Jazz & Blues kutak :)

nikodim:
E to vidis nisam slusao.... a verujem da je dobro.
Jel moze link?

Е, то је на http://www.mp3bre.com Треба се регистровати, што је било и раније бесплатно, али сад за скидање треба послати СМС на дати број по упутству на сајту. 160 дин је, али се добија месец дана неограниченог скидања. А има и годину дана, за 10 евра.Тамо, осим разне музике ( домаће, и екс Југо, углавном рок и поп, с доиста огромним избором,) има доста џеза и блуза, домаћег, ја управо скидам Душка Гојковића, има неколико албума, једино нема Belgrade Blues, који одавно тражим, некад давно имала плочу, у ствари још мој ћале средином 60-тих, али се то после негде изгубило.

nikodim:
A tek sto je dobar za slusanje... u ostalom cuces vec... Mnogo je bolji za slusati nego za gledati...
Ali taj pokret, ta brzina, ... Mogu da zamislim
nikodim:
Tacno... konacno imam taj osecaj da se kod nas zaista nesto desava... da konacno svet stiye u ovu nasu pecinu. Ne secam se da je nekada bilo toliko dobrih desavanja, kao ove godine. I mogu ti reci da mi je zaista drago zbog toga.
I meni je. Kada saberem i oduzmem, ove godine od mojih najomilijih bendova (izuzimam J&B izvodjacce, jer oni skoro svi ulaze u taj opis) jedino ssto joss "FaithNoMore" nisam slussala uzzivo. Ccekam da se ponovo okupe i pojave ovde, imaju mesec i po fore ... ;)

Apach:
I meni je. Kada saberem i oduzmem, ove godine od mojih najomilijih bendova (izuzimam J&B izvodjacce, jer oni skoro svi ulaze u taj opis) jedino ssto joss "FaithNoMore" nisam slussala uzzivo. Ccekam da se ponovo okupe i pojave ovde, imaju mesec i po fore ... ;)

Je li bre, ne pricas je si li bila na Duran Duran?

Evo bas slusam na ovom mom omiljenom online raduju pomenutog Michael Powers-a , dobar je, to bi trebalo odgleldati ......

Norma Kampl:
Е, то је на http://www.mp3bre.com Треба се регистровати, што је било и раније бесплатно, али сад за скидање треба послати СМС на дати број по упутству на сајту. 160 дин је, али се добија месец дана неограниченог скидања. А има и годину дана, за 10 евра.Тамо, осим разне музике ( домаће, и екс Југо, углавном рок и поп, с доиста огромним избором,) има доста џеза и блуза, домаћег, ја управо скидам Душка Гојковића, има неколико албума, једино нема Belgrade Blues, који одавно тражим, некад давно имала плочу, у ствари још мој ћале средином 60-тих, али се то после негде изгубило.

Ohohooo... moracu da se prijavim tamo... deluje vrlo povoljno, za pocetak cu se registrovati da vidim cega sve ima, pa tek ondaK sirovi download.
U svakom slucaju hvala.

Apach:
I meni je.

E vidis... meni je to savrseni bubnjar, bas takav bubnjar kao on. Neka cudna tehnika, ali savrseno dobar i precizan... pa i ti promene i "kontre" koje cova cesto upraznjava... sve to volem...

Apach:
Kada saberem i oduzmem, ove godine od mojih najomilijih bendova (izuzimam J&B izvodjacce, jer oni skoro svi ulaze u taj opis) jedino ssto joss "FaithNoMore" nisam slussala uzzivo. Ccekam da se ponovo okupe i pojave ovde, imaju mesec i po fore ... ;)

A treba para za to planinarenje... a nema onog bankara... da ponudi nesto zgodno.

nikodim:
Ohohooo... moracu da se prijavim tamo... deluje vrlo povoljno, za pocetak cu se registrovati da vidim cega sve ima, pa tek ondaK sirovi download.
U svakom slucaju hvala.
То чега све има може се видети на Форуму. (То је бесплатно). Aли jа заборавих да кажем, и извињавам се, да је за директни преглед њихове даунлоуд секције потребна та уплата.
А иначе на Форуму има и доста других линкова. Најчешће на "Рапид", али и других. С тим што је тачно написао клика, да је некима од тих фајлова "истекао рок". Но, и поред тога ја сам за ових неколико дана, што са "рапида", што са самог сајта "мп3бре", скинула више од 4 ГБ. Сад сам управо у скидању Беси Смит (на Форуму, у делу џеза, има њен топик са доста "свежих" аплоуда).

klika:
Je li bre, ne pricas je si li bila na Duran Duran?

