Jaše li, jaše

Треба га изградити - зато што је симбол. Не само симбол Београда. (То је већ и мало излизана фраза) него, пре свега - симбол да се после рушења треба и може поново нешто изградити. По могућству - исто какво је било пре рушења.

Та, Пољаци су потпуно разрушену Варшаву, стари град, изградили, до у циглу, исту каква је била пре рата.

Naravno da je bio simbol grada. Tolike pare idu za sve i svasta, ali sad je Toranj najveci problem. Ma dva bih napravio iz inata, i to u centru, BG Twin Towers (u stvari ne bas Twin Towers ;) )

Ovako nesto recimo:
petronas-twin-towers.jpg

Видим да Београђани подржавају идеју обнове - онда, брате на Славији ! Ближе ми је него на Теразијама. Може и два ...
c033.gif

Lacibg:
Мислим, технички гледано, ТВ торањ нема сврху у догледној будућности, јер гранањем кабловске телевизије постаће прошлост.

bice uvek posla za bezicne komunikacije, i to ne moras da sumnjas...od mobilne telefonije, preko televizije (negde taj signal mora da bude primljen) pa do interneta :)

Не треба грађани Србије да плаћају штету НАТО агресије.Нека га изграде они који су га порушили,а нек им припомогну они који су бомбардовање подржавали.

jedite_kod_Joa:
Не треба грађани Србије да плаћају штету НАТО агресије.Нека га изграде они који су га порушили,а нек им припомогну они који су бомбардовање подржавали.
То би било праведно.
Али пошто они неће, онда треба да то урадимо ми, из већ наведених разлога.

jedite_kod_Joa:

a ko je vama napravio most?

jedite_kod_Joa:
Велику већину мостова у Србији је обновила тадашња власт.
А,ти се ухвати за један мост и реци како су одужили своје грехе...
Злочинци!

a sto bi njih bolelo uvo da nam obnavljaju bilo sta?
sta hocemo novo, moramo sami i tu je kraj...

Obersturmfuehrer:
ko je bio pobednik u tom ratu?
Па НАТО сигурно није.Јер да јесте били би остварени почетни циљеви агресије.
Уосталом,ви тврдите да смо сада ''пријатељи''.Ако је тако,пријатељство се одржава добрим и коректним односима.Према томе,нека покажу да су истински пријатељи(савезници) и нека обнове све што су уништили.

Obersturmfuehrer:
koji ciljevi nato nisu ostvareni molim te?
Знаш ти који.Били су преговори у Рамбујеу и чуо си захтеве...То није остварено.Зато данас и имају проблем преговора и резолуцију 1244,као и потенцијални руски вето.

Нека савезници покажу савезништво.Увукли су нас у Партнерство,вероватно ће исто хтети и са НАТО пактом.Шта им је проблем да обнове оно што су порушили?Колико би их то коштало?Сигурно не би било ни приближно трошковима агресије...

neki ljudi stvarno zive u bajkama...
ok, idi onda u pristinu, tamo mi pozdravi nasu vojsku i policiju, i usput opomeni nato avione i helikoptere da ne lete po celom kosovu (nije lepo)...
a da, usput, trazi im pare za obnovu porusenog i pripreti im jos jednim bombardovanjem....

mog mora nema....:
Jel imas podatak koliko je puta bombardovan Nis za vreme bombardovanja?Koliko je porodica koje stanuju pored niskog aerodroma ostalo bez krova nad glavom?Ako pratis dnevnu stampu,isto tako, mogao si da procitas da je jedan od njih hteo da se spali ispred skupstine grada.Da li znas koliko su simbola Nisa srusena a nisu obnovljena?
Жао ми је Нишлија, али Ниш је био град миљеник Амера и Натоваца, као опозициони град. Сећам се Градоначелника З. Живковића који прима донације нафте и пркоси остатку Србије. Живковић је позвао Нишлије да не плаћају струју мрском режиму Милошевићевом, па је јадан народ после морао да диже кредите да отплати заостали дуг..... Зашто не тужите НАТО и Амере Хашком суду правде, па нека вам надокнаде трошкове? Ниш је, ипак, био фаворит Амера и Сороша, зар не'? Сада, када сам поново прочитала обраћање С. Милошевића народу пред други круг избора 2. октобра, запањујуће је како је пророчки предвидео све што нам се десило и још се дешава.

Obersturmfuehrer:
koji ciljevi nato nisu ostvareni molim te?
Нато резолуцијом 1244 није имао власт над целом Србијом! Милошевић их је зауставио само на Космет и то под тачно одређеним условима, којих се садашњи српски властодршци не држе и не инсистирају на слову те резолуције, која је обавезујуће за све потписнике, зар не? Али, Тадић је прво разоружао и унишзио војску, па дозволио да се НАТО шири по целој Србији, па би да што пре прода Космет... и то све тврдећи како је Милошевић продао Космет. Они нису у стању да одрже и спроведу и оно што им је оставио Милошевић, а камо ли да учине корак напред.

Постављати питање ЗАШТО СЕ ЖЕЛИ ПОНОВО ИЗГРАДИТИ ТОРАЊ КОЈИ ЈЕ СИМБОЛ БЕОГРАДА СРУШЕН У НАТО АГРЕСИЈИ - је у најмању руку с т у п и д н о.
Gradnja kojekakvih simbola u situaciji gde se vecina stanovnistva bori da sastavi kraj sa krajem je stupidna. Od narodnih para mogu se praviti stvari koje su neophodne po odredjenom prioritetu a gradnja tornjeva, kipova, kapija, itd. moze da ceka finansijski procvat srbije ili da se obavlja parama privatnih donatora i skupljanjem dobrovoljnih priloga.
Prisilna naplata poreza, globa i taksi da bi vlastodrzci gradili sebi spomenike je vrhunski bezobrazluk.
Patrijote koje smatraju da treba jer je to neki simbol nek izvole graditi od svojih para imace moju podrsku.

paola:
Нато резолуцијом 1244 није имао власт над целом Србијом!
nema ni sad.

paola:
Милошевић их је зауставио само на Космет и то под тачно одређеним условима
којих се садашњи српски властодршци не држе и не инсистирају на слову те резолуције,

ta rezolucija se nije postovala i pre sadasnjih "vlastodrzaca"

paola:
па дозволио да се НАТО шири по целој Србији,

gde je to nato u srbiji?

paola:
оно што им је оставио Милошевић, а камо ли да учине корак напред.

milosevic im je ostavio go*no....a ti ako si pametna napravi sa time korak napred....

paola:
Жао ми је Нишлија, али Ниш је био град миљеник Амера и Натоваца, као опозициони град. Сећам се Градоначелника З. Живковића који прима донације нафте и пркоси остатку Србије. Живковић је позвао Нишлије да не плаћају струју мрском режиму Милошевићевом, па је јадан народ после морао да диже кредите да отплати заостали дуг..... Зашто не тужите НАТО и Амере Хашком суду правде, па нека вам надокнаде трошкове? Ниш је, ипак, био фаворит Амера и Сороша, зар не'? Сада, када сам поново прочитала обраћање С. Милошевића народу пред други круг избора 2. октобра, запањујуће је како је пророчки предвидео све што нам се десило и још се дешава.
Nemoj ti da zalis Nis i Nislije.Zali samu sebe jer volis tog komunistickog diktatora i slepo mu verujes...iako ga vise nema....

Back