Jedno pitanje...7. kuca?

• Začetnik teme Začetnik teme neznalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Elle_77:
Pretpostavka najmanje dva braka - baš tako, pretpostavka . Kod tebe sa vladarem - Jupiterom u Jarcu, u sekstilu sa Saturnom (koji je uz to još i njegov dispozitor) teško da tako nešto važi - ovo je čak udžbenička slika trajnog i dugo održivog braka. To potvrđuje i Neptun u sekstilu sa Plutonom - jeste generacijski aspekat, ali ovo ne tumačimo iz ugla ovih planeta pojedinačno, već Neptuna kao vladara VII polja - to daje duboku povezanost i takođe teško raskidiv odnos tj brak. Često i uglavnom to bude odnos do smrti.

Hvala, Elle_77!

Procitala sam shta ste napisali iznad, i posto mislim da nemam vishe nishta u 7-oj kuci sem N. node ne znam kako da tumacim...Iz tog razloga ostavljam sliku karte, pa ako se vidi josh neshto...Hvala unapred... :)

mojhoroskop001op4.jpg

mojeplaneteuy2.jpg

my.php
[/URL][/IMG]
eee...stvarno sam se potrudila da smestim ovde sliku ove moje uporedne karte...nadam se da ce mi se isplatiti trud. :) zanima me ta 7-ma kuca, tacnije ''nasa'' 7-ma kuca.
vidim da ima ovde ljudi koji se razumeju u sve ovo...pa kazite mi.....ima li ovde ljubavi?? :wink:
ali ,eto,..tek sad vidim...obrni-okreni,ali slika je opet ''mini''....
nadam se da se bar nesto vidi,a ako ne ..evo podataka
19.07.1979g.Beograd,18.00h- ja
09.07.1983.g.Uzice,06.30h- on

Halo,

moja 7.kuca je u Ovnu, Mars je na 2.10 stepeni Lava u 10.kuci.

Kod mene je lose to, da mi je Sunce (vladar 11.kuce) u 7.kuci. Pre je moje Sunce imalo sekstil sa Mesecom u Ribama, 5.kuci (sada vise nije, jer je orbis odjednom prevelik, oko 7 stepeni).
Sunce ima kvadrat sa Marsom u 10.kuci, pa od udaje nema nista (iako sam imala i jos imam dosta prilika i to onih najboljih: Mars sekstil Venera u 8.k.).

venus8

Elle_77:
Moj standardni komentar - karta je pomalo nepregledna jer se ne vide tačni stepenovi planeta. Otprilike, vidim da je vladar VII polja u T-kvadratu, zajedno sa Merkurom, Neptunom, Saturnom, Jupiterom ... (ako posmatramo Marsa) - pomalo konfuzna situacija, za početak. Moguće odlaganje braka i kasniji ulazak, zbog kvadrata sa Saturnom ali i generalno neka razočarenja u dugim vezama zbog opozicije sa Neptunom. Nešto si već od toga sigurno doživela jer je VII kuća ipak prototip naših odnosa, pogotovo sa suprotnim polom. Drugi vladar je Pluton koji bi trebalo da je u konjunkciji s Mesecom, a pošto mislim da gradi trigon sa Marsom i Merkurom (molim te, pogledaj sve detaljno pa napiši stepenove ili ispravi ovo vezano za aspekte - oči sam izbuljila nagađajući šta je na kom stepenu :razz: ) pa bi to svakako govorilo o sudbinskoj, dubokoj vezi sa partnerom ali - s obzirom na ostale aspekte - verovatno ne baš naročito lakoj. Doduše, kad god su Škorpion ili Pluton u vezi s pokazateljima ljubavnog života mira teško da ima; tu su uvek opsesivne ljubavi, jake strasti, privlačnost; nekad prerasta u patologiju zbog jake posesivnosti, ljubomore, sve pod izgovorom "jake ljubavi" i prevelike posvećenosti. Naravno, to bi bili extremi :wink:

draga elle_77,

nadam se da ce ovo biti bolje... nazalost nisam mogla da uploadujem sliku ;(
koliko vidim vec si mi rekla ono na sta sam ja sumnjala, tako da bi mi veoma znacilo kada bi videla sta se konkretno desava u mojoj 7 kuci...

hvala puno!!!

link:

jedina...:
draga elle_77,
nadam se da ce ovo biti bolje... nazalost nisam mogla da uploadujem sliku ;(
koliko vidim vec si mi rekla ono na sta sam ja sumnjala, tako da bi mi veoma znacilo kada bi videla sta se konkretno desava u mojoj 7 kuci...
hvala puno!!!

