JEDNO RADNO MESTO od 8 SATI = 2 RADNA MESTA od 5 SATI.

NE, to vec nije produktivno. REKAO SAM 1-o radno mesto od 8 sati za 2-a radna mesta od po 5 sati.
Dakle ako si hteo da pravis neke proporcije trebao si reci:
Jedno od 8 jednako je 4 od po 3 sata a ne 2 sata.
Ne znam zasto ismevas svaki predlog ovde.
Kao prvo, to mi je slucajno palo na pamet ali nisam ga izmislio ja, VEC POSTOJI U NORWESKOJ.

To deltidsarbejde na koje se pozivas u Skandinaviji se često dotira iz komunalne kase..većina ne može da živi od 5h rada...jedan deo može ali to je jako mali deo,pretežno privatnika.. Uzmi promer potrošačke korpe i min troškova života saberi i podeli sa 5hx4nedelje i dobićeš minimalnu satnicu koju neko treba da daje..

Опет ти са твојим генијалним идејама...:D
Колико сам те разумео, ти се залажеш за дуплирање броја запослених у јавном сектору?:D:D:D

Nije mu loša ideja za vladajuće strukture, oni imaju veća primanja pa mogu braCki podijeliti platu sa nekim .. a i manje više, sve se isti vrte po funkcijama , mogao bi se uključiti korpus građana, pa rotacija svake 4 godine, ko igra sa stolicama , ko nije sjeo do daljnjeg ispada .. mislim ,kad se već presipa iz šupljeg u prazno, može se i omasoviti ..

Na kraju krajeva ko je izmislio radno vreme 8 sati???
Zašto u trgovini 7 ???
Ima i težih radnih mesta sa 8 ili više...

- - - - - - - - - -

To deltidsarbejde na koje se pozivas u Skandinaviji se često dotira iz komunalne kase..većina ne može da živi od 5h rada...jedan deo može ali to je jako mali deo,pretežno privatnika.. Uzmi promer potrošačke korpe i min troškova života saberi i podeli sa 5hx4nedelje i dobićeš minimalnu satnicu koju neko treba da daje..

Bez 10 sati sa najnižom satnicom ni ne pomišljaj o azilantskom životu po skandinavkama

Poslednja izmena:
Na kraju krajeva ko je izmislio radno vreme 8 sati???
Zašto u trgovini 7 ???
Ima i težih radnih mesta sa 8 ili više...

- - - - - - - - - -

Bez 10 sati sa najnižom satnicom ni ne pomišljaj o azilantskom životu po skandinavkama

Nema to.. Satnica se zna kolika je i to mora da se poštuje.. Prekovremeni rad takođe je sve iznad 7h i 40min ili 37 sedmično.. Ovde je drugi problem ako bi neko srezao radno vreme na 5h ili za 32% onda bi morala produktivnost da skoči bar za toliko ako radnici misle da zadrže plate kao na 7.4h i zive normalno..ne mislim da bi se ljudi složili da zaradjuju 30% manje ..

Poslednja izmena:
Nema to.. Satnica se zna kolika je i to mora da se poštuje.. Prekovremeni rad takođe je sve iznad 7h i 40min ili 37 sedmično.. Ovde je drugi problem ako bi neko srezao radno vreme na 5h ili za 32% onda bi morala produktivnost da skoči bar za toliko ako radnici misle da zadrže plate kao na 7.4h i zive normalno..ne mislim da bi se ljudi složili da zaradjuju 30% manje ..

Trenutno mi se izjalovio odlazak u Severnu Evropu, ali isto tako mi se nešto javlja da pod hitno vadim nov pasoš
Neka intuicija...
Hm...

- - - - - - - - - -

Pod "hitno" mislim ono nek se krčka izrada 21 dan, ništa na forsaž...
Leba ne jede...

- - - - - - - - - -

Za početak bi na ručnom i nožnom Engleskom dok ne naučim neki od tih grlatih jezika.

Ovuda ljudi rade subotom gratis za gazdu, a nekad i radnim danima produže rad, isto gratis za gazdu .. a gazdi omogućila država da ekspoloatiše radnike, da ga može pelješiti .. društveno uređenje je kombinovano, nešto kao feudalna forma kapitalizma ..

- - - - - - - - - -

Ima i sprega sa kriminalom , pa je društveno uređenje i mafijaško ..

Ovuda ljudi rade subotom gratis za gazdu, a nekad i radnim danima produže rad, isto gratis za gazdu .. a gazdi omogućila država da ekspoloatiše radnike, da ga može pelješiti .. društveno uređenje je kombinovano, nešto kao feudalna forma kapitalizma ..

- - - - - - - - - -

Ima i sprega sa kriminalom , pa je društveno uređenje i mafijaško ..

Ovde država nema ništa sa trzistem rada ali ima dosta slobode i primene zakona pa se sve poštuje.:) . Sve stvar dogovora dveju strana tj kolektivnih ugovora o radu izmedju predstavnika radnika i poslodavaca... To se zove fer i poštena države ...

Ovde država nema ništa sa trzistem rada ali ima dosta slobode i primene zakona pa se sve poštuje.:) . Sve stvar dogovora dveju strana tj kolektivnih ugovora o radu izmedju predstavnika radnika i poslodavaca... To se zove fer i poštena države ...

Balkanska novopečena elita je nesoj .. zakon je selektivan , kad im odgovara provodi se .. šta zna nesoj šta je elementarno poštenje, bahato , bezobrazno , grabežljivo, uvezano sa sličnim ..

Poslednja izmena:

Back