Practical Papers for the Bible Translator (1992, tom 43, br.4), u izdanju Ujedinjenog biblijskog društva, koje koordinira rad mnogih prevodilaca Biblije širom sveta, kaže: "Budući da nema sumnje u to da je JHVH tačno ime, u načelu, bilo bi najlogičnije da se ono transliterira." Međutim, članak daje i sledeće upozorenje: "Ipak, postoje i neke činjenice koje treba uzeti u obzir. Ako u tekst stavimo ime Jahve, to bi ljude (koji nisu hrišćani) moglo navesti na pogrešan zaključak da je Jahve neki tuđi bog, tj. neki novi, nepoznati bog, drugačiji bog od onog koga oni poznaju." Šta o tome kaže sama Biblija? U Isaiji 44:6-8, Novi svet prevod stoji: "Ovako kaže Jehova, Izraelov Kralj i Otkupitelj, Jehova nad vojskama: 'Ja sam prvi i ja sam poslednji, osim mene nema Boga. Ko je kao ja? Neka poviče, neka kaže i neka mi objasni! Neka oni objave ono što dolazi i ono što će još doći, kao što ja to činim još otkad sam osnovao narod drevni! Ne bojte se i ne plašite se. Zar nisam svakom od vas odavno to rekao i objavio? Vi ste moji svedoci. Ima li Boga osim mene? Ne, nema Stene. Ne znam ni za jednu.'" Dakle, Biblija vrlo jasno naučava da Jehova Bog jeste drugačiji od bogova koje obožavaju ljudi koji nisu hrišćani! (Vidi takođe Isaija 43:10-12).
:bye::bye::bye:

Slazhem se ja sa tim da je ljubav vishe od tapshanja po glavi , ali kakav primer daje biblija maloj deci kada pishe da nevenike i njihovu decu treba pobiti , shta ce misliti o njhivom drugu u shkoli koji je musliman , ili nije krshten ?
Zar se redovima u Bibliji gde se propagira ubistvo ne usadjuje mrzhnja u um mladih ? Malo li je drugih pojava oko nas koja loshe utichu na decu ?

Najvece nesrece chovechanstva su nastale usadjivanjem mrzhnje i netrpeljivosti , Hitler je pravdao pogrome Jevreja Biblijom, shto su i drugi radili pre njega vekovima , Crnce su nazivali sinovima Kainovim bash zbog Bibilije .

Slazhem se ja sa tim da je ljubav vishe od tapshanja po glavi , ali kakav primer daje biblija maloj deci kada pishe da nevenike i njihovu decu treba pobiti , shta ce misliti o njhivom drugu u shkoli koji je musliman , ili nije krshten ?
Zar se redovima u Bibliji gde se propagira ubistvo ne usadjuje mrzhnja u um mladih ? Malo li je drugih pojava oko nas koja loshe utichu na decu ?

Najvece nesrece chovechanstva su nastale usadjivanjem mrzhnje i netrpeljivosti , Hitler je pravdao pogrome Jevreja Biblijom, shto su i drugi radili pre njega vekovima , Crnce su nazivali sinovima Kainovim bash zbog Bibilije .

A,di su stavci da potvrde tu tvoju tezu............:dash:

Svatko tko živi svoju vjeru je prema definiciji većine fundamentalist, fanatik, luđak,...
Tješi me da su to isto mislili i za apostola Pavla :super:

Onaj za koga sam rekao da je zatucani fundamentalista je priznao da bi ubio dete ako mu Jehova naredi , a meni je reako da sam nepismen zato shto nisam vernik i da zbog toga ne vi ni trebalo da razovara sa mnom.

Postoji razlika od zhivljena vere i shirenja netrpeljivosti , ali oni koji pod zhiveljenjem u svojoj veri podrazumevaju shirenje ekstremistichkih ideja nisu nikakvi vernici , jer u veri chovek treba da pronadje mir , a ne da poziva na netrpeljivost i sukobe.

======================================================================================================================
Netočno da se vrši ispovjed Bogu za očišćenje grijeha preko čovjeka !

1. Timoteju 2:5 - Jer jedan je Bog i jedan je POSREDNIK IZMEĐU BOGA I LJUDI, čovjek, Krist Isus...

Ivan 14:6 - Isus mu je odgovorio: Ja sam put i istina i život. NITKO NE DOLAZI OCU OSIM PREKO MENE.

