Jazz & Blues kutak :)

Covek se uci dok je ziv... vidis, ja sam na tim torentima nasao sve i svasta... doduse i trazio sam dovoljno dugo. I tako i je ostalo da uvek kada nesto trazim prckam po Torrentima. daj onda nesto gde se moze naci vise i gde je izbor bolji, a da je naravno P2P i da se mogu preuzeti kompleti albumi. Sad sam video na FTPu... ima tamo svacega... ;)
Ipak ne moze sve ni da se nadje na trentima , narocito od kada je demonoid zatvoren. Usput da li neko zna da li se negde pojavio mozda neki pandam demonoidu, ili gde se ta druzina sada okuplja... pa ako neko zna neka okaci ovde.

Pa, sad, zavisi šta ko traži, ali ja sam neke stvari koje nisam mogla nigde drugde naći našla na torrent sajtovima kao BTjunkie, Fenopy, Mininova, isoHunt... A juče, dobih link od poznanika i za traženog L. Hamptona, " Lionel Hampton & Oscar Peterson
The Complete Quartets & Quintets - Complete on Verve", 5 CD-ova, tako da, hvala, ali za sad mi neće trebati. Sem naravno, ako neko nađe još nešto drugo. ;)

Pa, sad, zavisi šta ko traži, ali ja sam neke stvari koje nisam mogla nigde drugde naći našla na torrent sajtovima kao BTjunkie, Fenopy, Mininova, isoHunt... A juče, dobih link od poznanika i za traženog L. Hamptona, " Lionel Hampton & Oscar Peterson
The Complete Quartets & Quintets - Complete on Verve", 5 CD-ova, tako da, hvala, ali za sad mi neće trebati. Sem naravno, ako neko nađe još nešto drugo. ;)

Ajde okaci te linkove ovde...

Inace, gde sete svi vi, sta je ovo... nigde nikog nema? :-(

Tu smo, ne brini!
Sluša se blues i jazz u ogromnim količinama. Ja sam nabavio puno dobrih albuma, ali jedan me je posebno iznenadio i ne vadim ga danima iz CD playera. Ovako dobru muziku nisam slušao još od vremena Hendrixa. Žestoko, virtuozno, moćno... Preporučujem svima:

Pogledajte prilog 35091

Buddy Guy - Sweet Tea ( 2001 )

1 Done Got Old 3:23
2 Baby Please Don't Leave Me 7:24
3 Look What All You Got 4:45
4 Stay all Night 4:10
5 Tramp 6:47
6 She Got the Devil in Her 5:10
7 I Gotta Try You Girl 12:09
8 Who's Been Foolin' You 4:55
9 It's a Jungle Out There 5:37

Personnel:
Buddy Guy - vocals, guitar
Pete Thomas - drums
Davey Faragher - bass
Craig Krampf - percussion
Jimbo Mathus - guitar
Sam Carr
Spam
Also: Bobby Whitlock

@zakris

Upravo preslusavam Bad Magic... odlicno, odlicno...
Tek juce sam ga skinuo sa FTP-a, hvala. ;)
Aj baci Buddy-a na FTP... da cujemo to. :D

OK. Drago mi je da Ti se sviđa. Guy-a ću Ti prebaciti večeras.
Nekad davno si bio zainteresovan za D.Broubeck-a. Ako Ti još uvek treba - imam nekih desetak albuma u mp3 formatu, a isto tako i J.Coltrane-a. Pustiću Ti e-mailom listu pa mi označi za šta si zainteresovan. ( Eto malo i jazza od mene, da ne ispadnem isljučivi blueser ).
Od starih stvari nabavio sam Eric Burdon Declares War ( za one koji ne znaju, tu je udarna stvar Tobacco Road ).

I još nešto da ponovim: U nedelju, 6.aprila u 20.00 č, u Pozorištu mladih - Novi Sad, nastupa Duke Robillard. Karte sam već nabavio, a vama savetujem da ne propustite!

Joooj,evo sad neshto gledam ovu temu i mislim u sebi:ja ovo uchim sad iz muzichkog!
Mene taj stil muzike odushevljava,posebno zbog toga shto imash neku svoj plan,i zbog toga shto samo improvizacija dominira,smiruju me te pesme....

Joooj,evo sad neshto gledam ovu temu i mislim u sebi:ja ovo uchim sad iz muzichkog!
Mene taj stil muzike odushevljava,posebno zbog toga shto imash neku svoj plan,i zbog toga shto samo improvizacija dominira,smiruju me te pesme....

D ane poverujes... kad sam vide nick, jos pre nego sto sam otvorio temu, mislio sam da si ti jos neko ko je doso ovde da trazi da mu se uradi domaci... ;) Da me neshvatis pogresno, ali cim se pojavi neko novi i mladji, to bude treba mi to i to... moram da uradim to tad i tad...

