jedna je majka ali brate...

Uh al ste strogi i opasni :confused:

Piano je dala lepe predloge, a i elektrika (pogotovo za forum :) Kupite joj veliki monitor pa moze da poveca velicinu slova po zelji i super. Odlican predlog je i pozoriste, a moze i bioskop, neki restoran, koncert, izlozba, izlet, nadjite joj neke zanimljive knjige... Valjda ima nesto sto je interesuje, ili sto vas interesuje i mozete da podelite sa mamom. Ne znam gde zivis, ali pogledaj da li ima neki klub penzionera, ili citalacki klub, ili nesto sl za ljude njenih godina? Pomognite joj da izadje iz tog mrzovoljnog stanja.

Piano je dala lepe predloge, a i elektrika (pogotovo za forum :) Kupite joj veliki monitor pa moze da poveca velicinu slova po zelji i super. Odlican predlog je i pozoriste, a moze i bioskop, neki restoran, koncert, izlozba, izlet, nadjite joj neke zanimljive knjige... Valjda ima nesto sto je interesuje, ili sto vas interesuje i mozete da podelite sa mamom. Ne znam gde zivis, ali pogledaj da li ima neki klub penzionera, ili citalacki klub, ili nesto sl za ljude njenih godina? Pomognite joj da izadje iz tog mrzovoljnog stanja.
Ima u tome jedan problem: da li je ona voljna da to prihvati?
Rekao bih da ne bi!
Takvo je ponašanje vrsta sadizma. Ne bi se ona toga odrekla ni po cenu života.
Sačekajmo, pokazaće se.

не вреди да трошиш снагу, јер они се сада не могу мењати, после толико година.
прихвати је такву и помози јој.

Nemac, pravi si sin svoje majke...;)

Samo da kažem, sasvim si u pravu, promeniti je neće. Tvoj savet je najbolji. I jednog dana, neće morati da žali ni za čim. Znam šta pričam, mi živimo zajedno, mada je moja Ok, ali to prosto nije uvek lako.

Verujem ti...vidim da su teski al nekad se zamislim..hocemo li i mi biti takvi?...moji roditelji su isto kad sam bila mala pricali o babi kako je davez neopevani kako dosadjuje svima i sl....a ja sv emislim ne daj boze da neko mora da bude zbog mene loseg raspolozenja
ja stvarno planiram sebi sad napisati pismo, da ga pročitam kad ostarim...a tad ću vjerovatno reći: ja, kakav sam duduk bila sa 40.:zcepanje:
Могли бисте да изведете мајку у позориште, барем једном месечно.

Њој ће живот бити испуњенији а и ви ћете се провести.
aha, pa da je još više razmaze---šalim se, naravno da bi bilo lijepo
ovakav scenario viđam često oko sebe i čudom se čudim,al tu imaju dva tipa ljudi - oni koji su cijelog života bili maze, kenjavci pa naročito nastave u starosti i oni koji su bili autoriteti veliki,pa onemoćali i niko ih ne sluša--dakle, bitan je DUH , ko ga je imao, imaće ga uvijek, ko nije - teško će kasnije
Svakom bih željela majku kakvu ja imam. e, ono se jednom rađa. Nije doduše još stara, al daobogda da u zdravlju dočeka starost pa da se i onda zahebavamo (sa njom se najviše smijem)

Zaoštriti stav !
Samo se tako spašava situacija.
Matori ljudi osete, k'o kučići mešanci...
Što si kenjkaviji oko njih, sve se više uskurčuju !
I dovešće te u priliku da fasuješ depresiju.
Koja će, pak, debelo protreswti tvoj život....

e...to. na slučaju svekrve: muža stalno kritikujem da je prema njoj pregrub, a on kaže "ma, ne znaš ti nju...samo joj malo pusti, vidjećeš belaja." Onda se uvjerim da je tako. al svejedno je previše grub. To majke boli. Ja uglavnom trtljami kulturno objašnjavam, ovo-.ono, a kad dopizdi, brišem u neki svoj dio stana, dana, dvorišta i td...:D,

...e jos bi ja pisala sta nas sve snalazi al eto majka je jedna i stvarno mi je otuzno sto moram da iznesem sve njene negativne osobine da bi dobila bar neki realni odgovor sta da radimo s njom...
Uključi je u svoje probleme (ne sa njom, neg ostale životne, ako nemaš, izmisli), žali se pred njom, razgovarajte, nek se ona trudi da tebi pomogne i nek lupa glavu šta će s tobom. Ne pričam napamet, slično sam i sam sa ocem postupio kad je majka umrla a on skrenuo (ustvari ostao isti kao i ranije, samo nje više nije bilo da njemu 'odobroljava' a nas decu 'zaštiti'). Kad neko pokušava da manipuliše tobom odbrana je istom merom, dokle god se sklanjaš i jadaš nekim trećim ljudima niš se neće promeniti.

