Jazz & Blues kutak :)

Apach:
:) Naravno da se secam!

Ssto se musskih glasova ticce, "najvissi" ti je tenor i oni su obiccno u takvim malim klapicama solisti, bariton je nessto nizzi glas, obojeniji, a bas peva najnizze registre i u takvim sastavima je uglavnom zaduzzen za brund ili za deonicu sa najmanje melodiccnosti, ali to naravno zavisi od kompozicije ...

U pravu si , ja sam totalno smetuno sa uma tenor kao najvisi muski glas, to bi ustvari trebao da bude prvi glas ako se ne varam.

Apach:
Za cenu ne znam , ali ...

Program Festivala:

27. oktobar
Dave Holland Quintet (USA)
Al Foster Quartet (USA)

Meni Holland uospte nije jasan covek, on kao da je pokupio neku virus od Coltrane-a , naravno ne mislim nista lose o njemu ali kada slusam razne njegove albume kao da nije isti cova u pitanju, on je svirao i post bop, i avant garde jazz, i free jazz (na taj virus sam mislio). Neki albumi su mu fantasticni a drugi opet guse da poplavis od muke.

Nadam se da ce koncert ipak biti bez tih free jazz gluposti koje meni nikada nisu bile jasne.

Oliji:
Odgovoricu vam svima,samo mi je hitno da mi kazete ako znate koliko je karta za jazz fest u Bg-u,za svaki dan do 30-og?Please:))

Pozdrav

Oliji:))

Oliji, otpevaj nam nesto, snimi pa baci na internet, da cujemo kako prasis!

Sta mislis o ovoj nasoj pevacici Kotov, ne znam joj prvo ime, skoro je zavrsila Berklee akadmiju za solo jazz pevanje. Cuo sam je par puta na TV-u , ima neverovatan glas, prilicno dubok i cuo sam de je pevala u gospel crnim horovima kao jedina belkinja, zanimljiv podatak.

klika:
Oliji, otpevaj nam nesto, snimi pa baci na internet, da cujemo kako prasis!

Sta mislis o ovoj nasoj pevacici Kotov, ne znam joj prvo ime, skoro je zavrsila Berklee akadmiju za solo jazz pevanje. Cuo sam je par puta na TV-u , ima neverovatan glas, prilicno dubok i cuo sam de je pevala u gospel crnim horovima kao jedina belkinja, zanimljiv podatak.
Zenski tenor , mmmmmmmmm....

Apach:
:) Naravno da se secam!

Ssto se musskih glasova ticce, "najvissi" ti je tenor i oni su obiccno u takvim malim klapicama solisti, bariton je nessto nizzi glas, obojeniji, a bas peva najnizze registre i u takvim sastavima je uglavnom zaduzzen za brund ili za deonicu sa najmanje melodiccnosti, ali to naravno zavisi od kompozicije ...
BRUND, prvi put cujem, ali odlican naziv! Odgovara znacenju.

@klika

Kliko, hvala na ponudi, ali ovih dana sam u guzvi za koju nisam bas siguran kada ce se zavrsiti, tako da sada ne mogu prihvatiti tu ljubaznu ponudu, ali cu „pozivnicu“ svakako sacuvati. Nije u pitanju ni cena ni brzina, vec sam ja u pitanju jer sam poprilicno nestrpljiv.
Ipak, u slucaju pucanja veze taj softvercic pamti gde je stao ili mora sve ponovo?

Hvala... ;)

Bilo bi dobro da neko napise nesto o Beogradskom Jazz fetivalu, mislim na one koji su bili. Ja nism imao prilike da razgovaram sa ljudima koji su posetili neko od desavanja na istom, a TV i ne gledam... u stvari ovih dana i jesam ali ne videh nista.

