Javni dug zemalja evrozone čak 8.524 mlrd. evra!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Javni dug u evrozoni dostigao je 90 odsto BDP-a u trećem kvartalu, više od 89,9 odsto koliko je iznosio na kraju drugog kvartala, objavila je evropska služba za statistiku Eurostat.

U apsolutnoj vrednosti, javni dug u evrozoni dostigao je 8.524 milijarde evra, navodi Eurostat.

Posmatrano po zemljama, najveća stopa javnog duga u odnosu na BDP je u Grčkoj (152,6 odsto), Italiji (127,3 odsto), Portugalu (120,3 odsto) i Irskoj (117 odsto).

Najmanji dug prema BDP u trećem kvartalu imale su Estonija (9,6 odsto) i Luksemburg (20,9 odsto).

U celoj EU, javni dug dostigao je 85,1 odsto BDP u trećem kvartalu, dok je u prethodna tri meseca iznosio 85 odsto.
http://www.kamatica.com/vesti/javni-dug-zemalja-evrozone-cak-8524-mlrd-evra/6988

OMG WTF BBQ

lele lele lele

Bas me zanima koliki je spoljni dug Rusije i SAD, ovo je bolesna cifra.
90% BDP-a, ovi ako opstanu u narednih 5 godina bice super :eek:

Vredi li nama ulaziti u EU? :sad2:

Modovi: Ne premestajte temu jer se vise tice nase politicke orijentacije sto je automatski vezano i za ekonomiju.

oni imaju cime da garantuju za svoje dugove. KADa recimo NIS sa imovinom od milijardu eura trazi kredit od recimo hypo banke od pola milijarde, banka ce dati jer imaju a) imovinu za zalog b) biznis plan koji donosi profit. Evropa je dobila kredite od investitora jer ima a) i b). Osnov ekonomije. PA Sta ako duguju, koliko zaradjuju?!?! Milijardu evropljana ukupan dug 8 hiljada i nesto milijardi?! 8000€ po glavi?! pa zar je to mnogo za EU?! Za more, okean para koji imaju, dug je sica...a duguju ga uglavnom neradnici...

oni imaju cime da garantuju za svoje dugove. KADa recimo NIS sa imovinom od milijardu eura trazi kredit od recimo hypo banke od pola milijarde, banka ce dati jer imaju a) imovinu za zalog b) biznis plan koji donosi profit. Evropa je dobila kredite od investitora jer ima a) i b). Osnov ekonomije. PA Sta ako duguju, koliko zaradjuju?!?! Milijardu evropljana ukupan dug 8 hiljada i nesto milijardi?! 8000€ po glavi?! pa zar je to mnogo za EU?! Za more, okean para koji imaju, dug je sica...a duguju ga uglavnom neradnici...

Svaki nemac duguje oko 80 000 evra ..... a EU nema milijardu stanovnika , nego upola manje .... a 14 000 milijardi podeli sa 500 000 .... i dobices da je svaki gradjanin EU duzan oko 30 000 evra....

Ne lazi!
Ljudi u celoj EU ima oko 500 miliona. To znaci da je dug po glavi stanovnika preko 16 000 evra. Sto je katastrofa. Posto je to plata na nivou cele godine za veliku vecinu ljudi u EU.
Ovo je samo deo duga jer privatni dugovi su znatno veci. A, pare stampaju, dok mogu. Ta prica se zavrsava.

dobro deco da se ne frljamo sa podacima napamet malo sam omanuo ionako sam dao povrsni komentar ali i vi ste se zalepili a ne znam zasto

Европа је на претпоследњем месту у погледу површине, заузимајући око 10.390.000 km² или 2% површине Земље. Што се тиче броја становника, она је на трећем месту (Азија и Африка су веће) са популацијом од око 710.000.000 становника или око 11% светског становништва.

podaci kazu srednju cifru. svejedno nek je dug po glavi evropljanina i duplo sto sam napisao nek je i 16k eura nek je troduplo 24k eura, sta je to kredit od 24.000 za Evropljanina sa EU standardom pa nek zivi i u ovim slabijim ekonomijama... tako da manite se glupih komentara da ce evropa propasti....mislite da je investitor sa 100.000.000.000 eura u dzepu idiot i da ce da pozajmi nekoj evropskoj drzavi ili bilo kome i cent da ne moze da ga naplati posle? sem toga vecina novca koji se duguje, za njega garantuju drzave sa stabilnim porezima i prihodima i jako velikim akumulacijama svega i svacega u rezervi....dakle po hiljaditi put ponavljam nema bojazni za kapital u EU. nije uopste problem sto EU uzima pozajmice, vec od koga i pod kojim uslovima se zaduzuje, ko na tome monopolski zaradjuje i ostvaruje moc i kontrolu....

