jedno zapazanje

Iron Lord:
Točan naslov pjesmice ne znam samo znam da je refren glasio: "Hej ćetnici stići će vas ruka pravde i u Srbiji"

Унатоћ свијему, похвала за навијаће Динама из Загреба за добро познавање ћирилице!
Срце ми заиграло кад сам видио да "Торцида" пише на ћирилици!

Почиње описмењавање...
:razz:
Vidim da ste se i Vi vrlo lepo opismenili na hrvatskom, sto je za svaku pohvalu 8-)

Plava Bilja:
Vidim da ste se i Vi vrlo lepo opismenili na hrvatskom, sto je za svaku pohvalu 8-)

Au bre!
(naglasak na bre)
Prvo spadam u generaciju koja je čitala Alan Ford, gledala Smogovce itd...
Na TV-u su paralelno bile dečije emisije i od RTB i RTZ

Zatim, operativni sistemi Windows i Linux imaju lepo odradjenu i latinicu (u svim političkim varijantama) ali i ćirilicu.
Tek rad sa ćirilicom je lep, ali zahteva i adekvatnu tastaturu inače dolazi do smešnih situacija!

Recimo...
Na jednoj razglednici SPC-a ispod slike videh ovako:

Манастир је направљен у ЏИЏ веку...
Naravno konverzija iz latinice u ćirilicu...
Da je pisano odmah na ćirilici to se ne bi desilo!

:razz:

Alekasandar2:
Ne. Mi smo toliko kreteni da smo 5. oktobra upali u zemlju cudesa, silovali alisu i mesto nje doveli zlu kraljicu da nam vlada. U medjuvremenu silovana alisa je pocela da se bavi prostitucijom, a nas uzela da raimo kao kelneri u njenom kupleraju.

Demokratska Srbija.

al kad se napravi elektrana od milijardu dolara sve ce se promeniti...hahahahahahaa

i kad izbije gradjanski rat u bugarskoj..kazu da su na ivici gradjanskog rata..hahahahaha

serb_pagan:
al kad se napravi elektrana od milijardu dolara sve ce se promeniti...hahahahahahaa

i kad izbije gradjanski rat u bugarskoj..kazu da su na ivici gradjanskog rata..hahahahaha

Јесте на ивици уласка у Европу а ми на ивици изласка из демократије у врзино коло па поново у комунизам!

Вујадин

Mae:
Aaaa, pa to je prava ustaška pesma, sećam se toga! Ja mislila stvarno Magazin! :lol:

Pa eto...
Imaju je i u svom arsenalu...
Da ona pjevačica sa problemom prelsaka iz prve oktave u drugu što lupa po klavijaturama nije kojim slučajem iz neke druge grupe?

Interesantno da se u četničkim nigde ne pominju Hrvati a oni o nama tolike pjesmice...
Te će nam ovo, te će nam ono i krk u EU!
Da pukneš od smijeha!

Iron Lord:
Pa eto...
Imaju je i u svom arsenalu...
Da ona pjevačica sa problemom prelsaka iz prve oktave u drugu što lupa po klavijaturama nije kojim slučajem iz neke druge grupe?

Interesantno da se u četničkim nigde ne pominju Hrvati a oni o nama tolike pjesmice...
Te će nam ovo, te će nam ono i krk u EU!
Da pukneš od smijeha!

E, budi fer, sećem se čak jedne montaže u kojoj taj izvesni gorštak sa Čavoglava (jeeee, setila sam se, tako se pesma zove, to je neko selo u Hercegovini!) peva tu svoju "pesmicu" a nakon toga ide snimka još jednog raspevanog društvanca koje peva "Biće mesa, biće mesa, klaćemo Hrvate!". E sad, kojih ima više...ne bi želudac podneo prebrojavanje!

Mae:
E, budi fer, sećem se čak jedne montaže u kojoj taj izvesni gorštak sa Čavoglava (jeeee, setila sam se, tako se pesma zove, to je neko selo u Hercegovini!) peva tu svoju "pesmicu" a nakon toga ide snimka još jednog raspevanog društvanca koje peva "Biće mesa, biće mesa, klaćemo Hrvate!". E sad, kojih ima više...ne bi želudac podneo prebrojavanje!

Ako pričamo o četničkim pesmama onda se u njima ISKLJUČIVO govori o ODBRANI Srbije!
A od koga se Srbija tada trebala braniti nije moj problem!

Što se grupe Magazin tiče i njima sličnih, takvi pevači neće nikada dobiti ono što su dobili Kiki iz Pilota, Bajaga, Darko Rundek...

Iron Lord:
Ako pričamo o četničkim pesmama onda se u njima ISKLJUČIVO govori o ODBRANI Srbije!
A od koga se Srbija tada trebala braniti nije moj problem!

Što se grupe Magazin tiče i njima sličnih, takvi pevači neće nikada dobiti ono što su dobili Kiki iz Pilota, Bajaga, Darko Rundek...

