Jedno prosto pitanje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
misoni:
Једна је ствар ЛДП,као странка,а сасвим друга противуставно деловање 15 посланика у скупштини...Распитај се,ако већ нећеш да читаш законе!И,што се тиче закона,овде имаш гомилу правника.Ако не будеш безобразан,можеш да добијеш одговоре.А,ако сматраш да у овој земљи,не треба да постоји никакав ред и закон,или да се примењује селективно,онда овај разговор нема смисла.;)

to je tako ako se lazemo,
stvari inache stoje drugachije

neki tamo toj idejni vodja
cobex su ga zvali

u saradnji sa kradikalima

99 je potpiso da gubimo suverenitet nad kosovom, da je protektorat un-a, dok sb ne nadje nachin da definishe konachan status.
nash potpis na tu verifikaciju nije predvidjen 8)

i sad, 8 godina kasnije
SB je nasho nachin,
a nashi poslanici se u skupshtini opet glupiraju
pa raspravljaju o stvarima o kojim ih niko ne pita.

i tih 15 poslanika je reko da se slaze sa onim shto je medjunarodni ugovor ove zemlje vec 8 godina,
a to je, da SB UN radi svoj poso onako kako misli da treba. i SB radi svoj poso, a ldp kaze "ok" 8)

a neki glumci tamo, za shaku glasova od neukog stanovnishtva, prave sprdnju od skupshtine... po koj zna koji put 8) shta cesh... civilizacijske razlike.

s druge strane, u javnim nastupima
ldp javno iskazuje stav
da se srbiji najvishe isplati da kosovu prva prizna nezavisnost, naravno, polazeci od toga da na stanovnike kosova gleda kao na gradjane i podrazumevajuci da oni se ni po chemu razlikuju od srba, shto je, uzgred, i realno stanje stvari. da ponovim, srbija nema ama bash nikakav suverenitet nad kosovom vec skoro 8 godina.

ali, ta realna pricha o trenutnom stanju stvari se kosi sa jednom sprdnjom, totalno nelegalnom, koju ti nazivash ustav.

al iako nelegalan, vlastodrsci i bokijevi smeshnici :D su je verifikovali...
delovanje ldp-a je protivno tom ustavu, (iako nelegalnom) i po tom osnovu postoji mogucnost da budu uhapsheni

al po onom o chemu ti prichash, apsolutno nema ni 1 jedini razlog da im se zabrani delovanje 8)

jer, da potsetim, pitanje je bilo "da li podrzavate ahtisarijev plan"
a u njemu nigde ne stoji nezavisnost 8)

a to shto baba voja - vanga i sminkani boki predosecaju da ce kosovo da bude nezavisno :D :D :D
to je najsmeshniji argument koji sam ikad chuo!8)
svako sa IQ > 100 shvata da je kosovo vec 8 godina nezavisno 8)

elem... nadam se da ti text nije bio pre naporan...
nego, zashto izbegavash pitanje o "krizi vlade"

prvo izbegavash o ustavu
sad o ovom... :roll:

neozbiljno braticu...

И сад треба да потежем резолуцију 1244?Па,стварно не могу.И,ја не говорим о конкретним политичарима,него о правним механизмима!Чеди нико не може да забрани слободу говора,али противуставно деловање мора!А то што Тадији и Коштуници није одговарало да функционише Уставни суд није моја кривица.Одлуке Уставног суда су обавезујуће,и тај покојни С.М. се трудио да их поштује,мада је мрзео Вучетића.8-)

misoni:
И сад треба да потежем резолуцију 1244?Па,стварно не могу.И,ја не говорим о конкретним политичарима,него о правним механизмима!Чеди нико не може да забрани слободу говора,али противуставно деловање мора!А то што Тадији и Коштуници није одговарало да функционише Уставни суд није моја кривица.Одлуке Уставног суда су обавезујуће,и тај покојни С.М. се трудио да их поштује,мада је мрзео Вучетића.8-)

ma nemorash :D
jasno je zbog chega...

al na pitanje za tu pojavu, to "kriza vlade" i ustav
e na to bi vec trebao da dash odgovor 8)

zar ne?

crow:
to je tako ako se lazemo,
stvari inache stoje drugachije

neki tamo toj idejni vodja
cobex su ga zvali

u saradnji sa kradikalima

99 je potpiso da gubimo suverenitet nad kosovom, da je protektorat un-a, dok sb ne nadje nachin da definishe konachan status.
nash potpis na tu verifikaciju nije predvidjen 8)

i sad, 8 godina kasnije
SB je nasho nachin,
a nashi poslanici se u skupshtini opet glupiraju
pa raspravljaju o stvarima o kojim ih niko ne pita.

