"Jedinci"

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Oduvek sam sanjala da živim u SADu.
Na front sam bukvalno pobegla iz čistog kukavičluka da ću ostati sa ženama pa mogu završiti u logoru silovana i mučena svakodnevno, pa ja rek'o- preventivno. Ne boj se, nije se ni meni ratovalo, niti sam vala neki rodoljub.

Moj deda od majke otac, zarobljen na početku Drugog Sv. Rata i bio 4 ili čak 5 godina u logoru u Nemačkoj....puk'o k'o lajsna, Bog da mu dušu prosti.
Užas.

e pa ok, onda te razumem. nisam znala da si iz tih krajeva. mada bih ja gledala da zbrisem, ako bih mogla. vrv bih uradila isto sto i ti, ako ne bih mogla da zbrisem.
brat od mog dede (otac od majke) je zavrsio u nemackom logoru, al je imao bolju sudbinu, koja je krunisana brakom sa nemicom i detetom iz tog braka...posle je ova pobegla od njega i odvela cerku i vise ih niko nije nasao (nemicu i cerku, koja mojoj kecvi dodje sestra od strica). :lol:

• Haha
Reactions: DUH
Izvini što se smejem lol
Kakve životne priče au.
Nego, već sam pisala ali nema veze, nisam Bosanka. Moji su oboje Srbi iz Srbije, ali su živeli tamo jer su bili podstanari, pa tamo našli kuću sa jeftinom kirijom (na samoj granici)
I onda su, logično, kad je počeo rat, krenuli sa izbeglicama....duga priča.
E, pa dobro si ti rekla, kreteni.
Tačno kreteni

Nikad nisam razmišljala na taj način, ali kad tako kažeš, kad malo razmislim, tačno bi mogao čovek da kaže da su kreteni (šok)

pa ne...ljudi se zarobe u tom svetu- ipak su roditelji. procitaj knjigu - ljudi lazi, poslednji deo je o hriscanstvu, ali veci deo knjige je posvecen ljudima koji su u sustini zli, ali to ispoljavaju na nacin koji nikome ne deluje toliko zlo. moj otac je otvoreno uzasan covek, dok mi se tvoji roditelji vise uklapaju u tu sliku ok roditelji, a u stvari sve rade protiv svog deteta. inace, moj otac je kad sam zavrsila srednju skolu insistirao da ne nastavljam skolovanje, medjutim on se nista nije pitao, posto su moji razvedeni od moje 3 godine, a ja sa njim nisam ni imala kontakt do 12, a i posle toga je kontakt bio jako slab. naravno da je moja keva i njena strana familije smatrala da treba da zavrsim fax, nikad se nije postavljalo pitanje dal cu upisati fax, nego koji cu upisati.
tako da sam ja sa njim raskrstila, to sto mi je bioloski otac ne znaci da moram da trpim ni njega, ni njegove tripove, niti mu ista dugujem, jer mi nista u zivotu nije pomogao. a kolko sma puta smao cula od tako nekih debila - pa ipak ti je otac. pa sta ako je? kakve to veze ima, nije adekvatan, nije se ponasao adekvatno spram mene, to sto zasluzuje dobice. osim ako ne rikne iznenada.

• Podržavam
Izvini što se smejem lol
Kakve životne priče au.
Nego, već sam pisala ali nema veze, nisam Bosanka. Moji su oboje Srbi iz Srbije, ali su živeli tamo jer su bili podstanari, pa tamo našli kuću sa jeftinom kirijom (na samoj granici)
I onda su, logično, kad je počeo rat, krenuli sa izbeglicama....duga priča.
E, pa dobro si ti rekla, kreteni.
Tačno kreteni

to je jedina dobra stvar mog oca bila sto je postoji...:zcepanje: naime, zavrse njih dvoje fax (na faxu su se upoznali) i konkurisali oni za posao sirom sfrj i moju kevu zvali i u sloveniju i u crnu goru i u bosnu. u bosni joj nudili najbolje uslove, najvisu platu i slicno. i zvali je i u bg gde je inace i rodjena i moja keva s epremisljala dal da ostane u bg, tu joj je porodica ili da ipak ode u sarajevo i posto mog oca niko sem jedne firme u bg nije pozvao nigde, ona zbog njega ostane u srbiji tjah u bg. eto to je jedina dobra stvar....jer da nije bila s anjim verovatno bi otisla u sarajevo.

