Jazz & Blues kutak :)

Zivot na Marsu?:
u pitanju su adam i komete, rockabilly sastaviz 90ih iz Sremske Mitrovice, komandat sada ima studio u kome snimaju mnoge poznate underground grupe... posetite komandantadam.com
naravno vrti se tu i ona kompilacija pera joe sessionman i homesick mac... znate li ko je on? ako ste bili na voxstocku culi ste ga... on je Macan, nas covek ali sada zivi i radi i svira u Svedskoj... inace svira i u bluz triu sa perom dzo... da li neko slusa domaci bluz? Rawhide (Sirova Koza)? Bootleg Blues? Blue Family? koji su vam najjaci gitaristi, muzicari?
e i da, u novembru ce biti mini blues festival u voxu, tj ne mini bice 10ak grupa... bice svega i svacega
poz

Snimao sam kod Adama u studiju u više navrata. inače naš album prvenac je snimljen kod njega. Macana znam lično , upoznali smo se u Šapcu na bluz i džez festivalu 2004 godine. Takođe veliki pozdrav prijateljskim bendovima iz Beograda: Rawhide, bootleg Blues, Blue familiy. Toplo preporučujem i Rooster blues subotom u Tramvaju.

Inače ovoj priči domaćeg bluza možeš dodati i Blues hammer iz Novog Sada koji upravo snimaju svoj album prvenac, Sky grass iz Šapca, Šinobuse ( Novi Sad )

Ujedno i poziv svima da posete prvu svirku Šinobusa u Beogradu u nedelju 13.11.2005. godine u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić na kalemegdanu, sa početkom u 22 h. upad free.

Drage bluz i džez barabe 26.10 bio sam u strava centru na Kobamovoj svirci. Čarli i ekipa kao predgrupa , bledunjavo. Jest čova jako dobar kontrabasista ali je doveo neke studente da sviraju sa njim, onako tezgaroški, uzmi lovu i briši. No iskoristismo to da savijemo neko pivce ispred sale. A onda pečenjeeee...... Bil Kobam u punom sjaju. Ebem li ga ako nije najbolji bubnjar na svetu...( subjektivno slažem se , ipak je on kolega iz ritam sekcije ). Obavezno poslušajte njegov album Culture mix koji je i svirao na koncertu.Evo nešto sa neta o njemu.

Posle pauze od nekoliko godina beogradska publika imaće priliku da se ponovo sretne sa jednim od najvećih imena svetskog džeza, legendarnim bubnjarom Bili Kobamom. Rođen u Panami, 1944. godine, i odrastao je okružen talentovanim roditeljima i bratom, koji su pospešili Bilijevu ljubav prema bubnjevima, sve od metalnih bubnjeva i kongi u Panami, scenski debituje u njegovoj osmoj godini, sa ocem. Bili je razvijao svoju sklonost ka bubnjevima na sceni renomirane “Drum and Bugle Corps.” arene, što ga je dalje podsticalo da se prijavi na slavnu njujoršku “High School of Music and Art”, gde je studirao teoriju muzike I bubnjarske tehnike kroz seminare koje su držali Telonijus Monk i Sten Gec.

Njegovo ime danas se nalazi na naslovnim starnama mnogobrojnih albuma, dok su njegova velika eksplozivnost i majstorsko vladanje bubnjarskim palicama dali poseban pečat svim njegovim nastupima, počev od brojnih koncerata, nastupima big bendova, snimanjima za televiziju i video… Rado podučava mlade umetnike, vodi radionice i simpozijume po celom svetu.

Malo je poznato da je Kobam uticao na početke industrije elektronske muzike i razvoj iste kroz jazz. Jedan je od prvih perkusionista, zajedno sa Meks Roučom I TonijemVilijamsom koji koriste tzv. “Electronic Drum Controller”, napravljen u Milanu 1968. godine, u toku njihove koncertne turneje. On je jedan od prvih perkusionista, koji je specijalizovan za bubnjarske jazz setove, a koji ima svoj bend. Višestruko nagrađivani Kobam je po narudžbini dizajnirao trend seterski akustično - elektronski set bubnjeva, ali potpisuje i mnoge druge kategoriju u muzici je neprocenjiv deo istorije moderne muzike.

begešar:
Drage bluz i džez barabe 26.10 bio sam u strava centru na Kobamovoj svirci. Čarli i ekipa kao predgrupa , bledunjavo. Jest čova jako dobar kontrabasista ali je doveo neke studente da sviraju sa njim, onako tezgaroški, uzmi lovu i briši. No iskoristismo to da savijemo neko pivce ispred sale. A onda pečenjeeee...... Bil Kobam u punom sjaju. Ebem li ga ako nije najbolji bubnjar na svetu...( subjektivno slažem se , ipak je on kolega iz ritam sekcije ). Obavezno poslušajte njegov album Culture mix koji je i svirao na koncertu.Evo nešto sa neta o njemu.

