Jazz & Blues kutak :)

Apach:
NOVOSADSKI JAZZ FESTIVAL
Srpsko narodno pozorište od 15. do 18. novembra 2006.

sreda, 15. novembar
ALEKSANDAR DUJIN ORKESTRA
JERRY BERGONZI QUARTET
AL DI MEOLA & BAND

četvrtak, 16. novembar
WOLFGANG PUSCHNIG "FULSOME"
ERIK ROTHENSTEIN QUINTET
KENNY GARRETT QUARTET

petak, 17. novembar
UWE PLATH JAZZ ENSEMBLE
RICHARD BONA GROUP
PANONIA QUINTET

subota, 18. novembar
HGM JAZZ ORCHESTRA ZAGREB / Dirigent : Siegfried Feigl
DUO SHEILA JORDAN & CAMERON BROWN
BIG BAND RADIO TELEVIZIJE SRBIJE & CURTIS FULLER / Dirigent: Stjepko Gut

Ajoj... okle para vise za ovo planinarenje...
Nego.. vidi ti lepog 18-og... sto se pogodilo... jos kada bi malo namestili satove da rade kako meni odgovara.

Di je vreme nastupa, moze li se doci do toga nekako?
Bilo bi dobro da se nesto iskombinuje , malo Leba i malo Soli... odjedared.

natasha`:
ja sam trazila temu blues i jazz...i nisam nasla...pa otvorila Blues&Jazz....i tek sad vidim da ovo postoji.......
blah..blah..blah........
kod nas bio festival(u Sapcu) prosle nedelje...jazz i blues....

Pa nisi trazila dovoljno dobro... eto cika moderator ti ej pomogao.

I tako, dobrodosla na temu...

Ako si ti ta koja ima puno tatinih diskova, kao sto se ovde prica, onda sam ja tvoj najbolji drug na svetu celom. :mrgreen:

А ако би могла да "бациш" негде овде прво и списак, тек би то било супер.

(Ја за који дан, божездравља, почињем најзад да правим списак своје колекције, и наравно, приложићу га овде).

nikodim:
Nego.. vidi ti lepog 18-og... sto se pogodilo... jos kada bi malo namestili satove da rade kako meni odgovara.

A pre toga nessto slatko, kao ssto je npr. jazz? ;)
Ali ja Kenny Garrett-a nikako ne zzelim da propustim :D:D
Obozzavaoci gitare, verujem, nece propustiti Di Meola-u ...

Program mi je mnogo zanimljiv, a okle pare, pa od nasseg jazz-bankara ;)

Dragi moji blueseri, prekjuče dođoh u posed novog albuma Popa Chubby-ja,
i već dva dana ne slušam ništa drugo... Osim karipskim kanalima, ne može da se
nabavi kod nas, ali svakako treba poslušati... Odavno me niko nije tako oduševio, sve je bolji :D

Apach:

Elem, dakle. Navali narode !!! Povoljni krediti za bluz i džez sa pristupačnom kamatnom stopom već od 13,99% sa rokom otplate od dva meseca. Naknada za obradu zahteva 1000 dinara. Obavezno je priložiti biznis plan čija overa košta 2000 dinara. NAVALI BRE !!!

Dakle druže Nikodime svirke na Jazz festu u NS su, ako me sećanje služi, u proteklim sezonama počinjale u 20:00 h. Verujem da će tako i ostati.

Ako dolaziš javi se da popričamo po jednu, a i ciganski violinisti nebi bili na odmet :)

nikodim:

Informacije o programu i satnici NS JAZZ FESTIVALA kao i linkove na biografije izvođača i još ponešto možete naći na adresi http://jazzns.eunet.yu/jazz06/program.htm. Ulaznica za sva četiri dana košta 2200 dinara, a pojedinačna dnevna karta 700 dinara.

Svake večeri muzički program počinje u 20:00 h, a pre toga će biti upriličene projekcije filmova koji se dotiču džeza. Filmske projekcije počinju u 17:00 h

begešar:
Elem, dakle. Navali narode !!! Povoljni krediti za bluz i džez sa pristupačnom kamatnom stopom već od 13,99% sa rokom otplate od dva meseca. Naknada za obradu zahteva 1000 dinara. Obavezno je priložiti biznis plan čija overa košta 2000 dinara. NAVALI BRE !!!

Dakle druže Nikodime svirke na Jazz festu u NS su, ako me sećanje služi, u proteklim sezonama počinjale u 20:00 h. Verujem da će tako i ostati.

Ako dolaziš javi se da popričamo po jednu, a i ciganski violinisti nebi bili na odmet :)

Povoljno, povoljno... nema sta... koja banka je u pitanju, mora da je "InCesta".

Ako bidnem dolazio, a iskreno se nadam da hocu, ondaK stizu i cigani, bez brige...

Apach:

Pa mooooooze.... naravno....

Nego ovaj bankar, derikoza... navalio da mazne neke pare po svaku cenu. Nece se on leba najesti od pevanja.

Nego, ima li "karatea" za Leb I Sol u projadi, iiii... posto?

begešar:
Informacije o programu i satnici NS JAZZ FESTIVALA kao i linkove na biografije izvođača i još ponešto možete naći na adresi http://jazzns.eunet.yu/jazz06/program.htm. Ulaznica za sva četiri dana košta 2200 dinara, a pojedinačna dnevna karta 700 dinara.

Svake večeri muzički program počinje u 20:00 h, a pre toga će biti upriličene projekcije filmova koji se dotiču džeza. Filmske projekcije počinju u 17:00 h

Mmm... reklo bi se zanimljivo bas...

jutros vidim jedan plakatic koji kaze da ce se u meni poznatim odajama u subotu, desiti koncert Nevernih Beba. Nije da nesto previse volim taj band, ali voleo bih da ih cunem live obzirom da do sada nisam. Narocito zbog bubnjara... pouzdano znam da je cova zapravo oktopod.

ТОРД ГУСТАВСЕН ТРИО

Дом Омладине, 2. новембар, 20:30

" Маштовити и поврх свега пријатни и оптимистични комади Торда Густавсена представљају јединствени амалгам инспирисан скандинавским фолком, хард-бопом, карипском музиком, али и контемплативним европским џезом.
Пијаниста Торд Густавсен већ неколико година један је од битнијих актера на норвешкој џез сцени. Његов начин стапања џез историје са нордијским расположењем и лирском лепотом доноси интригантан звук на савремену музичку сцену. Дипломирао је клавир на јазз одсеку Музичке Академије у Ослу у класи Mikhaila Alperina (Moscow Art Trio). Први албум као лидер бенда објавио је 2003 (Changing Places) за престижну и љубитељима џеза врло добро позанту кућу ECM. Албум је одлично прихваћен како од стране критичара тако и од стране публике на двогодишњој светској турнији која је уследила. Две године касније Торд Густавсен објављује свој други албум «The Ground» (поново за ЕЦМ), овога пута под називом Торд Густавсен Трио.
На концерту Торд Густавсен Трија у Београду, публика ће имати прилике да чује нови материјал, који ће ускоро бити објављен на трећем албуму за ECM, али свакако и музику са прва два албума.
Харалд Јохнсен (контрабас) премошћује јаз међу генерацијама - подједнако се добро осећа у сарадњи са креативним бе-боп и цоол јазз музичарима као и у авангардним пројектима. Током ранијих година Харалд Јохнсен сарађивао је са бројним норвешким музичарима међу којима су Бјорн Јохансен, Christian Reim и певачица Silje Nergaard.
Јарле Веспестад (бубњеви) један је од најтраженијих џез музичара у Скандинавији већ неколико година. У широком спектру музичара са којима је сарађивао налазе се многи бендови и појединци од Supersilent-a do Bugge Wesseltofta.

“This group has probed into the very heart of musical meaning... There really is not a piano trio in the whole of jazz that sounds like Gustavsen.” (Jazzwise, UK)
Ова група залази у саму суштину музике… Заиста не постоји клавирски трио, у читавој историји џеза који звучи као Густавсен (Jazzwise, UK)

“Jazz is seldom this strong. Gustavsen's compositions are musical medicine for your ears. They unite melodic immediacy with atmospheric strength. But also with intriguing improvisations in top trio interaction.” (Abendzeitung München, Germany)
Џез је ретко овако добар. Густавсенове композиције су музичка терапија за ваше уши! Оне комбинују непосредност мелодија са снагом атмоспхере и интригантним импровизацијама у врхунској интеракцији тројице музичара.” (Abendzeitung München, Немачка)

www.tordg.no
www.ecmrecords.com
Дискографија:
Changing Places (ECM 2003)
The Ground (ECM 2005)

Ovaj covek je genijalac... Zapamtite ovu facu... ;)

pdvd001ns3.jpg
pdvd002aw6.jpg

Zagreb 2003, Giboniev koncert.

buddies_mk.jpg
Manu6b.jpe

Zivot na Marsu?:
ja sam macana slusao 10000 puta...
cekaj, tvoj tata je iz Sapca i jedno vreme se sluzio tvojim mejlom? hmm? ima ogromnu kolekciju diskova?
mi smo trebali nesto da se menjamo...
da da da..ja sam koristila njegov mail..ali kako god...
ima kolekciju i sve to...
blago tebi kad si slusao macana 10 000 puta,ja sam ga slusala mozda 2-3 puta...

vazi vazi..samo sta da mu kazem ko ga je pozdravio?
i odakle si ti?

evo bas je prosle nedelje bio festival...i bilo je super...mada je bilo vise jazza nego bluesa sto se meni bas i nije preterano svidelo...ali kad sam cula usnu harmonijku..i peru joe-a sve je bilo woooow...oni su bili zadnji bend..i jedini koji je svirao blues...

Постоји један албум Јана Гарбарека, "Visible World", на коме му Ману Каче свира бубњеве. Ја управо покушавам да га као торент скинем. Кажем "покушавам", јер ме зеза, (час хоће час неће) а и иначе, пошто је део огромног "пакета", од 3,8 ГБ Гарбарекове дискографије од '68 до '04., у сваком случају, на мојих мучених 256 и још с ограниченим протоком торента, требаће му неколико дана.
Но, можда ће код неког од вас ако кренете с тим то скидање ићи брже.

natasha`:
@nikodim

ja sam nesto malo pogledala koliko mi se cini nema,ali...pitacu tatu kad dodje veceras da li ima nesto od njega...moguce je da ima,posto nije sve ubacio u katalog...;)

Obavezno pitaj tatu...
Evo vec par dana jurisam kojekuda ne bih li nasao nesto ali ne nalazim... tako da je svaka pomoc vise nego pozeljna i dobrodosla...
Evo okrecicu ti sobu, kao znak zahvalnosti... ;)

Back