Јавио му се Свети Тома Аквиншки

Абортус Да или НЕ

• Подржавам абортус

• Не подржавам абортус

• Подржавам само у специјалним и посебним случајевима

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva kič-ljiga od priče, i još jedna navlakuša na prvu loptu za naivne i neobrazovane nadripatriote, koji nisu u stanju da vide koliko je već u osnovi sve ovo puno kontradikcije. Rečju - budalaština. :mrgreen: Koji je licemer taj dr Adašević. Ali, teško da ćete vi to uopšte shvatiti.

'Ajde bre, više, upotrebite malo najzad taj mozak.

Ja lepo rekoh da takvi kao ti, po običaju, ništa neće skapirati.

Svasta si rekla. nista rekla nisi.:D

Kakva kič-ljiga od priče, i još jedna navlakuša na prvu loptu za naivne i neobrazovane nadripatriote, koji nisu u stanju da vide koliko je već u osnovi sve ovo puno kontradikcije. Rečju - budalaština. :mrgreen: Koji je licemer taj dr Adašević. Ali, teško da ćete vi to uopšte shvatiti.

ajde bre u krevet. ako si ti nevernik i ne verujes u Boga , onda ne znaci da mi mora takvi da budemo

Evo sobzirom da hulis procitaj ovu molitvu bice ti bolje

Verujem u jednoga Boga Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.

I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg, Jedinorodnog, od Oca rodenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rodenog, ne stvorenog, jednosuštnog Ocu, kroz Koga je sve postalo;

Koji je radi nas ljudi i radi našeg spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Deve i postao covek; i

Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben;

I Koji je vaskrsao u treci dan po Pismu;

I Koji se vazneo na nebesa i sedi sa desne strane Oca;

I Koji ce opet doci sa slavom da sudi živima i mrtvima, i Njegovom Carstvu nece biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospoda, Životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.

U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu. Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova. Cekam vaskrsenje mrtvih. I život buducega veka. Amin.

Nisu oni ograničeni...Oni su protestanti...Tako lepo uzmu bibliju i čitaju iz nje...Sve doslovno...Ako piše zasadi drvo,okopaj vinograd...Oni će to uraditi...Karakteriše ih porazan nedostatak mašte.
Pa šta je to nego ograničenost? Ali, kako god, ne vređaj prave protestante, ovde oni "ni luk jeli ni luk mirisali".

Како каже почео је да сања велико поље на којем су се играла деца од 4-25 година која су се на његову појаву плашила и бежала од њега. У сну је био и један човек обучен у бело и црно. Када му је пришао и питао „Ко си ти?” он му је одговорио „Томас Аквинас”. то јест Свети Тома Аквиншки.
e ali deca od 25 godina se igrala na polju :lol:
nego sto se jednom srbinu i to komunisti javlja u snu toma akvinski,katolik? :eek:

i ovo je tesko licemerje,prvo izvrsio 48 000 abortusa,pa se onda pokajao kad mu se toma akvinski javio (malo prekasno za kajanje al ajde :lol: ) i onda....tri puta oko crkve,pet puta ave maria i sve je ok? :mrgreen:

mene sramota u ime tog coveka koliko se izblamirao tom pricom i koliko je prica jedna teska kicerica,sto ce reci cika je zreo za lecenje :neutral:

nego sto se jednom srbinu i to komunisti javlja u snu toma akvinski,katolik? :eek:

Jasno je, ti mislis da bi Gospod trebao da se drzi ovozemaljskih podela Crkava. Da je to reklo dete od 9-10 godina pa i da se nasmejemo, ovako...

i ovo je tesko licemerje,prvo izvrsio 48 000 abortusa,pa se onda pokajao kad mu se toma akvinski javio (malo prekasno za kajanje al ajde :lol: ) i onda....tri puta oko crkve,pet puta ave maria i sve je ok?

Sta je licemerje - sto se pokajao? O cemu ti to? Sustina hriscanstva je da nikad nije kasno za iskreno pokajanje, ma koliko gresili u zivotu. Tvoj problem je sto je tebi kao ateisti potpuno stran koncpet pokajanja, a pogotovo iskrenog. Ali to je vec siromastvo tvoje duse i to je za neku drugu diskusiju.
On je svestan koliko su njegovi gresi veliki i on je svoj zivot posvetio poducavanju ljudi i sirenju istine o uzasima abortusa.

mene sramota u ime tog coveka koliko se izblamirao tom pricom i koliko je prica jedna teska kicerica,sto ce reci cika je zreo za lecenje :neutral:

Sta reci na ovo osim - tuga.

posto ti kazes da zivot pocinje od samog trenutka spajanja,taj covek je ubio kako sam kaze 48 000 beba a onda se pokajao i sada je sve ok? :eek: to sto si se pokajao potire sva tvoja nedela koja si do tada uradio?i dusa ti je mirna?

e pa izvini molim te,kada radis nesto snosis odgovornost.pokajanje nece umanjiti tu odgovornost i cinjenicu da on jeste izvrsio 48 000 abortusa.ni toma akvinski,ma ni sam purgatorijum ga nece ocistiti od toga - kako vi zovite - ubistva.cela ta prica sa pokajanjem je proces odbacivanja sopstvene odgovornosti,za koju te u jednom trenutku zapece savest,tako sto ti je sad kao zao sto si nesto napravio.

to sto radi ovaj covek se zove LICEMERJE a ne pokajanje.