Posle pauze od nekoliko godina beogradska publika imaće priliku da se ponovo sretne sa jednim od najvećih imena svetskog džeza, legendarnim bubnjarom Bili Kobamom. Rođen u Panami, 1944. godine, i odrastao je okružen talentovanim roditeljima i bratom, koji su pospešili Bilijevu ljubav prema bubnjevima, sve od metalnih bubnjeva i kongi u Panami, scenski debituje u njegovoj osmoj godini, sa ocem. Bili je razvijao svoju sklonost ka bubnjevima na sceni renomirane “Drum and Bugle Corps.” arene, što ga je dalje podsticalo da se prijavi na slavnu njujoršku “High School of Music and Art”, gde je studirao teoriju muzike I bubnjarske tehnike kroz seminare koje su držali Telonijus Monk i Sten Gec.

Njegovo ime danas se nalazi na naslovnim starnama mnogobrojnih albuma, dok su njegova velika eksplozivnost i majstorsko vladanje bubnjarskim palicama dali poseban pečat svim njegovim nastupima, počev od brojnih koncerata, nastupima big bendova, snimanjima za televiziju i video… Rado podučava mlade umetnike, vodi radionice i simpozijume po celom svetu.

Malo je poznato da je Kobam uticao na početke industrije elektronske muzike i razvoj iste kroz jazz. Jedan je od prvih perkusionista, zajedno sa Meks Roučom I TonijemVilijamsom koji koriste tzv. “Electronic Drum Controller”, napravljen u Milanu 1968. godine, u toku njihove koncertne turneje. On je jedan od prvih perkusionista, koji je specijalizovan za bubnjarske jazz setove, a koji ima svoj bend. Višestruko nagrađivani Kobam je po narudžbini dizajnirao trend seterski akustično - elektronski set bubnjeva, ali potpisuje i mnoge druge kategoriju u muzici je neprocenjiv deo istorije moderne muzike.

Odlican je Cobham, imao sam jednu video kasetu pre dosta godina sa jedno 5-6 jazz bubnjara, na kojoj je imao svoj deo i upravo pomenuti cikica, medjutim tu je takodje bilo sjajnih udaraca poput Dave Weckl, pa Tommy Campbell (svirao je sa Stanley Jordan-om), covek koji svira bukvalno sve ritmove ovog sveta, pa Vinnie Colliuta ....itd.......ali u svakom slucaju cista 5-ca za Cobham-a.
Ali od ovih nabrojanih dao bih malu prednost Dave Weckl-u, ne znam da li si ikada slusao i gledao kako covek svira, ja prosto nisma mogao da verujem. Takodje od njega imam jednu celocasovnu video kasetu, kao neka skola bubnjeva, na taj fazon, i posle ne znam koliko gledanja iste stvari ne mogu da verujem svojim ocima, lakoca sviranja, kompleksnost, .......

klika:
Odlican je Cobham, imao sam jednu video kasetu pre dosta godina sa jedno 5-6 jazz bubnjara, na kojoj je imao svoj deo i upravo pomenuti cikica, medjutim tu je takodje bilo sjajnih udaraca poput Dave Weckl, pa Tommy Campbell (svirao je sa Stanley Jordan-om), covek koji svira bukvalno sve ritmove ovog sveta, pa Vinnie Colliuta ....itd.......ali u svakom slucaju cista 5-ca za Cobham-a.
Ali od ovih nabrojanih dao bih malu prednost Dave Weckl-u, ne znam da li si ikada slusao i gledao kako covek svira, ja prosto nisma mogao da verujem. Takodje od njega imam jednu celocasovnu video kasetu, kao neka skola bubnjeva, na taj fazon, i posle ne znam koliko gledanja iste stvari ne mogu da verujem svojim ocima, lakoca sviranja, kompleksnost, .......

sa kim je svirao. neki bend ili solo. kako doći do te kasete?

begešar:
sa kim je svirao. neki bend ili solo. kako doći do te kasete?