i tih 15 poslanika je reko da se slaze sa onim shto je medjunarodni ugovor ove zemlje vec 8 godina,
a to je, da SB UN radi svoj poso onako kako misli da treba. i SB radi svoj poso, a ldp kaze "ok" 8)

a neki glumci tamo, za shaku glasova od neukog stanovnishtva, prave sprdnju od skupshtine... po koj zna koji put 8) shta cesh... civilizacijske razlike.

s druge strane, u javnim nastupima
ldp javno iskazuje stav
da se srbiji najvishe isplati da kosovu prva prizna nezavisnost, naravno, polazeci od toga da na stanovnike kosova gleda kao na gradjane i podrazumevajuci da oni se ni po chemu razlikuju od srba, shto je, uzgred, i realno stanje stvari. da ponovim, srbija nema ama bash nikakav suverenitet nad kosovom vec skoro 8 godina.

ali, ta realna pricha o trenutnom stanju stvari se kosi sa jednom sprdnjom, totalno nelegalnom, koju ti nazivash ustav.

al iako nelegalan, vlastodrsci i bokijevi smeshnici :D su je verifikovali...
delovanje ldp-a je protivno tom ustavu, (iako nelegalnom) i po tom osnovu postoji mogucnost da budu uhapsheni

al po onom o chemu ti prichash, apsolutno nema ni 1 jedini razlog da im se zabrani delovanje 8)

jer, da potsetim, pitanje je bilo "da li podrzavate ahtisarijev plan"
a u njemu nigde ne stoji nezavisnost 8)

a to shto baba voja - vanga i sminkani boki predosecaju da ce kosovo da bude nezavisno :D :D :D
to je najsmeshniji argument koji sam ikad chuo!8)
svako sa IQ > 100 shvata da je kosovo vec 8 godina nezavisno 8)

elem... nadam se da ti text nije bio pre naporan...
nego, zashto izbegavash pitanje o "krizi vlade"

prvo izbegavash o ustavu
sad o ovom... :roll:

neozbiljno braticu...

Ponekad je lepo čitati šta ti pišeš. Ima tu i dobrih argumenata i činjenica.
Ali smeta jedna stvar. Uvek, ama baš uvek u svoju raspravu proguraš neke parole iz LDP ikonografije i odmah se desi ono što mora da se desi. Tvoj post izgubi smisao i vrednost.

Evo i primera:
Tačno je da je "privremenu okupaciju i izuzeće KiM od državnih organa Srbije i tadašnje SRJ potpisao Sloba. Tj. ako ćemo baš, onda nije ni Sloba nego general Marjanović koji je za tu "uslugu" dobio vilu koju je kasnije prodao za 4 miliona maraka".
Radikali su u skupštini glasali PROTIV. Znači ovo nije tačno.
Isto tako je rezolucijom 1244 predviđen povratak jednog broja vojnika i policajaca na KiM.
Ako je tom rezolucijom to zamišljeno, onda znači tada nije bilo zamišljeno da se KiM da nezavisnot.
Ili to ili su tvorci te rezolucije lagali.
Jer, iako je rok za povratak vojske i policije odavno prošao, to se nije dogodilo, a tako nije potpisano.
Samim tim i ostale tvoje teze padaju u vodu.

Idemo dalje...
Ako je KiM faktički već nezavisno, pa što onda to jednostavno neko ne ozvaniči. Zašto nas petljaju u to i zašto im je bitno da i mi to podržimo...
Ako im je bitno da i mi to podržimo, onda KiM NIJE NEZAVISNO JOŠ UVEK.
A ako nije, onda ni ti ni LDP niste u pravu. Prosto k'o pasulj.

Hoćeš još...

