Je li slucaj Gamestop pocetak kraja dominacije velikih fondova? Armija sa reddit-a srusila hedge fondove sa Wall Street-a.

Papirni novac je intrinzično bezvredan, ali ima razmensku vrednost a to je Oslobađanje od zaprećene kazne za neplaćanje poreza.

Primer: "Ako ne doneseš 100,000 dinara ideš u frilenserski zatvor."
- "Evo doneo 100,000 dinara."
"Dobro, ne ideš u zatvor."

To je vrednost fiata.

Kripto nema te odlike. Možeš da predaš i 21 milion koina, i dalje ideš u zatvor.

Ako bi napravio "kripto fiat" onda je to prilična glupost, jer je i dalje fiat, znači mogao si da ostaneš na papirnom.

Tako to vi posmatrate iz Lafwul Chaotic perspektive.

Srbija treba da se promoviše u svetu oslobađanjem poreza na prihod od prodaje kripto-valuta. Porezom od 0% privukla bi milijarde kapitala. Bilo bi dobro i da Srbija pokrene svoju nacionalnu kripto-valutu. To je danas vrlo lak posao.

Da ga odrade u PoW, ime D rsdc naštampa se 100 miliona i vozi, neka tržište odredi cenu.

haha mislis da bi Rotsildi koji kontrolisu NBS i veci deo centralnih banki dozvolili tako nesto? Da im rusis sistem za pljacku veceg dela sveta?

Opterećen si Rotšildima. Da je to tako, ne bi imali pravo ni dinar da štampamo nego bi valuta bila dolar.

Pa nisu rotsildi toliko blesavi. Daju ti oni da imas dinar, ali taj dinar vezu za sebe da se vlasi ne dosete . Tj da sutra kad prsnes krivis srpske jajare i njihove marionete a ne njih same. Pametni su oni.

Pa nisu rotsildi toliko blesavi. Daju ti oni da imas dinar, ali taj dinar vezu za sebe da se vlasi ne dosete . Tj da sutra kad prsnes krivis srpske jajare i njihove marionete a ne njih same. Pametni su oni.
Aha nije ono nego ovako znaš 😉 oni misle drugačije nego mi, u stvari misle isto ali namerno da bi mi mislili da oni ne misle.

To izgleda nemaš pojma šta je perpetuum mobile. A to je izum koji razni jaguari koriste kad stvaraju ekonomske ''proizvode'' tipa Dafiment banke.
Ima sličnosti, jer Dafiment isplaćuje stare investitore novcem novih.

Bitkoin takođe novcem novih ovaca isplaćuje one koji su ušli ranije u prevaru

Desetak su izdržali test tržišta.
Ali recimo ja tebi kažem: "Daću ti 1 bitkoin za 10,000 dolara."

Ti kažeš: "Prihvatam. Evo ruke."

I onda ti ja prosto uzmem tih 10,000 i pobegnem.

Da li je to uspešno pređen test tržišta?

Po tebi da, jer uplata se desila.

Back