Ne, nije to bio bend, to je neka vrsta onih skola bubnjeva, pa je predstavljeno nekih 5-6 jazz bubnjara, svaki od njih je recimo svirao po 15-tak minuta, solo, suvo bez benda.

E sad, posto sam ja daleko, kao sto znas, nema sansi da ti dostavim tu kasetu, tj. ostala mi je kuci u Srbiji, mada nisam ni siguran da li je jos imam ali sam siguran da imam ovu kasetu gde je samo Dave Weckl, to traje nekih 1 i 15 minuta ludackog sviranja, klasicna skola bubnjeva gde covek objasnjava tehniku sviranja jazz-a, strasno dobro.

Malo se raspitaj , mislim da bi mogao u BG-u ili mozda NS-u da se dokopas neke od ovih kaseta, ja sam to dobio od jedgog prijatelja bubnjara, ali pravo da ti kazem ne znam kako se on toga dokopao.
Kao sto je i sve ostalo u vezi jazz-a tesko nabaviti tako je slucaj i sa ovim video kasetama.

Imam DVD Stanley Jordan-a gde svira ovaj Tommy Campbell za kojeg znam da je jedan od vrunskih jazz bubnjra novije generacije. Cak sam u skorije vreme slusao jedan intervju Vlatka S. gde je u nekoj prici o makedonskim nepravilnim ritmovima spomenuo Campbell-a kao jednog od retkih ljudi u svetu koji bukvalno mogu da odsviraju sve ritmove samo na prvo slusanje, naglasavajuci da recimo pored Makedonije i Irske, gde su nastali neki od najcudnijih neparnih ritmova kao sto su 7/9 itd...., pomenuo i Indiju, za to recimo nisam znao. Koliko znam 7/9 se ne svira u jazz-u.

Zao mi je sto ne mogu da ti pomognem detaljnije u vezi ovih video zapisa, ako nesto saznam javljam, a ti se potrudi, znam da to ide tesko.

Evo sada cu malo da se „hvalesam“. Bas danas sam uzeo novi broj Musica Jazz, gde je poklon CD izvesni, za mene manje poznati, Kenny Wheeler. Obzirom da dok pisem post slusam prvu kompoziciju (upravo sam stigao kuci), ne mogu vam u pravom svetlu preneti svoje impresije. Ipak, ono sto se za sada moze cuti kaze da vredi kupiti ovo izdanje.

Za sva ostala pitanje budite slobodni i kontaktirajte me... (salim se, naravno;))

@begešar

Malo su mi prsti brzi od pameti... 13-og je mojoj devojcici rodjendan, tako da su sanse minimalne da cu se pojaviti. Ipak, malopre smo razgovarali tako da ta mogucnost i nije iskljucena potpuno. Samo me zanima do kada ce svirka trajati, tj. ocekivano vreme zavrsetka je planirano ili ne, ako jeste kada bi to bilo?

begešar:
Drage bluz i džez barabe 26.10 bio sam u strava centru na Kobamovoj svirci. Čarli i ekipa kao predgrupa , bledunjavo. Jest čova jako dobar kontrabasista ali je doveo neke studente da sviraju sa njim, onako tezgaroški, uzmi lovu i briši. No iskoristismo to da savijemo neko pivce ispred sale. A onda pečenjeeee...... Bil Kobam u punom sjaju. Ebem li ga ako nije najbolji bubnjar na svetu...( subjektivno slažem se , ipak je on kolega iz ritam sekcije ). Obavezno poslušajte njegov album Culture mix koji je i svirao na koncertu.
Lepo nam, obozzvaocima ritam sekcija, zazubice praviss ;) ... Samo ti izvesstavaj, makar utiske da upijamo ...

nikodim:
@begešar

Malo su mi prsti brzi od pameti... 13-og je mojoj devojcici rodjendan, tako da su sanse minimalne da cu se pojaviti. Ipak, malopre smo razgovarali tako da ta mogucnost i nije iskljucena potpuno. Samo me zanima do kada ce svirka trajati, tj. ocekivano vreme zavrsetka je planirano ili ne, ako jeste kada bi to bilo?