U ova dva citata vidimo na jasan način da je posrednik između Boga i ljudi jedino Isus Krist njegov Sin. Prema tome, ovdje imamo biblijski temelj na osnovu kojega znamo da ljudi nisu potrebni u komunikaciji sa Bogom. Upravo zato isticanje citata iz Jakov 5:16, kako bi se istaknulo posredništvo između Boga i čovjeka je netočno, nego je to savjet za braću u zajednici, da jedan drugoga tješe, te da kroz iskreno priznavanje grijeha jedan drugome olakšaju svoje duše. Na taj način se stvara iskreno zajedništvo i povjerenje, jer povjeravanje jedan drugome je znak samo pravih prijatelja. U Galačanima 6:2 se kaže: Nosite bremena jedan drugoga, i tako ćete ispuniti zakon Kristov. Zato riječ koja kaže u Jakov 5:16: Priznajte svoje grijehe jedani drugima, označava nošenje bremena jedan drugome. Međutim, prava poanta i način oprosta grijeha se upravo istiće u citatu prije.

Jakov 5:15 - I molitva upućena s vjerom ozdravit će bolesnoga, i Jehova će ga podignuti. I ako je učinio grijehe, bit će mu oprošteno.
======================================================================================================================

Ivan 20:21-23 - Stoga im je Isus ponovno rekao: Mir vama ! Kao što je Otac mene poslao, TAKO I JA ŠALJEM VAS. Kad je to rekao, dahnuo je u njih i rekao im: Primite sveti duh ! Ako kome oprostite grijehe, oprošteno im je, a ako ih kome ne oprostite, nije im oprošteno.

Matej 28:19,20 - ZATO IDITE i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio !...

Zbog čega Isus šalje svoje učenike, da opraštaju grijehe ljudima, ili da stvaraju Kristove učenike ??? Normalno, on ih šalje da čine sljedbenike, dajući im nalog, da jedino u tome smislu imaju pravo PROCJENITI OSOBU ZA KRŠTENJE i javno od nje tražiti pokajanje. Na taj način su osobi oprošteni grijesi, ako apostoli kroz analizu njene duhovnosti utvrde zrelost za krštenjem. U Bibliji ni na jednom mjestu ne stoji da su apostoli slušali privatne ispovjedi, a zatim proglašavali odrešenje grijeha. Međutim, u Božjoj riječi su postavljeni zahtjevi i norme koje osoba mora ispoštovati da bi postala kršćaninom. Na taj način i danas starješine Jehovinih Svjedoka procjene osobu dali je spremna za ulazak u ZAVJET S BOGOM putem krštenja, te se opraštaju grijesi sa odobravanjem zrelih kršćana. No, nisu oni oprostili dosadašnje grijehe, nego Bog u trenutku krštenja. I zato smisao shvaćanja oprosta grijeha uz prisustvo zrele kršćanske osobe, je na naćin kako je Pavao opisao u Rimljanima, putem javnog čina pred svjedocima.

Rimljanima 10:9,10 - Jer ako ustima svojim obznanjuješ tu riječ - da je Isus Gospodin - i ako u srcu svojemu vjeruješ da ga je Bog podigao od mrtvih, bit ćeš spašen. Jer srcem se vjeruje i tako postiže pravednost, a ustima se obznanjuje vjera i tako postiže spasenje.

Povjesničar A.H.Sayce piše: Ritualni tekstovi pokazuju da se u Babiloniji prakticirala javna i privatna ispovjed. Doista izgleda da je privatna ispovijed prilično stara i uobičajena metoda ( Knjiga - Religija starog Egipta i Babilonije ). Katolička enciklopedija kaže: Sve do 11. stoljeća tajni grijesi nisu odriješavani tokom ispovjedi i prije izvršenja pokore.

:klap: :hvala: :klap:

ne lupetaj vise nego ako mozes onda nadji prave citate, jer citati iz biblije nikada ne protivrece jadan drugom, ja sam joj naveo samo jedan deo od citata , ima ih na stotina,

i jos nesto ako sveti ljudi bozji ugodnici nisu blize Hristu i Bogu onda ajde ti nam izvedi neko cudo, ajde da se nadjemo i da se svojim molitvama obratis Bogu , a on da te uslisi i izceli nekog bolesnog, ako to uradis ja cu ti verovati da svako moze isceljivati i biti blizak Bogu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back