Jazz & Blues kutak :)

evo upravo pratim VREME JE ZA JAZZ na HRT plus (bivsha HRT3) i naravno zakasnio sam na pocetak, valjda pocinje u 2230, ali sviraju neki tipovi koji definitivno nisu hrvati a po loshem engleskom na kom pricaju ne bi rekao ni da su sa tog govornog podrucja.......nebitno, bubnjar je strava, imao je neku solo deonicu, a frontmen je u pauzi pricao o tome da radi sa muzicarima koji su muzicki obrazovani, iako on nije, ali i da u svetu muzike, pogotovu u jazz muzici, dzabe teorija ako nemash shta da kazesh......i upravu je........

Ray Kacenski(bubanj), Hening Sivers(bass), i pesma Uraban Friends.......inace pesma koju je frontmen posvetio svojim kolegama u bendu koji su iz velikih gradova, a on sa sela..........ova stvar je malo vishe bibap fazon......za razliku od predhodnih.......slow

Hvala vam obojici na odgovorima!
klika:
Morrisona ne slusam pa ne mogu nista da ti kazem , ono sto sam cuo onako u prozalu, pa iskreno nisam neki njegov veliki fan niti me njegova muzika nesto prodrmala, njega su svrstavali i u bluesera , ne znam gde bih ga stavio, on vuce od svega po malo.
Njegova muzika, bar po meni, tessko da mozze nekog da prodrma,ccak je malo i dosadnjikava, ali meni bass prija, ... smiruje ...

Da, devojke su se ucutale, ne sve, ali nekih zaista nema... ljudi dolaze i odlaze... a tema jedino ostaje na svom mestu.
Da budem iskren ja u poslednje vreme jako malo slusam muziku, mozda pustim radio i to je sve. Nekako sam malo potpnuo pa mi nije ni do cega a posebno me plasi cinjenica da sam zapostavio svoju muzicicu... :(

klika:
Ja sam taman pomislio da je Apachica ostala jedini predstavnik zenskog dela foruma.......nisam valjda opet oterao little smile i sublimaciju svojim comm back-om.....
Tacno tako! Dok ti pricas, mi samo cutimo i uzivamo u citanju/saznavanju mora novih svetova. Da slucajno nisi opet kidnuo!
Posizecu sto me ne slusaju ovi smajliji, nego svi beze u naslov!!!

sublimacija:
Tacno tako! Dok ti pricas, mi samo cutimo i uzivamo u citanju/saznavanju mora novih svetova. Da slucajno nisi opet kidnuo!
Posizecu sto me ne slusaju ovi smajliji, nego svi beze u naslov!!!

Pa mozete i vi nekada da pokrenete neku temu u svetu jazz/bluesa a mi cemo da slusamo. Nego jel` vas dve koje pomenuh surfujete malo po netu pokusavajuci da iskopate nesto novo, to sto mi ovde pricamo je samo mali deo......

Gde kidnuo?

Nego kada vec pomenu ove smajlije, od kada su promenili interfejs Krstarice nikako ne mogu da postavim smajlije tamo gde hoce, i meni ga uvek smesti u naslov, pomagajte u vezi toga.

sublimacija:
Po svoj prilici, oktobar ce nesto biti sivlji i tmurniji nego lani...Ali, posle cemo opet uzivati u tvojoj zvonkoj pojavi (na malom, velikom ekranu, uzivo, ko zna gde...)
Realno gledano, taj oktobar ce nessto duzze da treje (par meseci, da zaobidjemo bljuzgavicu i sliccne stvari), ali vidimo se nadam se sredinom istog u BGu, ne? Kad vec vas nema u ovim krajevima!

klika:
Nego kada vec pomenu ove smajlije, od kada su promenili interfejs Krstarice nikako ne mogu da postavim smajlije tamo gde hoce, i meni ga uvek smesti u naslov, pomagajte u vezi toga.
Ccini mi se da je jedan od naccina da se prisetiss koji ono skupovi znakova ccine jedan smajli. Kao pomoc bi moglo da posluzzi to da uradiss "Odgovor" na neki od ranijih postova koji ih sadrzze i podsetiss se na iste ...

nikodim:
... ljudi dolaze i odlaze...
Ko je mislio da ode??????? E vala nema ssanse! Nedam!!!!! ;)
nikodim:
Da budem iskren ja u poslednje vreme jako malo slusam muziku, mozda pustim radio i to je sve. Nekako sam malo potpnuo pa mi nije ni do cega a posebno me plasi cinjenica da sam zapostavio svoju muzicicu... :(
Junaccino, nedaj se!!!!! :) Ozbiljno ... nemoj da nam kloness ... :( Ajde, bez tebe na ovim stranicama mozze biti mnogo ccudno i neprijatno! Zassto smo se svi mi ovde i "pojavili"? Zato ssto si razvezao mnogo zanimljivu priccu ...

kao shto sam obecao, uz malo zakashnjenje, stizhu Vlatkove slike....

Vlatko2-1.jpg

Vlatko-1.jpg

Vlatko1-1.jpg

Stefane... slike su odlicne... stari dobri, najbolji... Vlatko, kakav muzicar... svaka cast za slike.
Nego... kada je rec o telekasteru... ta gitara ima dobar zvuk, mada se meni vise dopada stratokaster, recimo crni sa belom maskom... ;)

nikodim:
Stefane... slike su odlicne... stari dobri, najbolji... Vlatko, kakav muzicar... svaka cast za slike.
Nego... kada je rec o telekasteru... ta gitara ima dobar zvuk, mada se meni vise dopada stratokaster, recimo crni sa belom maskom... ;)

Nista bolje od dobrog telecastera, veoma univerzalna gitara sto se tice stilova i zanrova muzike, evo bas sada jurim da kupim jednog........u poseldnjih par godina su cene telecastera jako skocile zbog neveovatne potraznje, vintage telecasteri, a pogotovu pre nego sto je Fender prodat CBS-u , znaci do pocetka 1966 , su u krv skupi i idu i do US$ 20,000 , ovi iz `70-tih su tu negde oko US$ 3-4000

Sorry devojcice, mi muski malo o gitarama gusimo, znam da vas ovo preterano ne zanima ali eto samo kratko da uskocim.

Back