Jedno piće, preko 60 naziva. Koji vi koristite?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
32.437
Jedan konobar odlučio je da zabeleži koje sve nazive ljudi koriste za čuveni crni napitak koji je mnogima neizostavan početak svakog dana. Možda će muvalica ipak morati da siđe sa trona, kada su u pitanju reči s najviše sinonima…
A koji naziv vi koristite?
kafa.jpg

Jedan konobar odlučio je da zabeleži koje sve nazive ljudi koriste za čuveni crni napitak koji je mnogima neizostavan početak svakog dana. Možda će muvalica ipak morati da siđe sa trona, kada su u pitanju reči s najviše sinonima…
Vizantijska mi je hit!

kafa.jpg
Pa ako je pijes kao ja u 4i15 ujutru stvarno je Armagedonska.

Volim prvu jutarnju kafu, opušta me i uvodi u novi dan.
Kada kažem 'Kafa', mislim da se podrazumeva i da svi znaju da mislim na jaku i gorku kafu.
Jedino u kafiću moram da se izjasnim da želim 'Domaću'.
Jednostavno kažem: 'Kafa', a podrazumeva domaću, tursku, džezvušu, razgovorušu, najčešće jutarnju ćutušu.

Мада много ми је укуснија из апарата него та примитивна домаћа. Никакав укус. Апаратуша је закон.
А мени обрнуто. На послу имамо апарат, онај прави, велики за кафиће и тамо пијем ту. И у локалима пијем ту.
Али када кућа замирише на домаћу кафу... Још ако има неки кекс са циметом... Нема лепшег мириса дома.

Back