Je li slucaj Gamestop pocetak kraja dominacije velikih fondova? Armija sa reddit-a srusila hedge fondove sa Wall Street-a.

Znači ako imaš 5 miliona eur nisi u stanju da platiš porez u sad?
Poenta je da američki dolar ima vrednost zbog poreza. Obveznik A je ta krajnja potražnja, on pokušava da spasi svoj vrat od kazne.

Onda od njega teče dalja upotreba dolara: osoba B počinje da ga vrednuje na osnovu očaja obveznika A

Prolaznici C i D kasnije vrše razmenu u dolarima iako su zaboravili, ili nisu svesni da je obveznik A izvor vrednosti.

Vrednost evra počiva na poreskoj obavezi E. Monetarne Unije.

A šta je sa teterom?
Svako bi poželeo da može da uzme 20,000 i da kaže da je to 50,000.

To su gospoda (ili nitkovi) iz Tethera i uradili. Rekli su da se njihove proizvoljne cifre mogu smatrati dolarima.

Neki kažu da je to objašnjenje za ove glupe cene bitkoina. To su naime samo brojevi Tethera na ekranu, a videće se da li će iko ponovo videti crveni cent od toga.

Nece skociti jer sad silazi negdje na realnu cijenu akcija GameStop-a. Biznis model koji propada realno, makar ako ne okrenu stvari.

U svakom slucaju debeloguzi milijarderi su dobili jednu iza usiju. Sve u svemu jako lijepa prica.
I sad, ja treba da ih mrzim jer imaju para, a da volim vas isključivo jer nemate para?

Buljkast kriterijum

koliko si trenutno zaradila
Nisam uopšte, ja to samo pokazujem prolaznicima koje GME put opcije je bilo mogućno kupiti.

Meni ne treba više para, dovoljan mi je iznos koji posedujem (beskonačno mnogo specijalnih prava vučenja)

85-F51599-52-E4-4-A2-D-B703-14-E2-D90813-A6.jpg

U svakom slucaju hedz fondovi i dalje gube novac
Da li se vi rukovodite logikom: "Siromasi su po definiciji cool, a bogataši po definiciji šljam?"

Ako je Gamestop bulja od firme, onda zbog čega treba da raste? Zbog čega su prodavci akcije zlikovci?

Isključivo iz vaših marksističkih predubeđenja da "morate spaliti uspešne."

Time i priznajete da niste postali uspešni kroz Bitkoin.

Back