Pa dodji sa devojcicom... u principu mi sviramo 2 do 2 i po sata, tako da kontam da bi do pola jedan eventualno jedan trebali da završimo. Prvi put sviramo tamo pa ne znam da li se počinje tačno na vreme, tj. u 22 ili će malko da kasni

Caos,

*Neko od vas me je pitao da li imam i sta Mahalie Jackson.:)))
Imam kasetu samo na zalost,ali cim skupim pare kupujem neki njen cd.Imam kasetu the greatest hits.:))

*Ne nisam slusala Golden Gate kvartet.

*Znam da sa se jednom zaletela i kupila dva cd-a gospel horovi --kao i razocarala kada sam pustila,to je neki hor belaca snimio sto ne moze da se poredi sa crncima i njihovim pevanjem-po mom misljenju.

*Ja imam neki predivan cd i zao mi je sto tada nisam imala pare da kupim vise (tada,kada su bili piratii kod Skc-a -gomila).A taj cd sadrzi
sad cu vam reci koje izvodjace i grupe ima :-

- The Mellotones
-The Swan Silvetones
-The Soul Stirrers
-Salli Martin
-Sam Cooke
-Peggy Harley
-Marion Williams
-The Stars of Faith
-The Gospel Caravn
-Ramona Campbell
-Anita Pullin
-Lucillie Harley
-John Littleton
-R.H.Harris
-Alex Bradford
-Princess Stewart
-The Bradford Singers
-Johny Taylor
-Tisha

Znaci sve pesme su sa crncima i gospel horom:)))

Pozdrav

Oliji:)

Oliji:
*Znam da sa se jednom zaletela i kupila dva cd-a gospel horovi --kao i razocarala kada sam pustila,to je neki hor belaca snimio sto ne moze da se poredi sa crncima i njihovim pevanjem-po mom misljenju.

Naravno, sto se mene tice u potpunosti se slazem sa tobom. To je karakteristicna boja glasa i skoro da u 90% slucajeva samim slusanjem mozes da "provalis" koje boje je izvodjac (naravno mislim na vokal), zaista su karakteristicni i to ih cini posebnim.

Ne mogu a da ne primetim jednu stvar, koja mi, moram priznati, poprilicno smeta.
U poslednje vreme jako su popularni izvodjaci nazovi „tradicionalnog“ zvuka, kao recim Sanja Ilic i njemu slicni. Za mene je sve to samo zgodan nacin da se na „gluvacima“ zaradi novac. Jer kao sto je ranije cika Sloba gurao grandovce i tako te, sada ovi demokratski „lovci“ guraju ove „tradicionalce“. I sve to tako ide, promena vlasti, promena muzickih stilova. Moze se primetiti da sada ljudi opasno umiru za tim muzicarima „tradicionalnog melosa“, samo mi nije jasno zasto sve to traje samo polednje 3-4 godine... u stvari jasno mi je, naravno, ali voleo bih da cujem i misljenja ostalih ljudi (prvenstveno vas, jer mi znace).
Ipak, sve ovo je samo moje misljenje i samim tim prilicno je subjektivno, pa vas molim za razmenu. ;)

nikodim:
Ne mogu a da ne primetim jednu stvar, koja mi, moram priznati, poprilicno smeta.
U poslednje vreme jako su popularni izvodjaci nazovi „tradicionalnog“ zvuka, kao recim Sanja Ilic i njemu slicni. Za mene je sve to samo zgodan nacin da se na „gluvacima“ zaradi novac. Jer kao sto je ranije cika Sloba gurao grandovce i tako te, sada ovi demokratski „lovci“ guraju ove „tradicionalce“. I sve to tako ide, promena vlasti, promena muzickih stilova. Moze se primetiti da sada ljudi opasno umiru za tim muzicarima „tradicionalnog melosa“, samo mi nije jasno zasto sve to traje samo polednje 3-4 godine... u stvari jasno mi je, naravno, ali voleo bih da cujem i misljenja ostalih ljudi (prvenstveno vas, jer mi znace).
Ipak, sve ovo je samo moje misljenje i samim tim prilicno je subjektivno, pa vas molim za razmenu. ;)

Ok, ja ti mogu reci sta mislim o tome.
I meni se pomalo gadi sve to od pocetka 90-tih ali postoje neke stvari koje su odlicno i sa ukusom odradjene. Nemam neko posebno misljenje o Sanji Ilicu, mislim ok je to sto radi, daleko od toga da spada u "fuj" kategoriju, ima dobrih instrumentalista u njegovoj ekipi i ono sto sam slusao je ok, nije da mi pomera bubrege ali moze da prodje, recimo neka srednja ocena.

