Je li u naopakom sustavu inteligentno biti normalan?

mačka zagrebačka

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.184
https://net.hr/magazin/putovanja/ps...i-hrvati-b0c6581a-2182-11ee-8a5a-620f7ad5c465 Čitam zanimljiv članak na portalu i tu se ptvrđuje ono što već dugo zapažam. ukratko citat iz teksta

Je li u sistemu okrenutom naglavačke inteligentno biti normalan, neokrenut, ako se slažemo da je inteligencija sposobnost prilagodbe i da su neprilagođeni evolutivno osuđeni na propast oduvijek.

Koliko u ovim našim ex Yu prostorima uopće ima mjesta normali, poštenju i nekim normalnim ljudskim vrijednostima. Čini mi se da je sve naopačke izokrenuto, najmanje se cijene najvrijednije ljudske osobine dok su na površinu isplivale neke druge, manje vađne čak i manje poželjne kao trend današnjeg vremena...

Normalni više nisu u modi. Previše podsećaju na socijalizam, vreme kada je većina bila prosečna, osim nebeske elite, ali njih nisi ni mogao videti na ovakvim mestima. Sada pokušavamo da iz opanka preletimo u paciotti , nema veze što je na bosu nogu ;) Takmičimo se u nakaradnostima i njih veličamo, ko se ne uklopi, on je glup, nije u trendu i tako... čitam i one članke o paradajz turistima pa mi nikako nije jasno kome je to toliko bitno da se na internetu vode prave bitke oko toga. Gledanje u tuđe novčanike, tanjire i ostalo nam je postao hobi a sa pronalaskom interneta i način lečenja frustracija, praznih života, donekle i zlobe. Statusni simobli, poznavanje modnih brendova a polupismeni, podele na naše i njihove u svim sferama.. poluinformisani, poluobrazovani,poludemokratizovani, nećemo mi još dugo dostići nivo kada se cene neke druge vrednosti.

https://net.hr/magazin/putovanja/ps...i-hrvati-b0c6581a-2182-11ee-8a5a-620f7ad5c465 Čitam zanimljiv članak na portalu i tu se ptvrđuje ono što već dugo zapažam. ukratko citat iz teksta

Je li u sistemu okrenutom naglavačke inteligentno biti normalan, neokrenut, ako se slažemo da je inteligencija sposobnost prilagodbe i da su neprilagođeni evolutivno osuđeni na propast oduvijek.

Koliko u ovim našim ex Yu prostorima uopće ima mjesta normali, poštenju i nekim normalnim ljudskim vrijednostima. Čini mi se da je sve naopačke izokrenuto, najmanje se cijene najvrijednije ljudske osobine dok su na površinu isplivale neke druge, manje vađne čak i manje poželjne kao trend današnjeg vremena...
Ima mjesta.
Ali nase je da se izborimo.
E sad, kako to izvesti?
Pa pobijediti geake njihovim oruzjem...
e ali nama je to odvratno i ne znamo tako...
Znaci ostaje nam da se pomirimo da za naseg vremena na Zemlji to necemo vidjeti.
Druziti se sa sebi slicnimna a seljaccine izbjegavati...
Koliko je mogucce.

U potpunosti se slažem. Muka mi je od gledanja turistima u džep, svi portali i vijesti bez imalo srama pitaju koliko ostajete, koliko dnevno trošite, mene je sramota to gledati a neki novinar to doživljava kao normalno, nema tu srama :fdlan:
Veličaju se isprazne vrijednosti a nestaje elementarni moral, dostojanstvo, poštenje...
Sva sreća pa ne moram odgajati dete u današnje vrijeme jer ne znam kako bi to izgledalo

Eh...
da je meni da postanem tata...
pa makar cremena bila jos gora...
Ali dobro to nije tema...ili jeste?
Kako odgajati klince?
Pa kao mene moji...da rade i budu vrijedni i posteni.

To bi bilo od mene...a poslije neka se prilagodjavaju ili ne...njihov izbor.
to je tesko u ovome svetu. deca ugl ispadaju nesposobna

Siguran sam da je svakom postavljao sebi ovo pitanje.
Koliko god da je nekad tesko, da se covek nadje u nekoj teskoj situaciji, usred razocarenja, treba biti OK.
Treba biti posten, dobar zbog sebe. Covek se oseca bolje ako se tako nosi.
A polusvet? Pa neka ih u njihovom blatu, ne vredi ih dirati.

Siguran sam da je svakom postavljao sebi ovo pitanje.
Koliko god da je nekad tesko, da se covek nadje u nekoj teskoj situaciji, usred razocarenja, treba biti OK.
Treba biti posten, dobar zbog sebe. Covek se oseca bolje ako se tako nosi.
A polusvet? Pa neka ih u njihovom blatu, ne vredi ih dirati.
za ovo se u potpunosti slažem
jedino je problem funkcionirati u društvu gdje taj polusvet prevladava i što direktno a što indirektno prožima sve strukture društva

To nam dolazi direktno od te zapadne "kulture". Trudimo se da ostanemo svoji na svome, videćemo dokle ćemo izdržati ?

Evo čitam najnovije vesti, kažu da su pedofili tamo u zapadnoj "demokraciji" pokrenuli peticiju u kojoj traže veća prava za sebe i svoje izopačene nagone, tvrde da su "ugrožena vrsta" i traže da se izmene zakoni o dečjim pravima ? Zahtevaju da se deci od 10 godina dodele prava, prava na seks i samostalni izbor partnera ?

Pa ti ostani normalan u svetu nenormalnom ? :kafa:

To nam dolazi direktno od te zapadne "kulture". Trudimo se da ostanemo svoji na svome, videćemo dokle ćemo izdržati ?

Evo čitam najnovije vesti, kažu da su pedofili tamo u zapadnoj "demokraciji" pokrenuli peticiju u kojoj traže veća prava za sebe i svoje izopačene nagone, tvrde da su "ugrožena vrsta" i traže da se izmene zakoni o dečjim pravima ? Zahtevaju da se deci od 10 godina dodele prava, prava na seks i samostalni izbor partnera ?

Pa ti ostani normalan u svetu nenormalnom ? :kafa:

ako je istina to što pišeš (mislim ako nije novinarska izmišljotina) to je strašno

Back