dobro deco da se ne frljamo sa podacima napamet malo sam omanuo ionako sam dao povrsni komentar ali i vi ste se zalepili a ne znam zasto

Европа је на претпоследњем месту у погледу површине, заузимајући око 10.390.000 km² или 2% површине Земље. Што се тиче броја становника, она је на трећем месту (Азија и Африка су веће) са популацијом од око 710.000.000 становника или око 11% светског становништва.
podaci kazu srednju cifru. svejedno nek je dug po glavi evropljanina i duplo sto sam napisao nek je i 16k eura nek je troduplo 24k eura, sta je to kredit od 24.000 za Evropljanina sa EU standardom pa nek zivi i u ovim slabijim ekonomijama... tako da manite se glupih komentara da ce evropa propasti....mislite da je investitor sa 100.000.000.000 eura u dzepu idiot i da ce da pozajmi nekoj evropskoj drzavi ili bilo kome i cent da ne moze da ga naplati posle? sem toga vecina novca koji se duguje, za njega garantuju drzave sa stabilnim porezima i prihodima i jako velikim akumulacijama svega i svacega u rezervi....dakle po hiljaditi put ponavljam nema bojazni za kapital u EU. nije uopste problem sto EU uzima pozajmice, vec od koga i pod kojim uslovima se zaduzuje, ko na tome monopolski zaradjuje i ostvaruje moc i kontrolu....
710.000.000 ?
A jesu yebači ovi iz EU, za godinu dana napraviše dvesta miliona djece.

Population on 1 January
2012
503.663.601

Наслов теме је: ,,Јавни дуг земаља еврозоне....".
Дакле ЕУ нема 710м што је узгред укупно становништво Европе, већ око 500м, а еврозона још знатно мање.
Није ни први ни последњи пут да је похлепа банкара упропастила њих саме, а и дужнике.
Рецимо порески обвезници су 2008. у САД за дубиозе АИГ, гиганта из области осигурања платили око 100+ милијарди долара, што је апсолутно у супротности с прокламованим начелом лесе фер, лесе пасе...а нису били једини.
Уосталом криза траје већ пет година, а дугови су данас већи него икада.

podaci kazu srednju cifru. svejedno nek je dug po glavi evropljanina i duplo sto sam napisao nek je i 16k eura nek je troduplo 24k eura, sta je to kredit od 24.000 za Evropljanina
u....

U Nemackoj je zaduzenje po glavi stanovnika oko 16.000 evra, ali i svaki stanovnik ima u banci kapital ( znaci samo lova, kapital,ne i nekretnie , zemlja ili druge vrednosti)
oko 22.000 evra.Nemacka je zaduzena sa 60% sto je savrseno prihvatljivo.

Нису "инвеститири" глупи, само је видљиво да о тим токовима ти немаш ни површне представе
и крајње затуцано "тумачиш" цео механизам ПРЕВЉАРА, ОТИМАЊА И ПЉАЧКЕ на коме сео
тај систем коме се клањаш, је почивао деценијама.......... Али, ГОТОВОООО, НЕМА ВИШЕ ПЉАЧКАРИНЕ.....
.....последица: ОНО ШТО ПЉАЧКАШКА БАГРА ЗАПАДА НАЗИВА НАИВНИМ ИМЕНОМ - Криза!

Bankari nikoga ne vuku za usi da uzima kredite da zivi izvan svojih mogucnosti.
Ти у твом самозадовољству, бежећи од оваца и стада, тешко можеш да досегнеш
банкарске преваре, као што ти и не допире до свести да су и тебе убацили у исту причу.
Погледај овај цртаћ, можда ти буде од користи:

Bankari nikoga ne vuku za usi da uzima kredite da zivi izvan svojih mogucnosti.
У идеализованој стварности да, али у реалу не.
Развијена је читава индустрија маркетинга којој је циљ да се становништво убеди у повољност живота преко губера.
Ако се томе ту неко и може одупрети, то не важи за државе.
Увек ће се наћи министри који ће за добру противуслугу на овај или онај начин натоварити становништву енормне дугове.

U Nemackoj je zaduzenje po glavi stanovnika oko 16.000 evra, ali i svaki stanovnik ima u banci kapital ( znaci samo lova, kapital,ne i nekretnie , zemlja ili druge vrednosti)
oko 22.000 evra.Nemacka je zaduzena sa 60% sto je savrseno prihvatljivo.

Sve si slagala .....

U nemckoj je zaduzenje preko 80 000 evra po glavi stanovnika .... nemacka je zaduzena oko 85 % - priznavala je oko 80 % pa su je iz CIA uhvatili u lazi i falsifikatu .....