Ako se dobro secam onaj nas jazz gitarista Pedja, javio se pre par meseci , secate se, on je nesto pomenuo u prilicno negativnom konktekstu upliv etna u jazz i tome slicno, mada nisam hteo da ulazim u neku polemiku sa njim, decko je jos mlad i mislim da jos uvek razmislja u nekom mladalackom duhu heavy metala, namam nista protiv toga ali .....no , nije ni bitno.

Ja licno nemam nista protiv toga i mislim da ima muzicara koji su to sjajno uradili i ne vidim nista lose da se nas etno, koji je by the way sjajan u svakom pogledu i ima sta da ponudi svetu, plasira na taj nacin, znaci neki konglomerat jazz-world-etno muzike. Jeste da je to dosta zastupljeno i da svi igraju na tu kartu ne bi li dosli do novca jer se to reklo bi se odlicno prodaje.

Recimo, Vlada Maricic, sapcanin rodom, ko je ovde na forumu iz Sapca, introitus bese ako se ne varam, on je odlican sto se tice ovoga sto pricam.
Ne znam da li je neko sllusao Bojana Zulfikarpasica, tip zivi i radi u Parizu ako se ne varam i u jazz krugovima vazi za ozbiljnog igraca, i on je uradio klasican spoj jazz-a i srpskog melosa, vrlo interesantno zvuci.
Takodje Hadzimanov odlicno spaja zvuk njegovog idola Zanuvila i taj makedonski zvuk.
O Trkulji i da ne pricamo, covek je sjajan, ne znam je li zavrsio akademiju u Holandiji?
Kada spomenuh Trkulju, na njegovom koncertu u Sava centru pre mozda godinu dana je svirao neki nas tip, ne znam mu ime, covek je jos uvek student na bostonskoj Jazz akademiji na Berklee-ju, i svirao je svoju kompoziciju uradjenu u nekom neparnom ritmu, cist etno sa primesama jazz-a, dolaze i nove snage sa najbolje jazz akademije sto je jako dobro.

Pa hajde da malo prisvojimo i Stefanovskog iako nije bas nas.

Sve u svemu, ima tu pravih ljudi koji po meni rade odlicne stvari u domenu etno zvuka i da je srece da sve to mogu da plasiraju u svet, mislim da imaju sta da kazu i da pokazu da srpki melos ima svoju vrednost.

Uhhhh......ja ga oduzih

Evo i mog pogleda na stvar. Generalno gledano, svirački su molske lestvice i neparni ritmovi mnogo zanimljiviji za sviranje jer molska skala zvuči mnogo toplije i emotivnije i po meni pruža više mogućnosti da se čovek lepo izrazi, dok su sa druge strane neparni ritmovi mnogo isprekidani , rastrzani i pružaju pregršt mogućnosti da se odsviraju sekunde, pauze i druge muzičke čarolije. E sad. Dodate tu malo kulture , malko istorije , malko geografije, malo slavenske krvi i ne možete tvrditi da vas ta muzika ne dira duboko u neki nevidljivi nerv. Naravno, treba izbaciti sladunjave, komercijalne verzije ove pripče. Lično me pomera kreativnost i pre svega eksperiment po ovom pitanju. "Balkanopolis" bi svakako bio pozitivan primer ove priče. Sanja ilić svakako ne. Pre svega nervira me kod njega i sličnih ta tipična težnja da se ( i opet subjektivno ) provizorna i plitka muzika koju on ( po meni ) svira učini značajnijom na taj način što ćeš uraditi orkestracije pesama i dovesti pregršt baja, odličnih instrumentalista da ti statiraju na bini , odrade šljaku , lepo izgledaju i zarade ti pare. Malko mi tu fali emocija, autorskog pečata i ludosti. Čista tezga, take the money and run... Ne volem...