Inace, dobro dosla... mozes naci dosta toga korisnog ovde, dosta linkova i textova.
Za pocetak probaj sa www.allaboutjazz.com

Eeeeej hvala!!!!!!!
Bash lepo od tebe,ne razlikujem se bash toliko od drugih 93-godishnjaka,ali ipak znam da prepoznam prave vrednosti,ja puno volim da sviram,pevam...itd.Jeste da mi je omiljeni instrument gitara,ali takodje volim i saksofon koji je takodje sastavni deo ove sjajne muzike...
I josh neshto,hvala na linku super je;):D

Eeeeej hvala!!!!!!!
Bash lepo od tebe,ne razlikujem se bash toliko od drugih 93-godishnjaka,ali ipak znam da prepoznam prave vrednosti,ja puno volim da sviram,pevam...itd.Jeste da mi je omiljeni instrument gitara,ali takodje volim i saksofon koji je takodje sastavni deo ove sjajne muzike...
I josh neshto,hvala na linku super je;):D

Imas ovde gomile korisnih linkova, samo ako te ne mrzi da trazis. Proslo je ovuda mnogo sjajnih ljudi, koji su pisali dosta pametnih stvari, tako da... napravi sebi neku kafu, i odvoji malo vremena da je prelistas, vredi...

OK. Drago mi je da Ti se sviđa. Guy-a ću Ti prebaciti večeras.
Nekad davno si bio zainteresovan za D.Broubeck-a. Ako Ti još uvek treba - imam nekih desetak albuma u mp3 formatu, a isto tako i J.Coltrane-a. Pustiću Ti e-mailom listu pa mi označi za šta si zainteresovan. ( Eto malo i jazza od mene, da ne ispadnem isljučivi blueser ).
Od starih stvari nabavio sam Eric Burdon Declares War ( za one koji ne znaju, tu je udarna stvar Tobacco Road ).

I još nešto da ponovim: U nedelju, 6.aprila u 20.00 č, u Pozorištu mladih - Novi Sad, nastupa Duke Robillard. Karte sam već nabavio, a vama savetujem da ne propustite!

Upravo preuzimam Buddy-a... Sto se Coltranea tice, imam tri mp3 CD-a, mislim da je to sve sto je objavio. Nedavno sam dobio od jedne prijateljice i Video snimak Milesa I Coltranea sa nekog sesna... kakvi majstori.
E... Brubeck obavezno... tako je i nastala ova tema... Mozes videti prvu stranu ako nisi, tj. prvi post.

Upravo sam zavrsio preuzimanje ona tri albuma koja si postavio, ali nie jedan nije kompletan. Negde dve a negde tri kompozicije, i tu ugalvnom prve.... bice da nisi sve prebacio.

Upravo sam zavrsio preuzimanje ona tri albuma koja si postavio, ali nie jedan nije kompletan. Negde dve a negde tri kompozicije, i tu ugalvnom prve.... bice da nisi sve prebacio.

Izvini, molim Te stari druže, ali već dva dana mi se dešavalo nešto sa mrežom. Počnem da Ti prebacujem foldere, prođe jedna stvar i prekine se konekcija. Psovao sam i Niš i Novi Sad.I mog provajdera i Tvog. Namučio sam se u subotu, celi božji dan. I onda ukapiram - da mi je otišao ruter. Naravno - kinesko sr....nje. Sadam sam postavio drugi i šljaka sve. Na FTP te čekaju tri kompletna albuma Budy Guy-a. Namerno sam izabrao one koji međusobno ne liče po zvuku. Ako želiš još, imam ih još nekoliko.

Od John Coltrane-a imam sledeće albume:

1956-John Coltrane and Elmo Hope and Mal Waldron
1957-Cattin' With Coltrane and Quinichette
1957-Coltrane
1957-The Cats
1957-Traneing In
1958-Coltrane Time
1958-Kenny Barrell With John Coltrane
1958-Settin' The Pace
1958-Standart Coltrane
1958-Stardust
1959-Bags & Trane
1960-Coltrane Jazz
1960-Coltrane's Sound

Od Brubeck-a, ponuda je sledeća:

1953 - Jazz at Oberlin
1954 - Jazz Goes To College
1959 - Gone With The Wind
1959 - Time Out
1960 - Brubeck A La Mode
1962 - Music from West Side Story
1965 - Time In
1967 - Bravo! Brubeck!
1979 - Back Home
1981 - Paper Moon
1994 - Blue Round A La Turk
1997 - In Their Own Sweet Way
1998 - So What's New

Pa prijatelju Nikodime, kao što rekoh ruter je nov! Ako hoćeš da ga još jednom isprobamo-reci želju!