Sava Centar, 06. novembar od 21h

James Carter Organ Trio

Džejms Karter je interesantan nu-jazz muzičar, koji je u skoroj prošlosti saksofonom ispisao svoje ime na albumima i nastupima Herbi Henkoka, Rodnija Vitejkera, Regine Karter i mnogih drugih. Sa svojim ORGAN TRIO-m će na koncertu u Beogradu predstaviti poslednje muzičko izdanje, “Gardenias For Lady Day”.

nikodim:
Bas tako... nego, da vas cujemo... ;)
Naravno, nisam bila na "fiesti", ali posto obozavam da kopam po informacijama...:
Posle 15 godina obnovljen jazz-festival u Beogradu otvorio je Dejv Holand, proglasen najboljim svetskim kontrabasistom i dzez muzicarom. Uoci pocetka festivala, 26.10. jos jedan basista je oplemenio nase usi - Charli Hejden u pratnji Liberation Music Orhestra i bubnjar Bili Kobam, koji je muzicirao nekad sa Majlsom Dejvisom :-D
Posle Holanda na scenu dolazi Al Foster, bubnjar i njegov kvartet.
28.10. je bio rezervisan za Duska Gojkovica i trubace i saksofonistu Denisa Baptista
29.10. jedan od autora italijanske skole PLESNOG DZEZA, Nikola Konte
30.10. brazilski dzez, gitarista Vinicijus Kantoari i grupa Domeniko i Moreno Veloso
31.10. nastupili su World saxophone quartet Expeience i Dejv Libman sa sastravom Kvest.
(izvinjenje za cas srpski, cas engleski prikaz):-)
U Velikoj sali Doma omladine, u Pogonu i Klubu bilo je i pratecih manifestacija. Volela bih da neko napise kako su izgledale te radionice, promocije dzez knjiga (mada je toga bilo i na sajmu knjiga), izlozbe fotografija i dzem seshn (izem ti rec!)???
Jos sam pronasla: Dave Holland - 4 uzastopne nominacije za Grammy za 4 albuma i nekoliko nagrada casopisa Down beat za najbolji album i AKUSTICNI JAZZ BAND godine.
Gojkovic je doveo nemackog klavijaturistu Clausa Raible-a, basistu Isla Eckinger (ili basistkinja?) i bubnjara, Slovenca, Ratka Divjaka.
Na veceri plesnog dzeza bio je i Charlie Hunter Trio. Charlie je zeleo da bude gitarista, basista i orguljas. Onda je od firme Novax narucio specijalnu gitaru sa 8 zica, da bi zaista zasvirao 3 istrumenta istovremeno!!!
meni je to bilo zanimljivo, ali bi stvarno trebao da se "cuje" neko iz " prvih redova"...

nikodim:
Imali onih koji su bili na Kolinsu? Ja sam zeleo da odem na taj koncert, mada i nisam neki njegov fan sto se vokala tice, ali sto se bubnjeva tice... tu mi se mnogo vise dopada, ali nisam. :(
I ja sam zelela da odem, iako nisam znala mnogo o njemu. Covek jednostavno zraci...A, onda sam procitala:
Rodjen 30.01.1951. u Chizviku, London, kao Filip Dejvid Chrls Collins, prvi komplet bubnjeva dobio je jos kao petogodisnjak...U Dzenezizu je poceo da svira, pise, peva i aranzira pesme (sto volim visestrane umetnike, da ne kazem svestrane)...Sarmer i jaka licnost...Preporuke su njegovi fanovi: Dzek Nikolson, Meril Strip, Odri Hepbern, princeza Dajana. Oni mozda nisu adekvatni muzicki kriticari, ali meni je njihov glas dovoljan da poverujem instinktu na daljinu (mislim, nisam ga upoznala licno) da je u pitanju dobar covek i vredna licnost!
Koncert kazu da je bio profesionalno odradjen. Mnogi pominju fantasticne svetlosne efekte...i samo 1 bis...pa, je li bio neko?

Apach:
Sava Centar, 06. novembar od 21h

James Carter Organ Trio

Džejms Karter je interesantan nu-jazz muzičar, koji je u skoroj prošlosti saksofonom ispisao svoje ime na albumima i nastupima Herbi Henkoka, Rodnija Vitejkera, Regine Karter i mnogih drugih. Sa svojim ORGAN TRIO-m će na koncertu u Beogradu predstaviti poslednje muzičko izdanje, “Gardenias For Lady Day”.

Ovo ce biti sjajan koncert, jel zna neko cenu?

Back