Da, ovo jeste puno bolje, ali mi nije jasno šta te konkretno zanima, budi malo preciznija.
:-D

Butterflies And Hurricane:
Procitala sam shta ste napisali iznad, i posto mislim da nemam vishe nishta u 7-oj kuci sem N. node ne znam kako da tumacim...Iz tog razloga ostavljam sliku karte, pa ako se vidi josh neshto...Hvala unapred... :)

Ako ti je VII kuća prazna, gledaš vladara VII polja - što je u ovom slučaju Mesec, i njegove aspekte ... Koliko sam videla, ima opoziciju sa Neptunom, i trigon sa Plutonom, i nalazi se u V polju u Blizancima. Sa vladarem VII u V kući vrlo verovatno će to biti brak iz ljubavi - inače dobar položaj vladara VII polja, mada to može nekad i govoriti o braku zbog trudnoće ili dece no zbog trigona sa Plutonom trebalo bi da taj odnos bude vrlo dubok i postojan, verovatnije je da će biti neka velika ljubav, ili i jedno i drugo. Zbog opozicije Meseca i Neptuna to će u svakom slučaju biti pomalo (nekad) konfuzan odnos i ja generalno, iskreno govoreći, ne volim te varijante Meseca sa Neptunom ili vladara V i VII u aspektu sa Neptunom (lošem) - ljudi su emotivno vrlo podložni, sugestivni i lako se daju zavarati pa budi dosta obazriva. Pretpostavljam da si prilično lakoverna i jako zaljubljiva, a to ona druga strana lako iskoristi - veliki su to izazovi i teško se ljudi nose s tim. ja to ovako, in medias res - ne zameri, mislim da ćeš od ovih mojih reči imati više koristi nego da ti pričam bajke koje si ti mnogo lakše u stanju samoj sebi da ispričaš :wink: Šta da ti kažem - pazi se ! Nije sad ništa tragično ali uštedećeš sebi dosta živaca trezvenim pogledom na svoje veze - koliko je to moguće, naravno. A kod tebe je moguće - ipak je Mesec u Blizancima, intelektualnom znaku, a i Jarac si u podznaku ... itd. Otprilike toliko, za početak :wink:

posesivac:
my.php
[/URL][/IMG]
eee...stvarno sam se potrudila da smestim ovde sliku ove moje uporedne karte...nadam se da ce mi se isplatiti trud. :) zanima me ta 7-ma kuca, tacnije ''nasa'' 7-ma kuca.
vidim da ima ovde ljudi koji se razumeju u sve ovo...pa kazite mi.....ima li ovde ljubavi?? :wink:
ali ,eto,..tek sad vidim...obrni-okreni,ali slika je opet ''mini''....
nadam se da se bar nesto vidi,a ako ne ..evo podataka
19.07.1979g.Beograd,18.00h- ja
09.07.1983.g.Uzice,06.30h- on

Tema je VII kuća - mogla si otvoriti novu temu ako već nema neka za uporedne horoskope.
"Vaša" VII kuća ne postoji - kako to misliš ...?
To što VII kuća, igrom slučaja, ima veze s ljubavnim životom, ne znači da ćemo sve trpati u isti koš.
I stvarno mi je žao mi je zbog tvog truda - vidiš i sama da su slike potpuno umrljane tako da se na njima ne vidi gotovo ništa. Umesto toga, bilo bi bolje das i malo prošetala po ovoj temi, mislim da sam bila jasna oko toga kako i gde se postavljaju pitanja.