Evo nečeg što me je u poslednje vreme veoma obradovalo:

889001.jpg

Više ovde:

http://www.cduniverse.com/search/xx/music/pid/7111789/a/Mozart+Meets+Cuba.htm

A može se skinuti ovde:

http://rapidshare.com/files/102609504/Mozart.Meets.Cuba.rar

Sinoć ( nedelja, 6. april ) ,u Pozorištu mladih u Novom Sadu, gostovao je Duke Robillard ( jedan od mojih omiljenih gitarista ), sa svojim bendom. Fotografije sa ovog koncerta,koje prilažem, ''ukrao'' sam sa sajta organizatora : www.muzickaklinika.org.
Valjda me neće tužiti zbog toga.
Šta da vam kažem, sem da mi je žao što niste bili.Gotovo dva puna sata uživanja u bluesu, swingu, jazzu... Moćno, praštavo, nepretenciozno, veoma, veoma prijatan muzički doživljaj...
Duke mi je poznat odavno. Imam poprilično njegovih CD i neprestanno im se vraćam. Ono što me je uvek impresioniralo kod njega je odsutnost isključivosti u stilu. On jednostavno svira sve. Ne postoji jasna granica između strogog jazza, ili bluesa, ili swinga. Ne priznaje granice,sve je jazz i sve je blues. Nema podela.
Pogledajte prilog 35345

Pogledajte prilog 35346

Izvini, molim Te stari druže, ali već dva dana mi se dešavalo nešto sa mrežom. Počnem da Ti prebacujem foldere, prođe jedna stvar i prekine se konekcija. Psovao sam i Niš i Novi Sad.I mog provajdera i Tvog. Namučio sam se u subotu, celi božji dan. I onda ukapiram - da mi je otišao ruter. Naravno - kinesko sr....nje. Sadam sam postavio drugi i šljaka sve. Na FTP te čekaju tri kompletna albuma Budy Guy-a. Namerno sam izabrao one koji međusobno ne liče po zvuku. Ako želiš još, imam ih još nekoliko.

Od John Coltrane-a imam sledeće albume:

1956-John Coltrane and Elmo Hope and Mal Waldron
1957-Cattin' With Coltrane and Quinichette
1957-Coltrane
1957-The Cats
1957-Traneing In
1958-Coltrane Time
1958-Kenny Barrell With John Coltrane
1958-Settin' The Pace
1958-Standart Coltrane
1958-Stardust
1959-Bags & Trane
1960-Coltrane Jazz
1960-Coltrane's Sound

Od Brubeck-a, ponuda je sledeća:

1953 - Jazz at Oberlin
1954 - Jazz Goes To College
1959 - Gone With The Wind
1959 - Time Out
1960 - Brubeck A La Mode
1962 - Music from West Side Story
1965 - Time In
1967 - Bravo! Brubeck!
1979 - Back Home
1981 - Paper Moon
1994 - Blue Round A La Turk
1997 - In Their Own Sweet Way
1998 - So What's New

Pa prijatelju Nikodime, kao što rekoh ruter je nov! Ako hoćeš da ga još jednom isprobamo-reci želju!

Pirati sa kariba... :D
Gledaj... nema potrebe da se ti meni izvinjavas, desilo se, moglo j ei meni. Ja sam to napisao misleci da ti je mozda promaklo, ali izgleda da nije. Buduci da si ti opuni uredno te foldere, onda tebi hvala dragi jazzeru. Nego, sta mislis da ti ubacim malo George Bensona na taj FTP, skinuo sam gotovo sve njegove albume pre neki dan.
Sto se tice Brubecka, slobodno trpaj sve to, ako te ne mrzi. Nemam nista od navedenog... a bogami ni od Coltranea... samo mi nije jasno kako je sve to moglo d ami promakne pored onoliko albuma... bejase to vrlo plodan izvodjac... ;)

Usput, nasao sam odlican plugin za Mozillu, koji jedan tab u njoj iz dva klika pretvori u odlican FTP softver, i potpuno j ebesplatan (naravno) a odlicno radi. Mozes da ga preuzmes odavde https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search?q=fire+ftp&cat=all
Ja koristim Mozillu, tako da je ovo za mene bilo odlicno resenje. Nadam se da ce pomoci... ;)

Pirati sa kariba...

OK Kapetane Nikodime!
Da vidimo šta može moj novi ruter. Dogovor je sledeći: prvo Ti šaljem Brubecka.Budi strpljiv, jer ima puno toga. Kad završim- potvrdjujem. Onda šaljem Coltranea. Potrajaće, ali mislim da će se isplatiti.Brubeck ima i omote za Cd, a za Coltranea nisam siguran. Moram da pogledam. Ima toga još. Chuck Magione, Giango Reinhardt, Chick Coria... Ali o tom - po tom. Važno je da radnja radi. Hoću da razbijem predrasudu- jazz i blues su iste majke deca. Ko ih deli- greši! Ja sam blueser po definiciji- takvog me rodi majka( to je stanje svesti), ali sve je, ipak, jazz!

Što se tiče Coltranea, moram priznati da to baš i ne gotivim, posebno one kasnije faze. Ali, znam nekoliko "manijaka" ;) :) kolekcionara, koji imaju, valjda - SVE od njega, a i omote. Ako treba, mogu da pitam, kao i za torrente, odakle su skidali puno toga. Što se tiče toga "blues-jazz", znam, i da u jazzu ima puno bluesa, a i nastao je odaltle, ali sam blues takođe ja lično , uz sve poštovanje, mnogo manje slušam nego ono što se podrazumeva pod klasičnim jazz-om. No, o ukusima i ne vredi...

Back