Javni dug Srbije 16,59 milijardi eura!

_nobody_

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.370
javni dug Srbije:
Javni dug Srbije povećan je tijekom rujna za oko 740 milijuna eura i na kraju listopada 2012. godine dosegnuo je 16,59 milijardi eura.

62b379f4959700aa6f5f4ddc6f8cbd7d.jpg

Javni dug Srbije povećan je tijekom rujna za oko 740 milijuna eura i na kraju listopada 2012. godine dosegnuo je 16,59 milijardi eura, izvijestili su mediji u Beogradu pozivajući se na podatke srbijanskog ministarstva financija.

Ukupne izravne obveze Srbije na kraju listopada iznosile su oko 14,2 milijardi eura, od kojih je vanjski dug 8,044 milijardi, a unutrašnji dug oko 6,16 milijardi eura.

Javni dug je na kraju 2011. godine bio 14,47 milijardi eura, što je, kako je tada objavilo ministarstvo financija, iznosilo 45,1 posto BDP-a.

Javni dug Srbije narastao je u odnosu na kraja 2008. godine sa 8,78 na 16,59 milijardi eura do listopada 2012. godine.

Brze pruge Srbije, pa brzi novci Srbije, pa brzi ratovi Srbije... Pa instant 5. oktobarska demokraCija Srbije... I na kraju sta? Brzi dugovi Srbije! :whistling]

_nobody_

Jeste tu DS najveci krivac ali i ovi iz SNS-SPS-G17+ nisu nista bolji. Za 6 meseci nas je nova vlast zaduzila za novih 4 milijarde evra a vecina tih para je otisla za vracanje starih dugova koje je napravio i ostavio DS.

A kad god se dug refinansira tj uzima novi kredit da se vrati stari - ukupan javni dug raste , jer kada to radis, moras ne samo da vratis glavnicu koju dugujes vec i kamatu barem za taj period koji je prosao.

Tako da dug eksponencijalno raste. I nastavice da raste , jer sve sto ova vlast moze i sme da radi jeste da refinansira nase dugove , ne smeju da reformisu drzavnu upravu otpuste visak smanje plate zato mozemo da ocekujemo u godinama koje dolaze dalji pad standarda i kupovne moci gradjana iz razloga sto vlast uvek na kraju rast duga prevali na narod tako sto mu povecava poreze i harace .

A kad vlast poveca narodu poreze onda standard naroda pada. I to onih koji najmanje imaju u najvecem procentu razume se.

To je najobičnija laž.

Javni dug je pre 5 godina bio preko 26 milijardi evra a u međuvremenu je zaduženo još 12 milijardi. Samo u zadnje dve i po godine Cvetkovićeva vlada je napravila 8 milijardi duga o čemu su svojevremeno pisali gotovo svi listovi.

Slobodno se može reći da sada Srbija duguje 40 milijardi evra i to je ono što su napravile demokrate. I tu ne ulaze sve ostale vrste zaduženja, dugova i prodaje državnih obveznica .... A tek posebna priča je kompletno uništena privreda i donacije drugih država.

Poslednja izmena:
Jeste tu DS najveci krivac ali i ovi iz SNS-SPS-G17+ nisu nista bolji. Za 6 meseci nas je nova vlast zaduzila za novih 4 milijarde evra a vecina tih para je otisla za vracanje starih dugova koje je napravio i ostavio DS.

A kad god se dug refinansira tj uzima novi kredit da se vrati stari - ukupan javni dug raste , jer kada to radis, moras ne samo da vratis glavnicu koju dugujes vec i kamatu barem za taj period koji je prosao.

Tako da dug eksponencijalno raste. I nastavice da raste , jer sve sto ova vlast moze i sme da radi jeste da refinansira nase dugove , ne smeju da reformisu drzavnu upravu otpuste visak smanje plate zato mozemo da ocekujemo u godinama koje dolaze dalji pad standarda i kupovne moci gradjana iz razloga sto vlast uvek na kraju rast duga prevali na narod tako sto mu povecava poreze i harace .