venus8:
Halo,
Kod mene je lose to, da mi je Sunce (vladar 11.kuce) u 7.kuci. Pre je moje Sunce imalo sekstil sa Mesecom u Ribama, 5.kuci (sada vise nije, jer je orbis odjednom prevelik, oko 7 stepeni).
Sunce ima kvadrat sa Marsom u 10.kuci, pa od udaje nema nista (iako sam imala i jos imam dosta prilika i to onih najboljih: Mars sekstil Venera u 8.k.).
venus8

Loše, zato što je Sunce u VII kući ?? Zašto?
Od udaje ništa - opet, zašto ?
Tražiš odgovor, a sama pitaš i odgovaraš :wink:

PRE je tvoje Sunce imalo sekstil sa Mesecom, a SAD ga VIŠE NEMA ... ?!
Misliš, da li ima ili nema aspekta, i to još u konkretnom slučaju - pravila se menjaju preko noći, pa legneš sa trigonom Venere i Marsa, a ustaneš ujutru i - paf! - evo ga kvadrat ?? :shock: Mislim, preterujem, naravno :wink: ali tako si formulisala.
Reci koliki je orbis aspekta između Sunca i Meseca, tj gde su i na kom stepenu su, pa ću ti reći šta je u pitanju.

Od ovoga je za nijansu bitnije da li Mars (kao vladar VII kuće) ima još nekih aspekata, osim ova dva - sa Suncem i Venerom ?

Elle_77:
Loše, zato što je Sunce u VII kući ?? Zašto?
Od udaje ništa - opet, zašto ?
Tražiš odgovor, a sama pitaš i odgovaraš :wink:

PRE je tvoje Sunce imalo sekstil sa Mesecom, a SAD ga VIŠE NEMA ... ?!
Misliš, da li ima ili nema aspekta, i to još u konkretnom slučaju - pravila se menjaju preko noći, pa legneš sa trigonom Venere i Marsa, a ustaneš ujutru i - paf! - evo ga kvadrat ?? :shock: Mislim, preterujem, naravno :wink: ali tako si formulisala.
Reci koliki je orbis aspekta između Sunca i Meseca, tj gde su i na kom stepenu su, pa ću ti reći šta je u pitanju.

Od ovoga je za nijansu bitnije da li Mars (kao vladar VII kuće) ima još nekih aspekata, osim ova dva - sa Suncem i Venerom ?
Pa napisala ti je. Orbis je 7 stepeni, s obzirom da su Sunce i Mesec u pitanju aspekt postoji.

Pontije Pilat:
Pa napisala ti je. Orbis je 7 stepeni, s obzirom da su Sunce i Mesec u pitanju aspekt postoji.

Da, u pravu si. Malo mi se isprave moždane vijuge u ovo doba :wink: Mene je zapravo zanimalo da li je aspekat aplikacioni ili separacioni, pošto nije baš mali orbis, iako se toleriše pošto su svetla u pitanju. Mislim, i inače, ali ... sve zavisi, da li je apl. ili sep., od toga zavisi jačina.

Meni je u 7. kuci Saturn, u Blizancima.
U sekstilu je sa Marsom(u 4.kuci) i inkonjukciji sa Venerom(u 2.kuci).

U sledecih sest meseci stoji mi Saturn sekstil Saturn.
Da li to znaci probleme u braku, ili mozda sa drugim detetom. ili nesto trece?

Smederevka:
Cao svima,
da li neko moze da mi kaze sta znaci kada mi je vrh sedme kuce u vodoliji ( to je valjda DSC), a u 9 kuci imam veneru i mesec u biku, i jupiter u ovnu.( mesec je u konjukciji sa venerom).
HVALA unapred

Ako posmatramo VII kuću, mnogo bi bolje bilo da si navela šta u njoj ima od planeta, kao i gde su i kako položeni Uran (kao vladar VII kuće) i Saturn kao drugi vladar.

gagula:
Meni je u 7. kuci Saturn, u Blizancima.
U sekstilu je sa Marsom(u 4.kuci) i inkonjukciji sa Venerom(u 2.kuci).

