Jazz & Blues kutak :)

Od Ane Popovic... to je neki The Best... nemam pojma odakle mi ni da li ej to neko redovno izdanje ili je to neko samostalno za svoje potrebe. :think:

Po ikonici na folderu ja bih rekao da je to ovaj CD

Pogledajte prilog 43023

COMFORT TO THE SOUL
Don´t Bear Down On Me (I´m Here To Steal The Show)
Love Me Again
Comfort To The Soul
Change My Mind
Sittin´On Top Of The World
Night By Night
Navajo Moon
Need All The Help I Can Get
Recall The Days
Fool Proof
Jaco

To je regularan album i objavljen je 2003.

Poslednja izmena:
Od Ane Popovic... to je neki The Best... nemam pojma odakle mi ni da li ej to neko redovno izdanje ili je to neko samostalno za svoje potrebe. :think:

mislio sam da bacish playlist, da vidim koje su pesme, ako ti nije problem?

@ zakris

ja sam imao folder sa pesmama sa ovog albuma, + neshto live + neke pesme van Comfort to the soul, ali sve otishlo u Honduras(shto bi reakao Dj.B.) pa je "jurim" da to nadoknadim...

Poslednja izmena:
ja sam imao folder sa pesmama sa ovog albuma, + neshto live + neke pesme van Comfort to the soul, ali sve otishlo u Honduras(shto bi reakao Dj.B.) pa je "jurim" da to nadoknadim...

Ja sam je sam poslao u Honduras. Preslušao, čuvao neko vreme i izbrisao.Nije mi baš pasovala. Nešto mi kod nje ne odgovara. Ako Ti ništa drugo ne uspe, probaću da je ponovo ''skinem'' i još ponešto od nje, pa se možemo dogovoriti kako da Ti to pošaljem.

Po ikonici na folderu ja bih rekao da je to ovaj CD

Pogledajte prilog 43023

COMFORT TO THE SOUL
Don´t Bear Down On Me (I´m Here To Steal The Show)
Love Me Again
Comfort To The Soul
Change My Mind
Sittin´On Top Of The World
Night By Night
Navajo Moon
Need All The Help I Can Get
Recall The Days
Fool Proof
Jaco

To je regularan album i objavljen je 2003.

Ma jok, to je Media Player prilepio... nije to taj album... saŠ da divis... ;)

mislio sam da bacish playlist, da vidim koje su pesme, ako ti nije problem?

Nikakav problem, nego moze biti da te nisam bas najbolje razumeo...

capturenn1.jpg

Ako je neko ipak zainteresovan, ovde se mogu skinuti albumi Ane Popović:

http://forum.yump3.org/zabavna-muzika/ana-popovic-15954/
Hvala Milunka, ima nas zainteresovanih. KOnaccno cu imati ono ssto mi je najvisse i trebalo, a jedino "falilo", album "Hometown (1998)".

I dok se joss nesigurno pitam da li se secam kako se postuje na forumu, ssaljem svima veliki pozdrav i jedno pitanjce:
Prati li neko od vas ssta se dessava po prostorima u kojima jazz pusstaju DJ-jevi?
Nisam pristalica DJ-isanja, isto tako ni DJ-isanja jazz-a, ali bass me interesuje kakva je atmosfera, kakav je izbor muzike i na kakav prijem je naissla ova vrsta muzike i "izvodjenja" kod vas (u sluccaju da je neko imao iskustava sa ovim dogadjajima). O takvim zzurkama u "Bunkeru"(BG) i na drugim stranama sam saznala iz dnevne sstampe i, kokretno, u novini koju imam pred sobom navedeno je ime DJ Vukassina Vojvodica (ime mi nissta ne znacci) i kraca lista muzike koja se mogla ccuti tom prilikom. Sem toga ssto je u cclanku navedeno da je naglasak na kraju vecceri dat new-jazz-u, dat je i kraci spisak imena ccija su dela ovoga puta nssla svoj put ka mozzda novim slussaocima, a to su: Chet Baker, Oscar Brown Jr., Eddie Jefferson, Quincy Jones, Rick James, BarryWhite i Frank Sinatra.

Stvarno ne razumem... kako mislis bluz ti je fanki?

Kapetane, možda je dečko ipak u pravu. Od funka do bluesa i nije tako daleko.
Evo šta Wikipedija kaže o tome:

Funk is an American musical style that originated in the mid- to late-1960s when African American musicians blended soul music, soul jazz and R&B into a rhythmic, danceable new form of music. Funk de-emphasizes melody and harmony, and brings a strong rhythmic groove of electric bass and drums to the foreground. Unlike R&B and soul songs, which had many chord changes, funk songs are often based on an extended vamp on a single chord.