Evo bas slusam na ovom mom omiljenom online raduju pomenutog Michael Powers-a , dobar je, to bi trebalo odgleldati ......
Njega sam i htela da slussam, ali se poklapa sa muzicckim dessavanjima koja imamo ovde u NSu -zato sam i pobesnela! A pitanje ssta ce od svega toga biti, jer sam zaglavila bolovanje ...

Za DD sam se hvalila na DD temi, pogledaj http://forum.krstarica.com/threads/11189&page=7&pp=15

Norma Kampl:
То чега све има може се видети на Форуму. (То је бесплатно). Aли jа заборавих да кажем, и извињавам се, да је за директни преглед њихове даунлоуд секције потребна та уплата.
А иначе на Форуму има и доста других линкова. Најчешће на "Рапид", али и других. С тим што је тачно написао клика, да је некима од тих фајлова "истекао рок". Но, и поред тога ја сам за ових неколико дана, што са "рапида", што са самог сајта "мп3бре", скинула више од 4 ГБ. Сад сам управо у скидању Беси Смит (на Форуму, у делу џеза, има њен топик са доста "свежих" аплоуда).

Hehe... a ja jos uvek nisam stigao da pogledam sta se tamo zbiva... Verovali ili ne i sada radim, od kuce ali radim... tako da zaista ne stizem da pogledam nista sto nema veze sa poslom.
Imam problem sa jednim serverom... pa se igram vec 2h... mislim da sam uspeo da sredim stvar, pogledacu sutra sta se desava, kako na serveru, tako i na tom forumu... ;)
Evropsko radno vreme... :mrgreen:

Usput, slusa se Manu Katché - Neighbourhood... kakav album, ljudi moji... odlicno, odlicno i odlicno...

Најновији (код нас) број “Musica Jazz” март 2006.

Интервјуи са:
James Moody
Roscoe Mitchell
Leena Conquest
Carlo Rizzo

Чланци о:
Arve Henriksen
Creole Band и понешто из историје почетака jazza
Derek Baily
Збогом Лоу Rawls (преминуо 6. јануара о. г.)
Џез у Италији.
Прикази нових издања, најаве концерата...

Тема броја:

George_Cables, џез пијаниста.
Текст о њему, и сведочења других.
(Иначе управо 14. новембра прославио 62. рођендан. Ово, нека му је као нека мала честитка).

Приложени CD је врло интересантан.
G. Cables: Live in Bollate 2005
Са: Victor Luis, Essiet Essiet, Piero Odorici....

Концерт до сад необјављен.
Фини пријатни опуштајући кул џез.
Плус понегде се George Cables баш лепо и занимљиво „распричао“.

Све у свему, за сваку препоруку.

1. Looking For The Light
2. Helen's Song
3. Senoriya de Aranjuez
4. Mr Baggy Pants
5. Yo todavia la quiero
6. Round Midnight
7. I mean You

I naravno...

img0933tw6.jpg

nikodim:
@Norma Kampl

A ti kanda znas "talijanski" pa nas malko zekis... neka, neka...
Па, ето, како већ раније написах, знам доста, а кад "зашкрипи" ту је речник, па полако...
Али и ко не зна, довољан је CD за уживање. Овај је заиста добар.

Norma Kampl:
Па, ето, како већ раније написах, знам доста, а кад "зашкрипи" ту је речник, па полако...
Али и ко не зна, довољан је CD за уживање. Овај је заиста добар.

Ma sali o sam se...
Nisam uzeo poslednji broj... ali uzecu, naravno.. dobar kazes, neka, neka...

E a ja sam u subotu uzivao... morao sam ovo da napisem... da se i ja malo hvalim... ;)

I, Nikodime, jesi nasao Dave-a Brubeck-a i njegov kvartet?
Ja sam trazio bio za drugara pre godinu dana, nasao sam dva diska samo sa dejvijevim bendom.... ali ti necu dati...
Ali kladim se da si nasao, ti si snalazljiv momak, sigurno si nasao i to a i jos stigao da upoznas nekog zgodnog bubnjara.....

Back