JEDNO ILI DRUGO....

Dragisha

Legenda
Poruka
50.759
...sinoć bejah sa dvoje forumaša i razvezla se priča na temu hrane....joj svašta nam naš kolega kuvao u pričama,a nama nije bilo dobro koliko je to lepo zvučalo...
ali poteglo se jedno pitanje,pa bih volela da čujem mišljenja Vas ovde na pravom pdf-u za to...

naime,raspravljali smo da li ima više masnoća prasetini ili u jagnjetini?????

šta vi mislite....:aha:

...sinoć bejah sa dvoje forumaša i razvezla se priča na temu hrane....joj svašta nam naš kolega kuvao u pričama,a nama nije bilo dobro koliko je to lepo zvučalo...
ali poteglo se jedno pitanje,pa bih volela da čujem mišljenja Vas ovde na pravom pdf-u za to...

naime,raspravljali smo da li ima više masnoća prasetini ili u jagnjetini?????

šta vi mislite....:aha:
U 100g prasetine imaš 30g masti, dok u istoj količini jagnjetine imaš 15g.

čula sam ovakvu tvrdnju...

kaže,staviš na tanjir parče prasetine i parče jagnjetine...ostaviš malo u toploj rerni,pa skloniš meso sa tanjira i ostaviš da se prohladi....
tvrđeno mi je da je teže oprati jagnjeću masnoću nego praseću....
ja prosto ne mogu da verujem u to...mislim,imam nameru da probam...
ali ubeđena sam najstaršnije da je zdravije,ako se već jede ta vrsta mesa jel,jesti jagnjetinu pa čak i jaretinu nego prasetinu....

e da...hvala vam na aktivnosti na temi....
nije u stvari neka naučna,ali me je baš interesovalo šta ljudi misle...

Здрав и нормалан мушкарац са ових простора(да одеш на Сицилију рецимо, било би ти јасно колико су они шорт) може без проблема у цугу појести килограм јагњетине, али прасетине осетно теже.
И да, јагњетина је здравија и укуснија ако је планинско јагње у питању.

Здрав и нормалан мушкарац са ових простора(да одеш на Сицилију рецимо, било би ти јасно колико су они шорт) може без проблема у цугу појести килограм јагњетине, али прасетине осетно теже.
И да, јагњетина је здравија и укуснија ако је планинско јагње у питању.

e da...baš smo i pominjali ličke jagnjiće i jariće...nema šanse da to što raste tamo na vrleti bude masno...samo na ispašu ide i živi u brdima non stop....
kako to može da bude bre masno????
može samo da se lepi za prste kad ga onako otkidaš u koncima ispečeno...:jede:

Back