• Zapanjen
Nikad nisam razmišljala na taj način, ali kad tako kažeš, kad malo razmislim, tačno bi mogao čovek da kaže da su kreteni (šok)

oslobodi se tog pokusaja da ih impresioniras i dopres do njih. ako nisi uspela za 44 godine, neces nikada. eventualno kad toliko omatore pa im bude trebala tvoja pomoc tad ce da cvile i traze te. grozno, ali pun je svet neadekvatnih roditelja.

• Podržavam
to je jedina dobra stvar mog oca bila sto je postoji...:zcepanje: naime, zavrse njih dvoje fax (na faxu su se upoznali) i konkurisali oni za posao sirom sfrj i moju kevu zvali i u sloveniju i u crnu goru i u bosnu. u bosni joj nudili najbolje uslove, najvisu platu i slicno. i zvali je i u bg gde je inace i rodjena i moja keva s epremisljala dal da ostane u bg, tu joj je porodica ili da ipak ode u sarajevo i posto mog oca niko sem jedne firme u bg nije pozvao nigde, ona zbog njega ostane u srbiji tjah u bg. eto to je jedina dobra stvar....jer da nije bila s anjim verovatno bi otisla u sarajevo.
Jbg, nikad se ne zna...moje komšije izbjeglice bukvalno zvali u Kanadu. Ja pokušala da im se prilepim (ne toj porodici, nego celoj grupi) i odbiju me jer nisam iz Bosne. Izvod iz matične knjige rođenih, rođena u Srbiji, nacionalnost Srpkinja.
Za nekih 30-40 km od BiH :lol:

Koji je sad ovo kuratz...?
Jugoslave, hebale te mačke, bre, jel vidiš o čemu nas dve pričamo ooooojbteeee izgubih volju sad i zaboravih gde sam stala :dash:

Mislim da to uopšte nema veze sa brojem dece. Znam da se dešava i deci broj dva ili više... Bitno je kad napokon odrasteš, da shvatiš da nije tvoja krivica što je sve bilo tako, jer ti si bila samo dete, krivica i odgovrnost je na roditeljima. Onda oprostiš, nađeš sebi mesto pod suncem koje je čekalo samo na tebe i živiš. Ali jako je bitno da oprostiš, zbog sebe, ne zbog njih.

Sorry ako sam promašila temu. :rumenko:
Све си лепо написала до овог последњег.
Ја не праштам...додуше, ни не светим се.
Само свима допустим да покушају чорбу коју су сами закували.
Ако су родитељи већ били довољни сами себи, требало је да користе контрацепцију.

Све си лепо написала до овог последњег.
Ја не праштам...додуше, ни не светим се.
Само свима допустим да покушају чорбу коју су сами закували.
Ако су родитељи већ били довољни сами себи, требало је да користе контрацепцију.
Nekad nije sve tako jednostavno. Ali treba nekako oprostiti, jer je preveliki teret da ga neko nosi kroz život. Zaboraviti svakako ne može, ali zbog sebe treba da oprosti, da može da preboli ono za šta nije kriva, a što joj se dogodilo.

Nekad nije sve tako jednostavno. Ali treba nekako oprostiti, jer je preveliki teret da ga neko nosi kroz život. Zaboraviti svakako ne može, ali zbog sebe treba da oprosti, da može da preboli ono za šta nije kriva, a što joj se dogodilo.
Зависи од особе, ја најлакше преболим кад искористим гумицу...нико ме не подсећа на тај ружан период, само некада севне као одблесак, али не боли и кратко траје.

Зависи од особе, ја најлакше преболим кад искористим гумицу...нико ме не подсећа на тај ружан период, само некада севне као одблесак, али не боли и кратко траје.
Neke ne možeš izbrisati, možda jer ih je Bog izbrisao. Neke možeš...

• Podržavam

Back