Ti vrednost LDP-a procenjuješ po tome što oni govore ono što govore i svi antisrpski nastrojeni zapadni političari.
O.K. ja mogu da prihvatim tezu da je SAD, EU, UN... jača sila od nas i da prihvatanje te teze drži vodu. Ali ne mogu da prihvatim tezu da je za Srbiju najbolje rešenje da nekom pokloni nešto zato što neko jako, jako želi to što mu ne pripada.
To mi liči na ono kada se neko nezakonski useli u neki veliki stan, pa posle taj svoj "posed" brani eksplozivom, bocama plina, pretnjama da će se ubiti itd.
I onda se nađu neki pametni novinari i napišu kako taj neko eto ima ženu koja ne radi, dvoje dece i kako ima prava da zauzme nečiji stan od 100 kvadrata. A šta je sa onim ko je taj stan kupio, pa ne može da se useli u njega. Šta je sa investitorom koji je to sagradio. To niko ne pita...
Po toj logici, svako ko poštuje zakon je glup.
E, vidiš to je logika LDP-a i njegovih poklonika.
Da li bi Čeda pristao da ja sada odem kod njega kući i tražim mu da mi da 15% njegovog dvorišta oko kuće? I još da mu objasnim kako će njegovo domaćinstvo napredovati i imati koristi jer će plaćati 15% manje zemljarine, poreza itd. pa će tako uštedeti i neki dinar.
Verujem da ne bi.

Драго,јесте да размишљаш ко да си ми млађи брат,и не мрзи те да пишеш,али...Овај лик је толико контрадикторан,живи у неком свом свету и неће ама баш ништа схватити,шта си написао.:roll:

misoni:
Драго,јесте да размишљаш ко да си ми млађи брат,и не мрзи те да пишеш,али...Овај лик је толико контрадикторан,живи у неком свом свету и неће ама баш ништа схватити,шта си написао.:roll:

:) ;)
Pozdrav

DraGo70:
Ponekad je lepo čitati šta ti pišeš. Ima tu i dobrih argumenata i činjenica.
Ali smeta jedna stvar. Uvek, ama baš uvek u svoju raspravu proguraš neke parole iz LDP ikonografije i odmah se desi ono što mora da se desi. Tvoj post izgubi smisao i vrednost.

Evo i primera:
Tačno je da je "privremenu okupaciju i izuzeće KiM od državnih organa Srbije i tadašnje SRJ potpisao Sloba. Tj. ako ćemo baš, onda nije ni Sloba nego general Marjanović koji je za tu "uslugu" dobio vilu koju je kasnije prodao za 4 miliona maraka".
Radikali su u skupštini glasali PROTIV. Znači ovo nije tačno.
Isto tako je rezolucijom 1244 predviđen povratak jednog broja vojnika i policajaca na KiM.
Ako je tom rezolucijom to zamišljeno, onda znači tada nije bilo zamišljeno da se KiM da nezavisnot.
Ili to ili su tvorci te rezolucije lagali.
Jer, iako je rok za povratak vojske i policije odavno prošao, to se nije dogodilo, a tako nije potpisano.
Samim tim i ostale tvoje teze padaju u vodu.

Idemo dalje...
Ako je KiM faktički već nezavisno, pa što onda to jednostavno neko ne ozvaniči. Zašto nas petljaju u to i zašto im je bitno da i mi to podržimo...
Ako im je bitno da i mi to podržimo, onda KiM NIJE NEZAVISNO JOŠ UVEK.
A ako nije, onda ni ti ni LDP niste u pravu. Prosto k'o pasulj.

Hoćeš još...