U sledecih sest meseci stoji mi Saturn sekstil Saturn.
Da li to znaci probleme u braku, ili mozda sa drugim detetom. ili nesto trece?

ista priča kao u prethodnom postu - ili natal (ili podaci), ili navedi još položaj i aspekte Merkura - ako te zanima tvoja VII kuća.

Ne vidim zašto bi tranzitni Saturn u sekstilu sa natalnim pravio problem sa brakom, detetom i sl ... problemi se obično javljaju kod tranzita kroz VII polje ili kad Saturn pravi kvadrat ili opoziciju na natalnog Saturna - da sad ne širim previše priču i o tranzitima jer bi o tome moglo naširoko i nadugačko. Otkud ti to ?

Dosta interesantna situacija :wink:
Partner je gotovo izvesno Neptunovski tip (između ostalog - naravno ne treba zanemariti ni Saturna), i dosta vezan za tebe. Verovatno te često zbunjuje, ne znaš ni sama šta da misliš, mada situacija i nije toliko loša - verovatno je smatraš gorom nego što jeste. ;) ne kažem da je baš 100% lagano, ali ... kad je ?

Saturn je na lošem glasu po nekom, po meni, zastarelom shvatanju, svaka planeta ima dobro i loše, pa i on. U VII kući on može govoriti o starijem partneru, zrelijem, to takođe može biti hladna i autoritativna osoba. Ako govorimo o nama iz ugla našeg VII polja, on uglavnom ukazuje na to da imamo nekih poteškoća ili bolje rečeno strahova kad su odnosi u pitanju; da partnera često doživljavamo kao hladnog i nepristupačnog iako smo i mi sami u stvari takvi - jer se VII kuća može posmatrati kao naše "naličje".

itd, itd :wink:

To da je stariji - to je tacno, kao i mnoge stvari koje su napisane u horoskopu - dogodile su mi se. E, sad, kad bih jos rekla da je on Skorpija sa Saturnom u 1.kuci , mozda bi to bilo zanimljivo za analizu.
Volela bih da znam sta mi stoji u vezi braka s njim, s obzirom da stvari idu od veeelikog PLUS do veeeelikog MINUS.

Sa takvim VII poljem ti zapravo nisi ni mogla "omašiti" neku osobu sa jakim Saturnom - njemu je, naravno, prilično istaknut jer se nalazi u I polju pa je to slika i prilika kako stvari u astrologiji funkcionišu.

Da stvari idu od velikog minusa do velikog plusa me uopše ne čudi - jer sa jako naglašenim Neptunom u priči o vezama i brakovima, to obično i bude tako. Od najvećeg ushićenja do najvećeg razočarenja, pa ko preživi, pričaće :wink: Kažem, često ne znaš na čemu si jer je situacija uvek drugačija.

Ako pitaš za Saturna - on sam po sebi, položen u VII polju, ne razara brak; čak ga često čini trajnijim nego što bi pod nekim drugim okolnostima bilo, ali to ne govori baš uvek o "lakoći" u odnosima, čak štaviše. Pošto je tvoj Saturn u T-kvadratu sa Plutonom i Suncem, izvesno je da ga doživljavaš kao pomalo tešku i rigidnu osobu, s kojom je nekad ne baš lako izaći na kraj. Vladar VII polja blizu tvog Asc-a u Strelcu, u konjunkciji (egzaktnoj!!) sa Neptunom i sekstilima sa Venerom i Jupiterom (s jedne strane), i Plutonom to doduše ublažava. sigurno da nisi imala baš lepih momenata u braku, naročito, pretpostavljam, kad je tranzitni Saturn prolazio kroz tvoje VII polje pa još aktivirao T-kvadrat i napravio opoziciju na Sunce, ali dobro, ... šta sad. Nije baš taaako loše, niti je bezizlazno. ;)

Pa to je sad već diskutabilno, ja bih rekla da postoje realne šanse da hoće jer si prošla kroz Saturnov povratak i istovremeno njegov tranzit kroz VII polje pa se već dosta stvari raščistilo. Problema u životu uvek ima, ako ih tražiš lako ćeš ih naći :wink: Opusti se, Jupiter je u Strelcu :wink: :lol:

Back