У идеализованој стварности да, али у реалу не.
Развијена је читава индустрија маркетинга којој је циљ да се становништво убеди у повољност живота преко губера.
Ако се томе ту неко и може одупрети, то не важи за државе.
Увек ће се наћи министри који ће за добру противуслугу на овај или онај начин натоварити становништву енормне дугове.

Zovu na mobilni i na kućni, iz banke ne možeš da izađeš bez reklamnog materijala,
na prakingu kače reklame za brisače, plaćenici taj isti materijal raznose po zgradama
i ubacuju u poštanske sandučiće - kampanje su im vrlo agresivne.

Zovu na mobilni i na kućni, iz banke ne možeš da izađeš bez reklamnog materijala,
na prakingu kače reklame za brisače, plaćenici taj isti materijal raznose po zgradama
i ubacuju u poštanske sandučiće - kampanje su im vrlo agresivne.
А плаћенике наравно не би плаћали да такве кампање немају резултате.
Логично.
И дапаче!

Sve si slagala .....

U nemckoj je zaduzenje preko 80 000 evra po glavi stanovnika .... nemacka je zaduzena oko 85 % - priznavala je oko 80 % pa su je iz CIA uhvatili u lazi i falsifikatu .....
ЦИА кварна ко шупаљ зуб, бре.
Јесу разоткрили Швабе, али истовремено су Амери уврнули Немце за оних преко три хиљаде(или више:think:)тона злата.
Уствари то је још поштени Никсон спирио у Вијетнаму.

Дакле ЕУ нема 710м што је узгред укупно становништво Европе, већ око 500м, а еврозона још знатно мање.
Није ни први ни последњи пут да је похлепа банкара упропастила њих саме, а и дужнике.
Рецимо порески обвезници су 2008. у САД за дубиозе АИГ, гиганта из области осигурања платили око 100+ милијарди долара, што је апсолутно у супротности с прокламованим начелом лесе фер, лесе пасе...а нису били једини.

evo budi ti investitor, imas milijardu....jel ne bi pozajmio/ulozio u kreditno sposobnog klijenta? ne u EU, bilo gde makar i na antartik, samo da ustanovis da je kreditno sposoban da ti vrati ulog taj kome dajes kredit uz odredjen ugovoreni interes, tj profit????

Нису "инвеститири" глупи, само је видљиво да о тим токовима ти немаш ни површне представе
и крајње затуцано "тумачиш" цео механизам ПРЕВЉАРА, ОТИМАЊА И ПЉАЧКЕ на коме сео
тај систем коме се клањаш, је почивао деценијама.......... Али, ГОТОВОООО, НЕМА ВИШЕ ПЉАЧКАРИНЕ.....
.....последица: ОНО ШТО ПЉАЧКАШКА БАГРА ЗАПАДА НАЗИВА НАИВНИМ ИМЕНОМ - Криза!

za tebe isto pitanje....kad to protumacite, zanima me....

- - - - - - - - - -

710.000.000 ?
A jesu yebači ovi iz EU, za godinu dana napraviše dvesta miliona djece.

Population on 1 January
2012
503.663.601

Evropa ima para, svakako da mogu da vrate dugovanja....sem toga ne duguju svi stanovnici, mnogo para duguju privatni entiteti...

to sto se radi zbog pohlepe pa i sopstvena firma upropasti i otera u bankrot, toga ima svuda, i na zapadu i na istoku. samo sto na zapadu ima mnogo mnogo mnogo vise para pa se vise krade. ta firma je samo jedna od zrtava balona....uostalom, svima je bilo super dok su isplacivali dividende....

- - - - - - - - - -

Kuku and lele, propada EU, daj odmah da pohitamo u BRIKS:rida::rida::rida:

nemoj sad, otiso Vucic na Kosovo da ih opet ubedi da integrisani BORDER nije granicni prealz...kad se vrati...

evo budi ti investitor, imas milijardu....jel ne bi pozajmio/ulozio u kreditno sposobnog klijenta? ne u EU, bilo gde makar i na antartik, samo da ustanovis da je kreditno sposoban da ti vrati ulog taj kome dajes kredit uz odredjen ugovoreni interes, tj profit????

za tebe isto pitanje....kad to protumacite, zanima me....

- - - - - - - - - -

Evropa ima para, svakako da mogu da vrate dugovanja....sem toga ne duguju svi stanovnici, mnogo para duguju privatni entiteti...

Baci pogled na naslov: Javni dug zemalja evrozone čak 8.524 mlrd. evra!!!

Ako imaju para - što se zadužuju?
Uživaju da budu dužni?
Drago im da plaćaju kamate na kamate?
Vrište od sreće što im se dug povećava?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back