Jastuk - na cemu spavate?

Andjelka777:
Danas su me malo bacili u razmisljanje.
Elem, zapoceli smo pricu o tome kakav je kome jastuk, kad se ispostavilo da moj jastuk uopste ne odgovara bilo kakvim standardima!
Imam obican, veliki, mekani perjani jastuk. Pojma nisam imala da je on rasadnik grinja (kako sam upravo obavestena) i da steti sinusima, cak iako menjam jastucnicu redovno.
Vidim svi se nesto frljaju jastucima - te Kontur, te jastuk punjen heljdom, te Tempur....
Recite vi meni, na cemu spavate, a za vas koje ste presle sa perjanih na heljdine ili kontur, ima li razlike?
Da ne budem u neznanju, sad sam krstarila netom i nasla nekoliko tih kontur jastuka i nekoliko sa heljdom, ali nemam pojma ni koji su dobro, ni kako se to gleda. Mislim, jastuk je jastuk! Ili je bar bio dosad....

Andjelka tema ti je super. Bas sam skoro i ja o tome razmisljao. Stavise, pre mesec dana sam, na alergologiji, radio testove za utvrdjivanje hm :roll: nivoa ili cega vec... uglavnom da se vidi koliko sam na sta alergican.... I pogadjaj na sta sam IZUZETNO alergican.... na grinje, sve ostalo je u redu, ali grinje...pola ruke mi oteklo na mestu koje je "bilo za grinje".

Nego, cuo sam, ali samo cuo, za nekakve "silikonske" jastuke, da li neko zna nesto o njima???

Ja sam pre desetak godina imala silikonski jastuk, koji mi je u pocetku bio previsok ali se vremenom ulegao i deformisao.
Zatim sam imala jastuk koji je bio punjen nekom sintetikom koja je licila na vatu. Posle pranja to punjenje se zguzvalo i jastuk kao da se podelio na parcice.
Trenutno imam jastuk punjen komadicima sundjera, koji se razbeze na stranu kada se legne na jastuk, pa kao da se lezi u rupi.
Tako da sam i ja u potrazi za dobrim jastukom. Ovde sam videla svakakva iskustva ali se jos nisam opredelila za neki konkretan.

Silikonski kazu da su dobri ali samo ako je silikon iz jednog dela a ne iz komadica.
Cula sam i za ove sa heljdom, cak sam i gledala jedan u prodavnici. tezak je k`o tuc, a prilicno tanak.
Mada sam ja najpre za ove dormeo varijante, ali nisam jos odlucila.

trejsi:
Ja sam pre desetak godina imala silikonski jastuk, koji mi je u pocetku bio previsok ali se vremenom ulegao i deformisao.
Zatim sam imala jastuk koji je bio punjen nekom sintetikom koja je licila na vatu. Posle pranja to punjenje se zguzvalo i jastuk kao da se podelio na parcice.
Trenutno imam jastuk punjen komadicima sundjera, koji se razbeze na stranu kada se legne na jastuk, pa kao da se lezi u rupi.
Tako da sam i ja u potrazi za dobrim jastukom. Ovde sam videla svakakva iskustva ali se jos nisam opredelila za neki konkretan.
Jastuk i pokrivace i sve ostalo sto stavljas u masinu sa takvim punjenjem stavi sa jednom dve teniske loptice ozbiljno, jer one onemogucavaju njihovo grupisanje i parcanje u masini pri pranju. Eto da vam pomognem

Oduvek na jastuku punjenom belim guscijim paperjem od preka...sto bi rekli..cela moja porodica generacijama u nazad spavala je i spava na perjanim jastucima..jedan veliki i jedan mali..za mene je to nezamenljiv jastuk..

Znate li gde se moze naci dobar perjani jastuk?Sve sam zive isprobala i..nista.Kazu stvar navike.Probala i onaj anatomski,i sundjer i silikonski i latex i antialergijski i sa heljdom(posto sam pile,vidi avatar).Jos sam probala i Dormeo memori na prezentaciji ali me podseca na sve ove predhodno pomenute.Jedino ne znam kakav je Optimo?Jel kupovao neko one sto prodaju na prezentacijama zajedno sa vunenim prekrivacima i dusecima od Australijskih ovchica?
Da se ipak vratimo na dobri ,stari perjani,a?

Pa ako ti je od pomoći, ja sam odlične kupila u Ikea-i u Solunu, pa ako ima male Ikea-e gde živiš, poruči, imaš na njihovom sajtu modele, ovaj je bio 32 eura, ali evo ima godinu i po kako ih koristimo i super su, a možeš i do Budimpište, imaš izgovor

Back