Je li slucaj Gamestop pocetak kraja dominacije velikih fondova? Armija sa reddit-a srusila hedge fondove sa Wall Street-a.

Ali recimo ja tebi kažem: "Daću ti 1 bitkoin za 10,000 dolara."

Ti kažeš: "Prihvatam. Evo ruke."

I onda ti ja prosto uzmem tih 10,000 i pobegnem.

Da li je to uspešno pređen test tržišta?

Po tebi da, jer uplata se desila.
Pa odeš na neku berzu i prodaš lepo. Nema zezanja. :D Možeš i kripto karticom direktno da plaćaš. Daleko je to otišlo.

Ko?

U mom gornjem primeru, ti si prevaren. Dao si pare iz očekivanja, ali ono se nije obistinilo.

Tako isto ovi pajseri kupuju na 37,000 isključivo iz očekivanja da kasnije dobiju 1,000,000.
Nije ti dobro poređenje. Prvo je kriminal, a drugo zakon ponude i potražnje.

Nije ti dobro poređenje. Prvo je kriminal, a drugo zakon ponude i potražnje.
Princip je isti. Ti si platio, ali isključivo jer si imao očekivanja da ti se nešto ispuni.

Kad skontaš da si izvisio za robu, ti više nećeš pričati da je to bila tržišna cena.

Dakle bitkoin je plaćen 37,000 ali nije ispunjeno obećanje da će kupac primiti 1,000,000.

# prevarrah

Princip je isti. Ti si platio, ali isključivo jer si imao očekivanja da ti se nešto ispuni.

Kad skontaš da si izvisio za robu, ti više nećeš pričati da je to bila tržišna cena.

Dakle bitkoin je plaćen 37,000 ali nije ispunjeno obećanje da će kupac primiti 1,000,000.

# prevarrah

Открићу ти будућност:

21 милион којина вредеће као све светске фљет валуте заједно. И то није крај. Којин ће наставити да расте и после тог тренутка који се "синхроницитет".

Ako mislite da americki dolar, srbijanski dinar ili nesto trece ima vrijednost a BTC nema identicnu vrijednost, mislim da ova tema nije za vas. Bez ljutnje. Tesko je o hedge fondovima, berzi i shortovanju pricati sa ljudima koji ne razumiju osnove ekonomije.
Naravno, naravno. Ekonomija je izmislila struju a nije struja drastično proširila ekonomiju.I sve pobrojane stvari postoje zato što je neko izmislio reč ekonomija.Svi pronalasci i izumi koji su unapredili svet su nastali baš kad je neko uložio novac u njih.Ekonomisti su sam krem inteligencije.

Ako mislite da americki dolar, srbijanski dinar ili nesto trece ima vrijednost a BTC nema identicnu vrijednost, mislim da ova tema nije za vas. Bez ljutnje. Tesko je o hedge fondovima, berzi i shortovanju pricati sa ljudima koji ne razumiju osnove ekonomije.
To si sebe opisao, jer i dalje ne znaš na čemu fiat valute baziraju vrednost.

Naravno, naravno. Ekonomija je izmislila struju a nije struja drastično proširila ekonomiju.I sve pobrojane stvari postoje zato što je neko izmislio reč ekonomija.Svi pronalasci i izumi koji su unapredili svet su nastali baš kad je neko uložio novac u njih.Ekonomisti su sam krem inteligencije.

To si sebe opisao, jer i dalje ne znaš na čemu fiat valute baziraju vrednost.

Meni je zao ako vas to vrijedja, zaista nije namjera, ali ekonomija nije nesto sto svako moze da razumije. U principu i nije neophodno. A vas amimozitet prema kritovalutama mozete da lijecite na ostalih 100 tema koje su otvorene vezano za iste, a ne na temi koja nema veze sa BTC-om.

Meni je zao ako vas to vrijedja, zaista nije namjera, ali ekonomija nije nesto sto svako moze da razumije. U principu i nije neophodno. A vas amimozitet prema kritovalutama mozete da lijecite na ostalih 100 tema koje su otvorene vezano za iste, a ne na temi koja nema veze sa BTC-om.
Ne vređa. Ipak mislim da o pobrojanim stvarima Ronaldo zna više od vas mada to ne prezentuje na pristupačan, pravi način za nas koji manje znamo.

Ja kao #1 ekonomistkinja sveta ti potpisujem da su kriptosi bezvredni.

A ti kao ekonomista #7,700,000,000 možeš samo da salutiraš

Ne vređa. Ipak mislim da o pobrojanim stvarima Ronaldo zna više od vas mada to ne prezentuje na pristupačan, pravi način za nas koji manje znamo.
Evo recimo da ja kažem: "Izgradiću novi, bolji Ethereum! Mada iskreno rečeno ne znam ni kako prvi radi."

To bi u startu bilo sumnjivo.

Tako isto ovi pajseri su hteli da kreiraju "nove pare," a nisu znali ni kako postojeće rade.

Bitcoin niko ne može da falsifikuje ili inflatorno štampa.
Nema potrebe da ga falsifikuje, jer je Bezvredan.

To je kao onaj štos kojim dripci od 14 godina zezaju dečake od 7 godina, bace kamenčić i kažu: "Čik da pogodiš OVDE!"

Naravno da oni neće moći da duplikuju udar baš na to mesto; ali i zašto bi? To je samo bio njegov pajserski potez koji vredi $0.

Nema potrebe da ga falsifikuje, jer je Bezvredan.

To je kao onaj štos kojim dripci od 14 godina zezaju dečake od 7 godina, bace kamenčić i kažu: "Čik da pogodiš OVDE!"

Naravno da oni neće moći da duplikuju udar baš na to mesto; ali i zašto bi? To je samo bio njegov pajserski potez koji vredi $0.
Kako bezvredan kad sada za njega možeš da dobiješ skoro 40k

I neka umetnička slika ne vredi miliona pa se prodaje.

Kako bezvredan kad sada za njega možeš da dobiješ skoro 40k

I neka umetnička slika ne vredi miliona pa se prodaje.
Slika vredi jer možeš da je konzumiraš gledanjem.

Bitkoin ne možeš bukvalno ni da uramiš na zid.

Ta cena 37k je prevara, jer kupci očekuju da će ih prevaranti kasnije isplatiti 1,000,000 a u stvari neće.

Znači identična stvar kao oni mejlovi sa nigerijskim princem ("Pošalji mi 37k a ja ću tebi $1M").

Interview-mit-Zuger-Bitcoin-Koenig-Niklas-Nikolajsen.jpg

Čovek (?) iza svih tih priča o prihvatanjima u kantonu Zug.

Slika vredi jer možeš da je konzumiraš gledanjem.

Bitkoin ne možeš bukvalno ni da uramiš na zid.

Ta cena 37k je prevara, jer kupci očekuju da će ih prevaranti kasnije isplatiti 1,000,000 a u stvari neće.

Znači identična stvar kao oni mejlovi sa nigerijskim princem ("Pošalji mi 37k a ja ću tebi $1M").
Ma jok. Očekuju 50k što je skroz ok.

Back