A kad vlast poveca narodu poreze onda standard naroda pada. I to onih koji najmanje imaju u najvecem procentu razume se.

Nije istina.

To je najobičnija laž.

Javni dug je pre 5 godina bio preko 26 milijardi evra a u međuvremenu je zaduženo još 12 milijardi. Samo u zadnje dve i po godine Cvetkovićeva vlada je napravila 8 milijardi duga o čemu su svojevremeno pisali gotovo svi listovi.

Slobodno se može reći da sada Srbija duguje 40 milijardi evra i to je ono što su napravile demokrate. I tu ne ulaze sve ostale vrste zaduženja, dugova i prodaje državnih obveznica .... A tek posebna priča je kompletno uništena privreda i donacije drugih država.

JAVNI dug.

Кајем се што сам учествовао у том 5. октобру.

да се разумемо, драго ми је што више нема Слобе (мада је ДС опет вратио СПС на власт) али ме боли што нас је ДОС продао и што се уталио са слобиним лопужама...
На крају је испало да смо уместо Курте на власт довели Мурту.

Srbija moze da se digne iz pepela samo ako skine zapadne stranke sa vlasti i pripoji se Rusiji.

Nikako drugacije.

Sve sto nasm se desava se desava zato sto zapad tako zeli.

Oni nas zele ekonomski unistene na kolenima pocepane i podeljene.

Nema potrebe da se pripaja samo da pojača njihovo prisustvo, samo sami sebi možemo pomoći. Država je nažalost najveći poslodavac u Srbiji, trebaju godine da se to promeni, 2000 te su imali šansu, ali ta šansa je završila u džepu političara i tajkuna koji su se korupcijom privatizacijama obogatili, dok je dohodovni ili popularno realni sektor potpuno propao...

Кајем се што сам учествовао у том 5. октобру.

да се разумемо, драго ми је што више нема Слобе (мада је ДС опет вратио СПС на власт) али ме боли што нас је ДОС продао и што се уталио са слобиним лопужама...
На крају је испало да смо уместо Курте на власт довели Мурту.

Nista od ove drzave dok to ne izgovoris na sudu.

Srbija moze da se digne iz pepela samo ako skine zapadne stranke sa vlasti i pripoji se Rusiji.

Nikako drugacije.

Sve sto nasm se desava se desava zato sto zapad tako zeli.

Oni nas zele ekonomski unistene na kolenima pocepane i podeljene.
Ludacki plan te Natoteroristicke organizacije jeste upravo napad na Rusiju,i to kad pokrenu predhodno hoce nas da uniste jer im nikako ne odgovara Srbin za ledjima.

Ludacki plan te Natoteroristicke organizacije jeste upravo napad na Rusiju,i to kad pokrenu predhodno hoce nas da uniste jer im nikako ne odgovara Srbin za ledjima.

Ovo mi nikada nece biti jasno. Zasto se mi, Srbi poredimo sa Amerikom, Kinom, Rusijom, Nemackom? Mi smo jedan malecni narod, nebitni niti za Istoriju Modernog sveta, niti toliko bitni za EU rupu. Imam utisak da su svi nebitni Srbi (oko 7.2 miliona u matici Srbiji) toliko time sto su nebitni iskompleksirani i isfrustrirani, da stalno veruju u neke Mitove o Nepobedivim Srbima, u neke bajke da MI, da MI, Srbi odredjujemo bilio sta u svetu.

Ko ce danas da napadne Rusiju?! Kakve to nebuloze valjas? Zato bi NATO pakt napao Rusiju? EU rupa je drugacijem koloseku od NATO organizacije. I cak da urade takvu suludost i napadnu Rusiju, sta mi njima mozemo da uradimo za ledjima? Da gadjamo prackama njihove supermoderne avione?! Oborili smo jedno dvadesetak njihovih aviona 1999te godine (dva zvanicno), a oni su nam naneli (a mogli su da nas sravne) strahovitu stetu!