Što se tiče etna generalno treba ceniti svoj pečat koji nosiš. Prisustvovao sam radionici koju je držao Vlada Samardžić na jednom od prošlih Novosadskih jazz festivala. I pošto je čova studirao muziku u Bostonu pomene priču o tome koliko su se ljudi sa kojima je studirao ( a na Berkliju ih ima sa svih ćoškova kugle zemaljske ) čudili a propo neparnih ritmova i koliko malo njih je moglo da ga isprati u nekom jam session-u. Jedini pravi saigrači su bili Makedonci i Bugari. Jeste da je globalizacija proces koji jede ljude, ali smislio je prokleti ekonomista i izlaz, koji glasi : Misli globalno , radi lokalno. Imamo mi mnogo toga da ponudimo u muzičkom smislu.

A možemo na kraju sve ovo da razlučimo na istok - zapad priču, što bi bilo krajnje neukusno. Rezime: Budi svoj, ne potpadaju uticaju nametnutih trendova, stvaraj, eksperimentiši , igraj se... Više mlijeka, manje nafte ;)

begešar:
Čista tezga, take the money and run... Ne volem...
Vidim da se vecina nas slazze po tom pitanju ... lepo ... pravi smo ...

@nikodim-e
ti vec znass ssta mislim o Sanji Ilicu i njegovom "statiranju u kukuruzima", foliranju, ne volem ni Krsticku, niti mi se svidja to ssto radi ... Trkulju znass da volim da slussam, a ne plassim se da kazzem kako volim i ostvarenja Mad'mPiano (i ona je pokussala nessto da uradi na etno-sceni) ...

klika:
Ok, ja ti mogu reci sta mislim o tome.

Hvala kliksone... ;) Ako me secanje dobro sluzi ti si u jednom od ranijih postova pisao bas o uticaju medija na formiranje muzickog ukusa (ili „neukusa“). Mozda bi deo toga mogao da posluzi kao tz oprevdanje cika Sanjici za njegovu trenutnu mega popularnost...

klika:
Ja licno nemam nista protiv toga i mislim da ima muzicara koji su to sjajno uradili i ne vidim nista lose da se nas etno

Naravno, u daljem textu si naveo par odlicnih izvodjaca koji su u mojim usima sinonimi za odlicno odsviran zvuk sa ovih nasih Balkanskih prostora. ;)

klika:
Ne znam da li je neko sllusao Bojana Zulfikarpasica, tip zivi i radi u Parizu ako se ne varam i u jazz krugovima vazi za ozbiljnog igraca, i on je uradio klasican spoj jazz-a i srpskog melosa, vrlo interesantno zvuci.

Mislim da ga do sada nismo spominjali, ali Bojan je za moje usi i vise nego odlican. Na zalost ja imam samo album pod imenom Koreni, i to je odlican album. Naraocito bih izdvoio kompoziciju Radio 80, uh... odlican je taj cika... Ima tu jos dosta odlicnih kompozicija, ko bi saa uspeo da izdvoji par... ;)

klika:
O Trkulji i da ne pricamo, covek je sjajan, ne znam je li zavrsio akademiju u Holandiji?

Jea... zavrsio koliko mi je poznato, a da je odlican odlican je nema sta. Mada ne znam da li je objavljivao nesto posle prvenceta (Prizivanje Kise), ali koliko znam nije.

klika:
Pa hajde da malo prisvojimo i Stefanovskog iako nije bas nas.

A zasto da ne, covek je... sta reci... sedmoglava azdaja. Da si samo mogao da mi vidis „kez“ kada sam ovo procitao. ;)

Samo bih jos dodao, sto se tice Hadzimanova... Taj cova ga malo (izvinjavam se na izrazu) „tupi“, bas ga „tupi“. Naravno u pitanju je samo subjektivni pogled na njegovo muziciranje (on je ipak bio preko bare, brate..., salim se, naravno). Jako mi se dopadaju njegove kompozicije tipa Ohrid, Afro Balcan Society, Kolemanka... Ostalo je suvise grubo za moje usi, sto naravno ne znaci da je lose. Cak sam negde procitao da taj cova, sa sve drugarima, nailazi na odlican prijem po svetu. Znam da se skoro bili u Australiji i kazu da je bilo odlicno. Mada, ovaj bubnjar koji sada radi sa njim (ranije je svirao u Fuzz Box-u) mi je malo sirovina, mnogo vise mi se dopada legendarni Igor Malesevic, sa kojim je radio prvi album (Malesevic inace svira i sa Trkuljom... kakva luda bubnjarcina).

Back