Pa, ja nisam klasifikovala pesme na četničke ili ne, ja sam pomenula tu jednu koja je imala tekst kakav je imala!Možeš da je nazoveš kako hoćeš, meni je svejedno, tekst ostaje isti!
A što se ovog drugog tiče, sve sam sigurnija da to nadilazi nivo nacionalnog- apsolutni pobednik ovih prethodnih 15 godina je grozomorni pad civilizacije i ukusa i nije ni čudo da Piloti, Bajaga i Haustor dobijaju batine a Magazin ne- "pa, ko su uopšte Piloti, jesu išli oni kad na Evroviziju, jesu svirali u Grandu...?"

A ima i još nešto- jednom je bila neka reportaža o mladima u hrvatskoj i Srbiji (ne sećam se na kojoj televiziji) i prikazivali su ih u jeku transa nakon kog galona cuge i bar trosatnog drogiranja turbo folkom kako pevaju fašističke pesme i protiv svog naroda a i protiv drugih! Te euforije samo podvlače da mnogi i ne znaju o čemu pričaju ali, kad pričaju, ond ase deru!

Mae:
Pa, ja nisam klasifikovala pesme na četničke ili ne, ja sam pomenula tu jednu koja je imala tekst kakav je imala!Možeš da je nazoveš kako hoćeš, meni je svejedno, tekst ostaje isti!
A što se ovog drugog tiče, sve sam sigurnija da to nadilazi nivo nacionalnog- apsolutni pobednik ovih prethodnih 15 godina je grozomorni pad civilizacije i ukusa i nije ni čudo da Piloti, Bajaga i Haustor dobijaju batine a Magazin ne- "pa, ko su uopšte Piloti, jesu išli oni kad na Evroviziju, jesu svirali u Grandu...?"

A ima i još nešto- jednom je bila neka reportaža o mladima u hrvatskoj i Srbiji (ne sećam se na kojoj televiziji) i prikazivali su ih u jeku transa nakon kog galona cuge i bar trosatnog drogiranja turbo folkom kako pevaju fašističke pesme i protiv svog naroda a i protiv drugih! Te euforije samo podvlače da mnogi i ne znaju o čemu pričaju ali, kad pričaju, ond ase deru!

Heh...
Znam o čemu pričaš!

Eto, ovde će se pobiti ali se zato u Americi svi druže jer pričaju "maternjim jezikom"...
To je posledica uvreženog projektovanog stanja medjunacionalnih odnosa da bi pojedini mogli da naplaćuju prelazak granice 1000 DEM, glavicu kupusa za jelo 200 DEM...
Mislim, danas je €...

Znam dosta ljudi različitih nacionalnosti sa kojima se dopisujem i koji mi ovo potvrdjuju o mržnji ovde i ljubavi u stranoj zemlji!

Inače, kada smo kod modernog folklora niko nije nastavio temu o Ravnoj Gori i šatrama sa pevaljkama...
Čak ih niko nije ni srušio iako skrnave pomen...

a062.gif

E zanimljivo mi je da cujem da postoji pesma e moj druze beogradski. Od kad je ta pesma i kakav joj je sadrzaj. Imam na kompu neku pesmu od Bore Corbe i Mindjusara E moj druze zagrebacki. Uglavnom ide moja braco zagrebacka ja seljacina iz cacka nemojte da stavim tacku na svu bracu zagrebacku...
Inace zbog cega slusamo hrvatsku muziku narocito izvodjace Severinu, Magazin, Vesnu Pisarovic, Borisa Novkovica i ostale bogati pop izvodjace. Ma batalite ljudi. treba ih zabraniti kad oni budu pustali na njihovoj televiziji nase izvodjace (sem Bajage i te klase) onda mogu doci u Srbiju. Pre toga zabraniti ih.
E da cudi me sto nisu u siti rekordsu izdali izdanje onog njihovog nesrecnog neoustase tomsona. Mislim sta reci covek je veliki ustasa a krije se iza imena americke puske iz II sv rata.
A sto se tice Severine i one iz magazine nisu dobre ni za sta drugo nego za najgori kic - severininoj umetnosti sa sampanjcem.
Inace kruzi vic da zbog tog houm videa Severina ne voli da cuje Kiticevu onu Udara u glavu ko sampanjac! ... :):):):):):):):):) hehehhehe

Iron Lord:
Znam dosta ljudi različitih nacionalnosti sa kojima se dopisujem i koji mi ovo potvrdjuju o mržnji ovde i ljubavi u stranoj zemlji!

Da, to je onaj čudni momenat kad sedneš na kafu s nekim koji je nacionalnosti s kojom je tvoja nacija ratovala da juče pa se svi skupa čudimo "šta budale uradiše!!!" :)

A ti, neboysa, nemoj film o šampanjcu da diraš, pa to je najbolje ostvarenje umetniCINO! ;) :)

Back