Je l' ovo lepo?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nije lepo ni jedno, ni drugo. ali ne moze se svet promeniti. da bi se svet promenio svako treba da menja sebe, a niko nece da pocne prvi, a jos manje od sebe. menjati svet je borba sa vetrenjacama. ostaje samo na najbolji moguci nacin proziveti kratak zivot u takvom svetu.

Zao mi je Zlotvor ali ja ne idem ka tome da imam manju platu vec vecu
I uvek idem napred a ne nazad
I ne razumem te ic
I ne umem da brojim unazad i mislim na svoju stetu
Nešto se ovde ne slaže.
Pitanje nepravde na svetu je izlizano
Razumem ja i tvoje argumente i Zlotvorine argumente. ali postavljam pitanje - sta se tu moze uciniti?
Jel vas dve ili ja to mozemo popraviti?

Jel mozemo nesto da popravimo?
Za pocetak mogu da sredim svoje dvoriste (koliko mogu) pa cu bar manje razmisljati sto nisam placena koliko zasluzujem, sto ostajem duze na poslu itd....
Pa je l možemo ili ne možemo? Zbunjuješ me. Dakle zagovaraš vrhunsku sebičnost (nemam ništa protiv, samo nazovi to pravim imenom) i gledanje sopstvenog dupeta.

Kako je to moguće, ako je minimalac 10 hiljada? Ako ga sutra spuste na 8.....? Kako da napreduješ na bilo koji način, ako imaš prosečnu platu, a u globalu se u zemlji spuste za 3-4 hiljade svake godine...? A paralelno zagovaraš potpunu nezainteresovanost za svet oko sebe i popravljanje situacije na bilo koji nečin... jer je to nemoguće?

Šta mislite, je l lepo da neko ovako:
paris-hilton-in-pink-car-bentley-continental-gt.jpg
A neko ovako?
1749hunger.jpg

nije lijepo
nije lijepo ni što u ministarstvima zarađuju 450.000din, a nastavnici 45000din
pa kada se pobune, ode dio i te crkavice
nije lijepo ni što ih mi nismo podržali da istjeraju svoje, nego ih iskritikovali jer zbog njih našu djecu nema ko da čuva

Želeti da nema gladi u svetu i siromaštva u svetu je taman u istom rangu kao želeti mir u svetu. Nerealno skroz.
I da to geografski svedeš na lokal, državu, grad....msm, malo li je puta ljudsko društvo dokazalo svoju nemoć u tim pravednim borbama za bolje sutra? :confused:

nije al reci to onim englezima, oni su ih kolonizovali... shta mi jadni iz srbije imamo s tim... mi valjda imamo problem da obradimo plodnu zemlju tj ima plodne zemlje koja lezi zapushtena? je l sam u pravu?... eto a mogli bismo da naranimo crnce

Back