Da papige mogu sanjati uvjerio sam se tako što noću iznenada polude i razlete se po kavezu. Ova moja je tako slomila krila pa više ne može letjeti. Slomila je i dva prsta desne nožice pa se s teškom mukom može verati po prečkama. Nisu to sigurno neki lucidni snovi jer nije inteligentnija od ribica za prženje, ali da nešto sanja u to nema sumnje. S njom spavam u istoj prostoriji i jedina je koja može tolerirati moje strašno hrkanje. Žena me je odavno istjerala iz kreveta. Za papigu smo se odlučili jer su djeca željela neku životinju. Pas ili mačka nisu dolazili u obzir. Psi stalno kenjaju pa ti šupkom nasjednu na kauč, a o dlakama da i ne govorim. Mačke su dozlaboga pokvarena stvorenja. Ne znam zašto se ljudi toliko dive lavovima i tigrovima. Te zvijeri zastrašujućih ralja znaju samo klati, žderati sirovo meso i drijemati dvadeset sati na dan, a mogu biti i opasni. Isto tako i medvjedi. Što se mene tiče sve bi to trebalo iskorijeniti. Žirafe, vodenkonji i slonovi su ružne grdosije na koje je najbolje ne obraćati pažnju. Ima riba koje su jestive i njima svaka čast, a za one nejestive najbolje bi bilo da i ne postoje. Tu su još lisice od kojih se može zaraziti bjesnoćom, štakori od kojih se može zaraziti bilo čime, žohari i sva puzeća i leteća gamad. Pa onda gmazovi, krokodili, morski psi i zmije od kojih te obuzima strava i koje bi baš trebalo iskorijeniti do jedne vrste.
Ostaju kokoši koje nama daju jaja, krave, koze i ovce koje nam daju mlijeko i meso. Ovce i vunu. To su stvarno korisne životinje koje zaslužuju veliki respekt. Sjetio sam se hrčaka jer sam kao dijete imao jednog. Čovjek ne bi povjerovao da se od tako malenog miša prostorija može usmrditi kao da držite svinju. Sad su mi pali na pamet muhe i komaraci od kojih me pri samoj pomisli uhvati nervoza. Od životinja sam skoro još samo zaboravio čovjeka. Taj je najgori. U velikoj većini je glup, zao, dosadan i nečuveno tašt.
Kad se sve svede ovaj svijet je užasno mjesto. Pustimo sad brda, planine, livade, rijeke, mora, poljsko i vrtno cvijeće, što je sve navodno čovjeku ugodno očima. Što zapravo ima od svega toga?
Automobili, brodovi i svi mogući strojevi i uređaji koje je izumio i proizveo čovjek stalno se kvare i treba ih mukom održavati. Sve je to jedna velika gnjavaža.
Da ne govorim kolika su ogromna gnjavaža klimatske prilike. Čovjeku je u najboljem slučaju toplo i suho. Ostalo su neugodni vjetrovi, mokre kiše i ledara od snijega i tuče. Što sjevernije to veća smrzotina, što južnije to veća sparina i vrućina. Neki kažu da će u ne tako dalekoj budućnosti zbog poremećenih klimatskih uvjeta arapi i crnci doslovno plivati preko sredozemnog mora do Europe ne bi li se tako spasili, a neki kažu da to već i čine. Što ćemo onda kad nahrupe? Čini mi se da ćemo najebati ko žuti.
Ostaju kokoši koje nama daju jaja, krave, koze i ovce koje nam daju mlijeko i meso. Ovce i vunu. To su stvarno korisne životinje koje zaslužuju veliki respekt. Sjetio sam se hrčaka jer sam kao dijete imao jednog. Čovjek ne bi povjerovao da se od tako malenog miša prostorija može usmrditi kao da držite svinju. Sad su mi pali na pamet muhe i komaraci od kojih me pri samoj pomisli uhvati nervoza. Od životinja sam skoro još samo zaboravio čovjeka. Taj je najgori. U velikoj većini je glup, zao, dosadan i nečuveno tašt.
Kad se sve svede ovaj svijet je užasno mjesto. Pustimo sad brda, planine, livade, rijeke, mora, poljsko i vrtno cvijeće, što je sve navodno čovjeku ugodno očima. Što zapravo ima od svega toga?
Automobili, brodovi i svi mogući strojevi i uređaji koje je izumio i proizveo čovjek stalno se kvare i treba ih mukom održavati. Sve je to jedna velika gnjavaža.
Da ne govorim kolika su ogromna gnjavaža klimatske prilike. Čovjeku je u najboljem slučaju toplo i suho. Ostalo su neugodni vjetrovi, mokre kiše i ledara od snijega i tuče. Što sjevernije to veća smrzotina, što južnije to veća sparina i vrućina. Neki kažu da će u ne tako dalekoj budućnosti zbog poremećenih klimatskih uvjeta arapi i crnci doslovno plivati preko sredozemnog mora do Europe ne bi li se tako spasili, a neki kažu da to već i čine. Što ćemo onda kad nahrupe? Čini mi se da ćemo najebati ko žuti.
Poslednja izmena: