ЈАВНО УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ ПОВОДОМ НУКЛЕАРНЕ КАТАСТРОФЕ У ЈАПАНУ

• Začetnik teme Začetnik teme Lamb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Директор
Никола Алексић, с.р.
EKO ПОКРЕТ НОВИ САД
Krajnje je vreme da neko ovog tipa uhvati i odvede u neki institut....na lečenje (ali ne od radijacije). Sveki drugi dan nalazi neko novo trevanje i izdaje naka nove saopštenja. :roll:
Pazi logike, sjebbaće nas Fukušima koja je sa druge strane planete, a neće nam naškoditi nekoliko tona uranijuma bačenih na naše glave.

A,bre,ljudi, da li ste vi normalni ili "ušinuti" !?
Odkud pojava straha ?
To nema osnova,uopšte.
Ako se mi ovde brinemo i razmišljamo o radioaktivnosti,
koja bi nam naškodila iz Japana (!?),
kako bi trebalo da se ponašaju oni koji su
bliže akcidentu....
Nama je Japan na kraju sveta....
Bukvalno.
Zabavljajte se nečim.....Seksujte se !

A,bre,ljudi, da li ste vi normalni ili "ušinuti" !?
Odkud pojava straha ?
To nema osnova,uopšte.
Ako se mi ovde brinemo i razmišljamo o radioaktivnosti,
koja bi nam naškodila iz Japana (!?),
kako bi trebalo da se ponašaju oni koji su
bliže akcidentu....
Nama je Japan na kraju sveta....
Bukvalno.
Zabavljajte se nečim.....Seksujte se
!

Dobro bre, shvatili smo, šta se dernjaš?

Потребно је узимати само по једну кап 10% раствора калијум јодида (Луголовог раствора) свако јутро

Poslusajte covjeka, uzmite duplu dozu za svaki slucaj... on vam samo zeli dobro... ma ne rastvaraj nista, daj 100% koncentrat, Srbin je to...

Gdje su sad oni pacenici koji se se navadili na temu Codex Alimentarius? :lol:

Poslusajte covjeka, uzmite duplu dozu za svaki slucaj... on vam samo zeli dobro... ma ne rastvaraj nista, daj 100% koncentrat, Srbin je to...

Gdje su sad oni pacenici koji se se navadili na temu Codex Alimentarius? :lol:

pa mogu ti reci da si ti zesci pacenik...codex alimentarius je ziva istina, ali bas mene boli briga za tvoj zivot. tako da pricaj sta hoces, ja sam ovde upozorila one koji ovu temu shvataju.

Sanovnik,. nije nista eksplodiralo vec je samo pusteno 100 000 tona radioaktivnih cestica

JEL TO PARANOJA !! MA DAJTE, KAKAVA PARANOJA, SAMO 100 000 TONA

Jesli li procitala tekst sa linka ?

U u uvodnom tekstu koji si ti postavila , onaj kaze da je eksplodirao reaktor .
E pa vidis .... laze .

Poslednja izmena:
Jesli li procitala tekst sa linka ?

U u uvodnom tekstu koji si ti postavila , onaj kaze da je eksplodirao reaktor .
E pa vidis .... laze .

ok,,nije eksplodirao,ali je pustena prevelika radioaktivna tecnost u more..stoga:

Sutra i prekosutra radioaktivni oblak

Svicarska je upozorila gradjane da sutra i prekosutra prelazi radioaktivni oblak iz Japana preko Europe.

Preporuka:

Ne izlaziti bez prijeke potrebe. Po dolasku kuci dobro ocistiti cipele krpom, koja se poslije baca.

Ne ostavljati hranu na otvorenim terasama i ne kupovati zelenilo narednih nekoliko dana.

Poštovani, od prijatelja koji radi u EDF (područje nuklearne energije), dobila sam ne baš smirujuću obavijest o posljedicama radioaktivnog oblaka koji će dotači Europu danas ili sutra i bit će ovdje najmanje 10 dana nakon što će se radioaktivna ispuštanja u Japanu završiti. EDF je predložio svojim zaposlenicima, da se zadržavaju u zatvorenim prostorijama, što je više moguće, (posebno djeca) trebaju izbjegavati svježe voće i povrće, prije svega svježe organske proizvode u rizičnom razdoblju.

Tuširanje može uspješno očistiti od radioaktivne prašine u zraku. Dakle, neko vrijeme biću neekološka: konzervirana, smrznuta hrana, dugo tuširanje za cijelu obitelj.

Vi odlučite. Teško je znati bit tih preporuka i znati što misliti o ovoj cijeloj situaciji, ali osoba koja me je obavijestila je nuklearni inženjer i vjerujem pravi izvor informacija. Vjerujem da je bolje biti oprezan nego žaliti kasnije. Svakako bi htjela na ovu temu više informacija.

Radije bih znala, da je prijetnja istinita i kako se mogu barem djelomično zaštititi, nego sama laž, da je sve u redu, a zatim (kao za Černobil), tek poslije puno godina priznaju, da su lagali o posljedicama i zračenju.

Definitivno ću se pokušati pridržavati preporuke.
... što ne bi trebalo biti teško.

Molim, da pošaljete ovaj mail svima koje znate i nadam se da će doči u ruke nekoga tko vam može reći više o tome, da i mediji mogu početi izvještavati o drugim aspektima japanske nuklearne katastrofe.

Back