Ti vrednost LDP-a procenjuješ po tome što oni govore ono što govore i svi antisrpski nastrojeni zapadni političari.
O.K. ja mogu da prihvatim tezu da je SAD, EU, UN... jača sila od nas i da prihvatanje te teze drži vodu. Ali ne mogu da prihvatim tezu da je za Srbiju najbolje rešenje da nekom pokloni nešto zato što neko jako, jako želi to što mu ne pripada.
To mi liči na ono kada se neko nezakonski useli u neki veliki stan, pa posle taj svoj "posed" brani eksplozivom, bocama plina, pretnjama da će se ubiti itd.
I onda se nađu neki pametni novinari i napišu kako taj neko eto ima ženu koja ne radi, dvoje dece i kako ima prava da zauzme nečiji stan od 100 kvadrata. A šta je sa onim ko je taj stan kupio, pa ne može da se useli u njega. Šta je sa investitorom koji je to sagradio. To niko ne pita...
Po toj logici, svako ko poštuje zakon je glup.
E, vidiš to je logika LDP-a i njegovih poklonika.
Da li bi Čeda pristao da ja sada odem kod njega kući i tražim mu da mi da 15% njegovog dvorišta oko kuće? I još da mu objasnim kako će njegovo domaćinstvo napredovati i imati koristi jer će plaćati 15% manje zemljarine, poreza itd. pa će tako uštedeti i neki dinar.
Verujem da ne bi.
Suština cele ove priče, kako vidim svodi se na to da se već jednom dogovorimo da li ćemo pričati o željama ili činjenicama. Evo da počnem od onog prvog, lepše je.
Sredinom osamdesetih, uđoh u radnju u centru Peći. Prodavcu na srpskom zatražih 2 pakla sarajevske ''Drine'', ovaj mi ih dade, cenu reče takođe na srpskom, platih mu dinarima i mirno izađoh napolje. Sedoh u kola i odvezoh se. Na izlazu iz grada policajac mi je naplatio kaznu, takođe u dinarima, i novac koji sam dao je završio u budžetu Srbije. E,tako izgleda kad je tamo Srbija. Tih godina Milošević je još bio malo poznati komunistički aparatčik, Tuđman se motao po emigraciji u Kanadi, Izetbegović boravio u Iranu, a Šešelj u zatvoru. Sve je manje - više bilo na svom mestu. Lično ne bih imao ništa protiv da bude opet, makar taj paket uključivao i onu kaznu (mada sada vozim sporije). Ali to su sve želje.
A šta imamo na terenu? 1998. narod u Srbiji se na referendumu izjasnio protiv prisustva stranih trupa na Kosovu. Ustav je to zabranjivao takođe. Ali, u Kumanovu je potpisano to što ju potpisano. Znači, suprotno Ustavu i referendumskoj volji građana. I niko da pomene da je još tada sve to prekršeno! Nije tačno da je naša vojska isterana odande silom. Bila je ukopana dobro i branila se najbolje što je mogla. Povukla se na osnovu naređenja koje je dobila. I šta sad? Skoro nigde na Kosovu nema znaka da tu stanuje država Srbija. Da li bi se u tom pogledu nešto promenilo čak i ako bi bila usvojena ''suštinska autonomija'' koju predlaže naša strana? Ne, opet na Kosovu ne bi bilo ni naših para, policije, vojske, organa vlasti, ničega. Naučnofantastične ideje da se sve vrati na ondašnje stanje ne pominju više ni radikali (nego su složno glasali za ''suštinsku autonomiju''), pa neću više ni ja.
Znači ako ćemo o željama, ok, slažem se da ne treba da se cepa zemlja. Ako sam bio protiv cepanja po nacionalnoj osnovi u Bosni, nema razloga da ovde mislim drugačije. Ali to su samo moje puste želje.
A realnost je nezavisno Kosovo koje se neće baš tako zvati.
Pitanje je ovde da li oni iz LDP govore dakle o željama ili činjenicama? Ja sam stekao utisak da misle na ono drugo, no ako grešim, neka me neko od njih slobodno ispravi.

misoni:

ti dechko i dalje vrdash odgovore

a sofista je na ignore
tako da ostatak ne stoji 8)

gadim se sofizma
chak i kad je ovako neuk i nevesh kao ovaj zmajev 8)
a ako ocesh pravi sofizam

idi na valjevo 8) sve ce ti se samo kasti.

Mit dunavskih rusalki:
Iron Lord:
Svako ko je u rukama imao nekoliko Statuta (različitih) političkih stranaka utvrdiće da se isti ne razlikuju mnogo.
Prema slovu zakona ove zemlje (valjda je tako i u drugim) niko ne može da osnuje političku stranku koja će se otvoreno zalagati za secesionizam.

Statutom se ne definiše politički program stranke već njena organizacija, organi i njihova nadležnost, procedure itd.
Političkim programom se definišu pitanja koja te tište ili koje provociraš za diskusiju.
Teza ti je malo nategnuta i izfabrikovana, zašto, e to ti znaš.
Ni jedna partija nacionalne, nacionalističke ili gradjanske opcije koliko mi je poznato, pa ni LDP se ne zalaže za secesionizam ili za amputiranje dela sopstvene nacionalne teritorije.
Ocena realnog stanja kao posledica visegodišnjeg ili višedecenijskog delovanja raznih političkih snaga i partija, je posve drugo, a o tome se radi.
Nisam član LDP, ali činjenice su činjenice.
Pitanje je da li hoćemo da čujemo šta se govori ili već imamo sopstvenu fiksaciju pa nije ni bitno šta ko kaže.
Ako je tako, a sve mi se čini da jeste, ja okončavam svoje učešće na ovoj temi.

Dakle - imamo Statut i Program stranke a onda - PUJ PIKE NE VAŽI JER NEMA VEZE SA REALNOM SITUACIJOM?

PA JEL ZNATE KOLIKO JE TAKVIH PARTIJA U SRBIJI?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back