Like much of African and Latin inspired music, funk typically consists of a complex groove with rhythm instruments such as electric guitar, electric bass, Hammond organ, and drums playing interlocking rhythms. Funk bands also usually have a horn section of several saxophones, trumpets, and in some cases, a trombone, which plays rhythmic "hits".

Influential African American funk performers include James Brown, Sly and the Family Stone, George Clinton and Parliament-Funkadelic, Curtis Mayfield, The Meters, The Funk Brothers, Bootsy Collins, and Prince. Notable 1970s funk bands included Earth, Wind & Fire, Tower of Power, Average White Band, The Ohio Players, The Commodores, and Kool & the Gang though many of these most famous bands in the genre also played disco and soul extensively. Funk music was a major influence on the development of 1970s disco music and funk samples are used in most styles of house music and hip hop music, and it's also the main influence of Go-Go. Funk even left its mark on New Wave, and its pulse was evident in post punk as well.

Dragi moji blueseri, izgleda da JEREMIJU niko ne sluša, a to vam je životna greška. Tragajući za njegovim albumima pronašao sam nešto fenomenalno, što bi svaki ozbiljan ljubitelj bluesa morao da ima u svojoj kolekciji:

The Music Of Mississipi Fred McDowel - PREACHIN THE BLUES
Pogledajte prilog 43429

Tab Benoit -- guitar and vocal
Dan Corbett -- bass
Sue Foley -- guitar and vocal
Paul Geremia -- guitar and vocal
Scott Holt -- guitar and vocal
Gregg Hoover -- guitar
Steve James -- guitar and vocal
David Maxwell -- piano
Charlie Musselwhite - guitar and vocal
Kenny Neal - guitar, harmonica and vocal
Anders Osborne -- guitar and vocal
Johnny Sansone -- harmonica and vocal
Colleen Sexton -- vocal
Brian Stolz -- guitar and vocal
Darren Thiboutot -- drums

1. Get Right Church - Paul Geremia
2. 61 Highway - Charlie Musselwhite
3. Kokomo Blues - Anders Osborne
4. Keep Your Lamp Trimmed And Burning - Colleen Sexton
5. You Gotta Move - Brian Stoltz
6. Train I Ride - Tab Benoit
7. I Heard Somebody Call - David Maxwell
8. Frisco Line - Sue Foley
9. Fred's Worried Life Blues - Kenny Neal
10. I Rolled And I Tumbled - Steve James
11. That's Alright - Johnny Sansone
12. Good Morning Little Schoolgirl - Scott Holt

Postava je zaista impresivna, stvari već slušane u raznim izvedbama, a kritičari za Sue Foley kažu da joj je ovo najžešća svirka do sada. CD se može naći na torrentima - pa izvolite!

Eh,da, adresa: http://www.fulldls.com/torrent-albums-1127962.html

Poslednja izmena:
Dragi moji blueseri, izgleda da JEREMIJU niko ne sluša, a to vam je životna greška. Tragajući za njegovim albumima pronašao sam nešto fenomenalno, što bi svaki ozbiljan ljubitelj bluesa morao da ima u svojoj kolekciji:

The Music Of Mississipi Fred McDowel - PREACHIN THE BLUES
Naravno da imamo ali u originalu :), Mississipi Fred McDowel je fenomenalan!

Btw, nije jazz a bogami ni blues ali juce saznah, i to prekasno za koncert AC/DC ovde u Vankuveru, fascinantno je to da je arena sa nekih 20 000 mesta rasprodata za svega 4 (slovima:cetiri) minuta! Ne smem ni da pitam koliko ce kostati karta na crno, $500 kao od sale ...... ne mogu ovo da prezalim .........

Slovenački blues & soul sastav MOJO HAND (Ljubljana) će krajem oktobra po prvi puta nastupiti u Srbiji i to:

27.10.2008 - SKC Living Room - Beograd
29.10.2008 - Foxtrot - Novi Sad
30.10.2008 - Sax - Subotica
31.10.2008 - Cafe De Sol - Sombor
01.11.2008 - Mojo Club - Senta

Više informacija o ovom izuzetnom bendu možete pronaći na sledećim web adresama:
www.mojomusic.net
www.myspace.com/mojohandblues

P.S. Znam da je 28.10. čika Winter, i da su oktobar i novembar puni dobrih svirki u zemlji Serbiji, ali ovo je definitivno bend koji treba poslušati i pogledati. Cijena....sitnica . Bluza puni džepovi

Vidimo se tamo :)

Back