JARCEVI

Kako moze da se vidi o kakvom talentu se radi? Mozes li da das neki primer?

Antonio Vivaldi, imao je nadimak ''il prete rosso'' ili crveni sveštenik. Bio je jedan od vodećih violinista kapele Sv. Marka u Veneciji. Komponovao je violinske sonate, duhovnu muziku i pisao koncerte koji su tada kružili unaokolo u rukopisu. Napisao je tri opere - Karneval godišnjih doba. Njegov najčuveniji koncert je ''Četiri godišnja doba''. Umro je 28. jula 1741. godine, a sahranjen je kao prosjak.

Antonio Vivaldi u svom horoskopu na vrhovima 4., 12. i 8. kuće ima vatrene znakove. Na vrhu 4. kuće nalazi se znak Strelac, a vladar ovog znaka - Jupiter, nalazi se u Ribama u konjukciji sa Suncem, vladarem 12. kuće. Iz ovoga se vidi povezanost 4. i 12. kuće, što je potrebno za procenu talenata. Kakav talenat je u pitanju i kako ćemo ga ispoljavati, u koje svrhe, opisuje 8. kuća.

Na vrhu 8. kuće nalazi se znak Ovan, a u ovoj kući je Venera. Venera simbolizuje umetnost, muziku, koncerte, operu, komponovanje, muzičke instrumente i ona vlada Vivaldijevom 2. kućom, koja je analogna znaku Bika (muzika). Vivaldijevo komponovanje je nosilo u sebi jednu ogromnu energičnost i strasnost, što je predstavljeno Venerom (komponovanje) u Ovnu (strast, energija), a njegov najčuveniji koncert (Venera) nosi naziv ''Četiri godišnja doba''. Ovan je predstavnik jednog od četiri godišnja doba i predstavlja početak proleća.

Dispozitor Venere je Mars koji vlada i 8. kućom. Mars se u njegovom horoskopu nalazi u
6. kući (ono što radimo), pa je ovo naznaka da će Vivaldi svoj talenat koristiti u svom poslu, odnosno da će uspeti da spoji talenat sa radom. 6. kuća jeste i prirodna kuća znaka Device, koja je uvek povezana sa pisanjem i koja voli da piše, pa i Vivaldi piše i komponuje muziku. Mars, vladar 8. kuće (talenat) kao dispozitor Venere (muzika, opera, koncerti) je u konjukciji sa Merkurom (pisanje) u 6. kući (rad). Ova konjunkcija Marsa i Merkura povezana je i laganim aspektom sekstila, sa Venerom.

Merkur koji je preko Marsa i Venere povezan sa 8. kućom u Vivaldijevom horoskopu vlada i 10. kućom koja na svom vrhu ima znak Blizance. 10. kuća je kuća profesije, karijere, maksimuma, uspeha i počasti, što znači da je Vivaldi, koristeći svoj talenat, doživeo veliki uspeh i veliku slavu. Gde se nalazi njegov Mesec? Mesec je u znaku Lava, pa je on emotivno podoban za scenu, pozornicu i kreativnost (Lav).

Gradjevinski horoskop

Lopata (22. 12. - 19. 1.)

Rodjeni u ovom znaku najcheshtje na***u. Dovedu ih na pripremu gradilishta i do vrata su u blatu. Inache se odlikuju analitichkim duhom i romantichnom prirodom, ali to im nishta ne koristi ako ih dopadne lopata. Dobro se slazhu s rodjenima u znaku Krampa.

*Kramp (20. 4. - 20. 5.)

Kod mene postoji ona veza 4-8-12 kuca, ribe-rak-skorpija. Medjutim, ja sam se ranije bavila jednom vrstom umetnosti, ali nisam uspela sve to da iskoristim, odnosno, ne bavim se vise time. Sto vise vreme prolazi, sve sam dalje i dalje od toga. Sada se bavim necim drugim, i pomalo se brinem da li cu uspeti ovu drugu sposobnost da razvijem i iskoristim do kraja

NOVA TEMA:

Napishite mi gde vam se u horoskopu nalazi Fortuna?
Simbol joj je zaokruzheno X.

Fortuna ili tachka sretje, spada medju najpoznatije arapske tachke. Ona predstavlja izliv snazhne energije Mesecheve faze, a kroz polozhaj koji zauzima u znaku i/ili polju (kutji) usmerava energiju koju posedujemo i sugerishe nam na vezu koju treba da ostvarimo sa spoljashnjim svetom. Fortuna ukazuje na koji nacin treba da integrishemo svesni i nesvesni deo nashe lichnosti, i ujedno ona nagradjuje svaki ispravan potez koji uchinimo (sinonim za fortunu je i zlatni tjup).

Nash zadatak je da razvijamo osobine koje donosi karakter znaka u kome se nalazi Fortuna, kao i da kultivishemo polje (ili kutju) koje ona zauzima. Zauzvrat kao afirmacija ili nagrada, ochekuje nas istinsko i vrhunsko ispunjenje kroz karakter odredjenog znaka ili polja.

Antonio Vivaldi, imao je nadimak ''il prete rosso'' ili crveni sveštenik. Bio je jedan od vodećih violinista kapele Sv. Marka u Veneciji. Komponovao je violinske sonate, duhovnu muziku i pisao koncerte koji su tada kružili unaokolo u rukopisu. Napisao je tri opere - Karneval godišnjih doba. Njegov najčuveniji koncert je ''Četiri godišnja doba''. Umro je 28. jula 1741. godine, a sahranjen je kao prosjak.

Antonio Vivaldi u svom horoskopu na vrhovima 4., 12. i 8. kuće ima vatrene znakove. Na vrhu 4. kuće nalazi se znak Strelac, a vladar ovog znaka - Jupiter, nalazi se u Ribama u konjukciji sa Suncem, vladarem 12. kuće. Iz ovoga se vidi povezanost 4. i 12. kuće, što je potrebno za procenu talenata. Kakav talenat je u pitanju i kako ćemo ga ispoljavati, u koje svrhe, opisuje 8. kuća.

Na vrhu 8. kuće nalazi se znak Ovan, a u ovoj kući je Venera. Venera simbolizuje umetnost, muziku, koncerte, operu, komponovanje, muzičke instrumente i ona vlada Vivaldijevom 2. kućom, koja je analogna znaku Bika (muzika). Vivaldijevo komponovanje je nosilo u sebi jednu ogromnu energičnost i strasnost, što je predstavljeno Venerom (komponovanje) u Ovnu (strast, energija), a njegov najčuveniji koncert (Venera) nosi naziv ''Četiri godišnja doba''. Ovan je predstavnik jednog od četiri godišnja doba i predstavlja početak proleća.

Dispozitor Venere je Mars koji vlada i 8. kućom. Mars se u njegovom horoskopu nalazi u
6. kući (ono što radimo), pa je ovo naznaka da će Vivaldi svoj talenat koristiti u svom poslu, odnosno da će uspeti da spoji talenat sa radom. 6. kuća jeste i prirodna kuća znaka Device, koja je uvek povezana sa pisanjem i koja voli da piše, pa i Vivaldi piše i komponuje muziku. Mars, vladar 8. kuće (talenat) kao dispozitor Venere (muzika, opera, koncerti) je u konjukciji sa Merkurom (pisanje) u 6. kući (rad). Ova konjunkcija Marsa i Merkura povezana je i laganim aspektom sekstila, sa Venerom.

Merkur koji je preko Marsa i Venere povezan sa 8. kućom u Vivaldijevom horoskopu vlada i 10. kućom koja na svom vrhu ima znak Blizance. 10. kuća je kuća profesije, karijere, maksimuma, uspeha i počasti, što znači da je Vivaldi, koristeći svoj talenat, doživeo veliki uspeh i veliku slavu. Gde se nalazi njegov Mesec? Mesec je u znaku Lava, pa je on emotivno podoban za scenu, pozornicu i kreativnost (Lav).