Moja majka je pre nekoliko god ostala udovica posle mnogo god braka ali je reklo bi se to nije mnogo pogodilo...uostalom je retko sta pogadja osim kad se radi o njoj licno i tu pokazuje nevidjenu sebicnost...nas dve cerke trudimo se da joj olaksamo penionerske dane posecujemo je, sestra vise jer zivi blizu a ja kad je to moguce...ali ona iako ima mnogo vise nego penzioneri koji zna se kako zive u Srbiji vecito je nezadovljna..pocev od svih bolesti koje su "bas eto nju zakacile" pa do toga da gladuje jer nema para do kraja meseca i jos milion izmisljotina koje plasira svakodnevno...ona zivi sama ali nije usamljena..komsiluk dolazi pije se kafa i ne moram da pricam koliko i ko ogovara..ali neka kazem nek je u drustvu nek ne ostaje sa svojim turobnim mislima jer to kad nastupi bolje da je covek ne slusa...prosto mi muka kad treba d aje zovem telefonom jer onda pocinje prebacivanje kao "dobro sam se setila" i sl..i sestra prolazi jos gore...nju je pocela da prekoreva sto ne pazi bolje na muza koji kad nema posla sigurno juri sojke a ona glupaca to ne vidi...e jos bi ja pisala sta nas sve snalazi al eto majka je jedna i stvarno mi je otuzno sto moram da iznesem sve njene negativne osobine da bi dobila bar neki realni odgovor sta da radimo s njom..ne interesuje je nista osim turskih serija a u pauzi je u dubokoj depresiji.zadnje sto mi je priredila je da prica i rodjacima i komsijama kako joj ja ne saljem pare mesecno bar nesto a druge cerke su mnogo savesnije...davala sam nego al to ko u dzak bez dna..trosi na gluposti ne gleda kad joj kusur vracaju i sl...sestra je zove da zivi kod nje ali ni da cuje...ne dam kaze ja nikom svoj mir..a nama je poremetila i san i zivot...:worth:

Cuvaj svoj mir i mir svoje porodice.

A prema njoj radi po svojoj savesti.

Nije u redu ovo sto ti radi....

Ucim da se menjam i polako uspevam u tome.Sve vise sam rigorozna prema njoj i stavljam joj do znanja da je sada ona ta koja mora da slusa ako zeli da joj bude dobro.Tesko je to kada si po prirodi meka srca i osobe kao ona to koriste u velikim dozama.Kako vreme prolazi sve vise sam ja ta koja vodi kolo i drzi konce u rukama.Morace i ona na to da se navikne pa makar mi bila majka i sto puta.

Наравно. Нећеш је одбацити и напустити, само јој не дај за право да те паркира.

Уосталом, има тако људи "мека срца", па кад попизде, бежи од њих, јер крену да ти секу јаја грицкалицом за нокте.

ovakav scenario viđam često oko sebe i čudom se čudim,al tu imaju dva tipa ljudi - oni koji su cijelog života bili maze, kenjavci pa naročito nastave u starosti i oni koji su bili autoriteti veliki,pa onemoćali i niko ih ne sluša--dakle, bitan je DUH , ko ga je imao, imaće ga uvijek, ko nije - teško će kasnije
Upravo tako!
Ko je sadista, ostaje sadista - ma šta da mu neko radi. Ni milom ni silom se ne može izmeniti!
Pomaže samo blagovremeno sagledavanje problema i izolacija na neki način.
Ponavljam: vreme će pokazati da li sam u pravu. Voleo bih da nisam!

Moja majka je pre nekoliko god ostala udovica posle mnogo god braka ali je reklo bi se to nije mnogo pogodilo...uostalom je retko sta pogadja osim kad se radi o njoj licno i tu pokazuje nevidjenu sebicnost...nas dve cerke trudimo se da joj olaksamo penionerske dane posecujemo je, sestra vise jer zivi blizu a ja kad je to moguce...ali ona iako ima mnogo vise nego penzioneri koji zna se kako zive u Srbiji vecito je nezadovljna..pocev od svih bolesti koje su "bas eto nju zakacile" pa do toga da gladuje jer nema para do kraja meseca i jos milion izmisljotina koje plasira svakodnevno...ona zivi sama ali nije usamljena..komsiluk dolazi pije se kafa i ne moram da pricam koliko i ko ogovara..ali neka kazem nek je u drustvu nek ne ostaje sa svojim turobnim mislima jer to kad nastupi bolje da je covek ne slusa...prosto mi muka kad treba d aje zovem telefonom jer onda pocinje prebacivanje kao "dobro sam se setila" i sl..i sestra prolazi jos gore...nju je pocela da prekoreva sto ne pazi bolje na muza koji kad nema posla sigurno juri sojke a ona glupaca to ne vidi...e jos bi ja pisala sta nas sve snalazi al eto majka je jedna i stvarno mi je otuzno sto moram da iznesem sve njene negativne osobine da bi dobila bar neki realni odgovor sta da radimo s njom..ne interesuje je nista osim turskih serija a u pauzi je u dubokoj depresiji.zadnje sto mi je priredila je da prica i rodjacima i komsijama kako joj ja ne saljem pare mesecno bar nesto a druge cerke su mnogo savesnije...davala sam nego al to ko u dzak bez dna..trosi na gluposti ne gleda kad joj kusur vracaju i sl...sestra je zove da zivi kod nje ali ni da cuje...ne dam kaze ja nikom svoj mir..a nama je poremetila i san i zivot...:worth:

U tvoje mame je ostalo chisto nezadovoljstvo, to jadikovanje samo iskazuje stanje njene dushe

http://www.galaksija.com/planeta/narcisoidni_poremecaj_licnosti.htm

Za sve postoji dijagnoza.

Back