I zato se Mi, da, MI, Srbi uvek Qurcimo da smo nesto? Saka jada, nas i Rusa 200 miliona, nas bez Rusa pola kamiona... I jedna tarabiceva sljivka pride. :mrgreen:

_nobody_

Ona Jugoslavija jaka i sa industrijom nije nikad mogla da vrati 22 milke a ova mala Srbijica tek nema sanse! Samo da se pali odavde!:confused:

A znaš li ti kod koga su završile pare iz kredita od 2000.g. ?

Ako znaš e od tih likova i kriminalaca treba uzeti ti pare. Isto kao što su oni opljačklali državnu kasu sad ih treba odrati do gole kože sve dok ne vrate kompletan dug sa kamatom od 40 milijardi evra i to do poslednjeg cvonjka. A onda da odrade za uništenu privredu i industirju. Cirka nekih 100 milijardi.
Ne bude li to tako urađeno za nekoliko godina svi će morati hteli ne hteli da napuste Srbiju jer ovde neće imati više ni kamen na kamenu.

Ne bude li to tako urađeno za nekoliko godina svi će morati hteli ne hteli da napuste Srbiju jer ovde neće imati više ni kamen na kamenu.

Ko da napusti Srbijicu? Narodnu majkicu sirotana (a pametnih, u PLM)? Onu koja dozvoljava da sekundarni penzioneri sebe reprezentuju kao "rodjeni sa Autoritetom"? Ili "socijalno" inteligentni?

Nema toga na Zapadu. Klozeti, hotelske sobe i baustele ceka, cvancika ojro centacha Toiletten an der Tür... I to neko treba da radi (i gradi EU rupu i Chemernicu) sa Diplomom. A ima da se ciste klozeti, da se nose dzakovi sa cementom i cigle... Da se bebi situje i tako.. za saku krvave sichane ( ito sa DIPLOMOM)... Welcome, bratjo Srbende, to Wild Wild West! :D

_nobody_

Ovo mi nikada nece biti jasno. Zasto se mi, Srbi poredimo sa Amerikom, Kinom, Rusijom, Nemackom? Mi smo jedan malecni narod, nebitni niti za Istoriju Modernog sveta, niti toliko bitni za EU rupu. Imam utisak da su svi nebitni Srbi (oko 7.2 miliona u matici Srbiji) toliko time sto su nebitni iskompleksirani i isfrustrirani, da stalno veruju u neke Mitove o Nepobedivim Srbima, u neke bajke da MI, da MI, Srbi odredjujemo bilio sta u svetu.

Ko ce danas da napadne Rusiju?! Kakve to nebuloze valjas? Zato bi NATO pakt napao Rusiju? EU rupa je drugacijem koloseku od NATO organizacije. I cak da urade takvu suludost i napadnu Rusiju, sta mi njima mozemo da uradimo za ledjima? Da gadjamo prackama njihove supermoderne avione?! Oborili smo jedno dvadesetak njihovih aviona 1999te godine (dva zvanicno), a oni su nam naneli (a mogli su da nas sravne) strahovitu stetu!

I zato se Mi, da, MI, Srbi uvek Qurcimo da smo nesto? Saka jada, nas i Rusa 200 miliona, nas bez Rusa pola kamiona... I jedna tarabiceva sljivka pride. :mrgreen:

_nobody_

Ne razumes se u osnovnu geopolitiku. Zasto nas je Cercil gurnuo u rat protiv nemaca ako smo toliko nebitni?

Svakako. Potpuno si u pravu. Za ideale ginu budale. U dva Svetska rata. Daj Mickie, hajde ponovo da ginemo. I opet... I opet... I opet... Hello, is anybody home (under Tarabich-a plum tree)? :whistling:

_nobody_

Zar nemaš Srbsku reč u tvom znanju kao Srbin da se izjasniš .Misliš da ćeš time lepše da kažeš nešto .U današnje vreme svako zna da koristi PREVODILAC zato kaži na svom jeziku ako je tvoj .:think::sad2:

Back