:shock: :shock: :shock: ovo kao da chitam svoju kartu :lol:

Pa ja sam upoznala prilicno tipcine jarceve, i to jednostavno jer vladaju 10 kucom drustveni status, znaci kako nas drugi vide, tako se i oni ponasaju. Mislim ovde jarcevi mogu reci sto hoce, al javnost je drugacija.

ja sam rak,podznak jarac,imala sam dugu vezu sa jednim jarcem.Nakon okoncanja te veze,opet me iz nekog nepoznatog razloga uvijek prvo privuku jarcevi,kako izgledom tako nacinom razmisljanja,stavovima...itd.Moje iskustvo sa njima jeste da su drustveni,ali opet na neki nacin povuceni.Tvrdoglavi,imaju neke svoje cudne stavove preko kojih ni slucajno ne prelaze,a-a ne daj Boze.Perverzni,ljubomorni,zastitnicki nastrojeni....duga lista.Uglavnom to su osobine koje nisu ni mane,ni vrline,vec se definisu kao ili jedno ili drugo u zavisnosti od situacije.Uglavnom kada vole,onda stvarno vole,i ono sto mi se najvise kod njih svidja je stabilnost i sigurnost.

ja sam rak,podznak jarac,imala sam dugu vezu sa jednim jarcem.Nakon okoncanja te veze,opet me iz nekog nepoznatog razloga uvijek prvo privuku jarcevi,kako izgledom tako nacinom razmisljanja,stavovima...itd.Moje iskustvo sa njima jeste da su drustveni,ali opet na neki nacin povuceni.Tvrdoglavi,imaju neke svoje cudne stavove preko kojih ni slucajno ne prelaze,a-a ne daj Boze.Perverzni,ljubomorni,zastitnicki nastrojeni....duga lista.Uglavnom to su osobine koje nisu ni mane,ni vrline,vec se definisu kao ili jedno ili drugo u zavisnosti od situacije.Uglavnom kada vole,onda stvarno vole,i ono sto mi se najvise kod njih svidja je stabilnost i sigurnost.

Bas to

Istina je da jarcevi imaju jako puno mana, i ponekad se divim prijateljima i svim osobama koje izdrzavaju sa mnom, jer ni meni ponekad nije lako u mojoj kozi. Bez obzira na nedostatke, koje svi jarcevi u manjoj ili vecoj meri imaju, znam da oni cene kod mene to sto znaju da ih nikada necu prevariti ni lagati, da nikada necu dozvoliti da ih neko na bilo koji nacin povredi, da sam u stanju da ih ugusim svojom ljubavlju, i upravo zbog tih stvari, oni su u stanju da progutaju sve ono negativno, koje, na kraju krajeva, ipak cinim nesvesno...

Zato dajte sansu jarcevima, nismo mi toliko losi...

Istina je da jarcevi imaju jako puno mana, i ponekad se divim prijateljima i svim osobama koje izdrzavaju sa mnom, jer ni meni ponekad nije lako u mojoj kozi. Bez obzira na nedostatke, koje svi jarcevi u manjoj ili vecoj meri imaju, znam da oni cene kod mene to sto znaju da ih nikada necu prevariti ni lagati, da nikada necu dozvoliti da ih neko na bilo koji nacin povredi, da sam u stanju da ih ugusim svojom ljubavlju, i upravo zbog tih stvari, oni su u stanju da progutaju sve ono negativno, koje, na kraju krajeva, ipak cinim nesvesno...

Zato dajte sansu jarcevima, nismo mi toliko losi...[/QUOTE

:D :D :D

Rak, podznak Jarac: perverzni i ljubomorni
Gde da potpishem?

Uf..dobro je sto se tice Venere..a to vezano sa Saturna nisam znala..ali ako je tako very nice :)..mislila sam da on otezava put do partnera..u fazonu potrebno je vreme..