mozes ti da pricas o mojoj dusi koliko hoces,i onako je sve ostalo sto si napisao cista nebuloza,ali to ne menja cinjenicu da je taj covek jedna obicna licemercina,a da je ova njegova prica kic-sund kombinacija za siroke narodne mase kojima toliko malo treba da bi se prihvatili svake budalstine.

ako si za zabranu abortusa,i to ozbiljno shvatas,radi to sa stanovista cinjenica a ne sa stanovista pokajanja i hriscanstva,ako hoces da te bar neko ozbiljno shvati.

izem ti ja te vernike koji izvrse 48 000 abortusa za koje kazu da je nista drugo do ubistva,a posle se preko noci preobrati i puj pike ne vazi.i posle se jos drzne on nekome da moralise.sve moj do mojega.ljudi bez trunke principa i krupula.gade mi se takve kreature.

posto ti kazes da zivot pocinje od samog trenutka spajanja,taj covek je ubio kako sam kaze 48 000 beba a onda se pokajao i sada je sve ok? :eek: to sto si se pokajao potire sva tvoja nedela koja si do tada uradio?i dusa ti je mirna?

Da, on je shvatio sta je radio, pokajao se i svoj zivot posvetio ispravljanju te greske.

e pa izvini molim te,kada radis nesto snosis odgovornost.pokajanje nece umanjiti tu odgovornost i cinjenicu da on jeste izvrsio 48 000 abortusa.ni toma akvinski,ma ni sam purgatorijum ga nece ocistiti od toga - kako vi zovite - ubistva.cela ta prica sa pokajanjem je proces odbacivanja sopstvene odgovornosti,za koju te u jednom trenutku zapece savest,tako sto ti je sad kao zao sto si nesto napravio.

Ocigledno je u cemu je problem. Male, sitne duse nisu sposobne da pojme koncept pokajanja. Ti i ne znas sta to znaci - otud i to "kao zao". Mi diskutujemo na potpuno razlicitim ravnima. Ti razmisljas na nivou provlacenja, izbegavanja odgovornosti, foliranja a ja pricam o iskrenom shvatanju krivice i prepustanju svoje sudbinu u ruke Gospoda.

to sto radi ovaj covek se zove LICEMERJE a ne pokajanje.

Pricas gluposti. Ti i ne znas sta ta rec znaci ako je sada koristis. Znas li ti uopste sta znaci rec licemerje? On bi bio licemer kad bi istupao protiv abortusa a i dalje nastavljao da ga vrsi. O cemu ti uopste pricas?

mozes ti da pricas o mojoj dusi koliko hoces,i onako je sve ostalo sto si napisao cista nebuloza,ali to ne menja cinjenicu da je taj covek jedna obicna licemercina,a da je ova njegova prica kic-sund kombinacija za siroke narodne mase kojima toliko malo treba da bi se prihvatili svake budalstine.

ako si za zabranu abortusa,i to ozbiljno shvatas,radi to sa stanovista cinjenica a ne sa stanovista pokajanja i hriscanstva,ako hoces da te bar neko ozbiljno shvati.

izem ti ja te vernike koji izvrse 48 000 abortusa za koje kazu da je nista drugo do ubistva,a posle se preko noci preobrati i puj pike ne vazi.i posle se jos drzne on nekome da moralise.sve moj do mojega.ljudi bez trunke principa i krupula.gade mi se takve kreature.

Koliko jeda, mrznje... U cemu je problem? Ti si izvrsila abortus ili neko jako blizak tebi i svaka diskusija o (ne)ispravnosti tog cina izvodi te iz takta? A pogotvo price u kojima su se pokajale osobe koje su ih vrsile? Koji drugi racionalan razlog moze da postoji za ovoliku mrznju prema nekom coveku koga niti si upoznala niti ima ikakvog direktnog kontakta sa tvojim zivotom.

A sto se tice pokajanja, nazalost ti ocigledno blage veze nemas sa hriscanstvom i njegovim osnovnim konceptima. Sumnjam da cu i ja uspeti da te edukujem u par postova na nekom forumu, ali se nadam da ces smognuti snage da to sama uradis i da ces i ti kroz iskreno pokajanje doci do oprosta svojih grehova.

Како каже почео је да сања велико поље на којем су се играла деца од 4-25 година која су се на његову појаву плашила и бежала од њега. У сну је био и један човек обучен у бело и црно. Када му је пришао и питао „Ко си ти?” он му је одговорио „Томас Аквинас”. то јест Свети Тома Аквиншки.

U redu je. Politka je realnost, a ne bajka ili religija... :roll:

e ali pazi ovog bezobrazluka :eek:
Koliko jeda, mrznje... U cemu je problem? Ti si izvrsila abortus ili neko jako blizak tebi i svaka diskusija o (ne)ispravnosti tog cina izvodi te iz takta? A pogotvo price u kojima su se pokajale osobe koje su ih vrsile? Koji drugi racionalan razlog moze da postoji za ovoliku mrznju prema nekom coveku koga niti si upoznala niti ima ikakvog direktnog kontakta sa tvojim zivotom.
jeste ja sam izvrsila abortus,sve si u pravu :lol:

misssim i ja sam nasla sa kim da diskutujem,ko da te nisam dovoljno citala da znam da je to u domenu naucne fantastike :roll:

nadji nekog drugog koga ces analizirati i pretpostavljati da je abortirao u nedostatku kvalitetne price,bojim se da ipak volim da komuniciram sa ljudima koji imaju neki nivo,a ti to bez sumnje nisi.dovidjena prijatno.

izvini jomini,tek sad videh da si zatvorio temu,kucala sam odgovor :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back