Nije problem bacicu ti podatke pa ti pogledaj ako si raspolozena ? ;)

Fortuna ti je u 7. kutji u znaku Device.

Fortuna u sedmom polju

Moto vezan za ovu situaciju i za polje broj sedam – occasio je JA BALANSIRAM. Polje odnosa sa drugima i Fortuna u njemu bi prvenstveno mogli da donesu sreću preko drugih, a najčešće preko partnera ili uz njegovu pomoć, ili kroz brak, što je i uslov ove Fortune, a samim tim i uslov za sreću. Dakle, osoba mora prvo pronaći nekoga da bi se sreća razvila i Fortuna počela da deluje.

Fortuna u 7. kutji 2

Kako bi u natalnom horoskopu postojao ovaj položaj Fortune u 7. kući, Sunce i Mesec moraju biti u opoziciji - roditelji su bitno različiti u osnovi, a osoba sreću pronalazi u drugoj strani. Sreća nije kod nje nego kod drugih ljudi, kao da natus jedino kroz svog partnera može dostići sreću, koju nije imala u svom životu, ili nedostaje u njegovom genetskom materijalu. Ljudi koji imaju Sunce/Mesec opoziciju, dobrim delom nose u svojoj prirodi opasnost, da prenesu svoju različitost roditelja na svoj bračni život. Već u jednoj četvrtini, oni su opredeljeni da će imati problem sa partnerom - Sunce i Mesec su, bilo u muškom ili ženskom horoskopu, signifikatori za partnere, ono što ih razlikuje je postavka same 7. kuće, i vladara, kao i Venere, možda i nešto iz znaka Vage. Generalno, ovaj položaj delom obavezuje da će i osoba živeti na sličan način svojim roditeljima. Ako je dobro postavljena u 7. kući, lepo aspektirana, u konjunkciji sa benefikom, ili ima dobrog dispozitora, zaključak je da će od loših roditelja, i teškog odnosa među njima, ova osoba napraviti veoma veliko zadovoljstvo kroz odnos sa svojim partnerom. Partner je na neki način prolaz, kroz koji sreća potencijalno dolazi.
Međutim, ukoliko je Fortuna «ugašena», loše postavljena, ili pasivna, a treba proceniti - šta je najnaglašenije, (pritom imajući na umu da je što manji orbis - to konkretnija slika), i posmatrati njenog dispozitora koji opisuje realizaciju. Dispozotior je uvek rezultanta - svako ima vladara Fortune, i po dispoziciji će se videti realizacija. Ako je srećno postavljena Fortuna u 7. kući, a dispozitor u 2., natus može imati dobrog partnera, koji će doneti puno novca, ako je dispozitor u 1. - partner će pomoći natusu da sebe definiše, i doneće puno lične sreće.

Savet..

Potrebno je da razvijate zdrav odnos sa partnerom i da prevazilazite probleme, umesto da lako menjate partnera čim se suočite sa ozbiljnijim problemom u zajedničkom životu.

Jaoooo Ekonomistkinjo, pa dokle vise taj Strelac :(
Bas mi zao sto se toliko nerviras oko njega, i volela bih da ima nekog nacina da ti pomognemo.
Ma postani zena karijeristkinja, i ne sekiraj se oko njega. To mi deluje onako, bas jarcevski :D

Ja sam trazila Fortunu, ali je nigde nema. Ajme meniiii...

Eh..ILO, mislim da mi ne preostaje drugo...vec na Master :D
..mene moja Fortuna bas ubedacila, ono nemam srece sa partnerima a kroz njih upravo treba da mi se ogleda sreca..ali opet mislim da je rano o partneru govoriti jer on dolazi kasnije, na prvo mesto karijera od sada :D:D:D
..ma sakrila se ta Fortuna u tvom natalu i ceka pravi trenutak da iskoci pred tebe ;)

Back