JARCEVI

Izvoli Mima, sa nama mozes da pricas o sebi koliko god zelis...
Mada, mislim da su jarcevi umeju samo da pricaju, ali ne i da saslusaju... tako se bar prica :D

Moj stav je da Jarcevi itekako umeju da saslusaju druge, ne spadaju u nametljive osobe i zeljne nekog velikog javnog eksponiranja ali zato kad im se ukaze prilika umeju to da dobro iskoriste..tada obicno kazu i vise nego sto su planirali ..
Ukoliko vam se dopada Jarac, dovoljno je pustiti ga da slobodno prica i prica.. i jos ukoliko vam se sadrzaj njegove price cini zanimljivim..pa vi ste na dobrom putu da istog osvojite ;)
Istant formula :D

Vredi prochitati..

Talenat je dar sa kojim se rađamo i on predstavlja jednu pasivnu silu. Zbog toga, postoje osobe koje nikada ne uspevaju da otkriju svoj talenat. Opet, sa druge strane postoje i oni, koji su svesni prisutnosti talenta, ali opet nemaju dovoljno snage da ga pokrenu na pravi način i da ga iskoriste. Na žalost, a moram da spomenem postoje talenti, koji vremenom bivaju ugušeni iz ovih ili onih razloga. Zbog svega ovoga detaljna procena talenta u analizi i interpretaciji horoskopa je jedna od ozbiljnih tema na koju se mora obratiti pažnja.

Talenat je povezan sa genetskim nasleđem, pa je pri njegovoj proceni potrebno obratiti pažnju na 4. kuću (preci, nasleđe, roditelji) u horoskopu. Pored ove kuće u procenu ulazi i 12. kuća i 8. kuća. Ovo je prirodni, vodeni trigon, jer povezuje u prirodnom horoskopu tri vodena znaka: Rak, Škorpiju i Ribe, a vodeni elementi se vežu za maštu, instikte, intuitivnosi i talente.

Svaka od ovih kuća jeste peta kuća od prethodne kuće, pa je tako 8. kuća ustvari peta od 4. kuće, 12. kuća jeste peta od 8. kuće, a 4. kuća jeste peta od 12. kuće. Petica, odnosno 5. kuća simbolizuje talenat i kreativnost, pa zbog toga kombinacija 4, 8. i 12. kuće, govori o tome koliko smo sposobni da upotrebimo kreativnost i talenat u ovim vodenim kućama ili znacima. Ako u horoskopu ne pronađemo nikakvu vezu između ove tri kuće, odnosno ako se nit prekine bar u jednoj kući i energija se slobodno ne preliva i ne kruži kroz ove kuće, zaključićemo da osoba nije sposobna da otkrije svoj talenat, nije sposobna da ga iskoristi ili posebno ne pokazuje niti jedan talenat.

Kod ispoljavanja talenata vrlo su presudni aspekti kvadrata, koji pokreću na akciju i ne dozvoljavaju osobi da ostane pasivna. Pasivnost je tipična za aspekt trigona, pa su osobe sa dosta trigona u horoskopu, bez obzira što je ovo harmoničan i lagan aspekt i vrlo pasivne. Kvadat je pokretač, on je pod vlašću planete Mars, planete koja nam daje energiju i poriv za akcijom.

Ako ustanovimo da postoji povezanost između 4. kuće i 12. kuće, putem planeta u ovim kućama, putem vladar ovih kuća, ali i prirodnih vladar kuća, prelazimo na procenu 8. kuće.

Znak na vrhu 8. kuće, planete u ovoj kući, njihovi aspekti, kao i vladar 8. kuće, pokazaće o kakvom se talentu radi, kako će biti i na koji način usmeren talenat i da li ćemo ga koristiti u pozitivne ili negativne svrhe.

Pored ovoga, treba obratiti pažnju na velike trigone, ako postoje u horoskopu, a posebno vodene, odnosno one koji idu iz vodenih znakova (Rak, Škorpija, Ribe). Najegzaktniji aspekti su vrlo bitni pri proceni talenta, jer se oni zbog najmanjeg orbisa i najranije ispoljavaju.

Chega se plashi Jarac

Strah od tudjeg podsmeha

Hladna organizovanost i efikasnost Jarca dobro prikriva i prilichno dug popis bojazni koje more ovaj zemljani znak. Vladar ovog znaka, zastrashujutja planeta - Saturn, pobrinuo se da svaki Jarac, u vetjoj ili manjoj mjeri pati od imaginarnih strahova, koji su vishe rezultat Jarchevih promishljanja o svim (ne)mogutjim nepovoljnim ishodima, nego shto pochivaju na realnim mogutjnostima. U ovom odeljku Jarcheve psihe, chelno mesto pripada strahu od spletki, podvala i izdaja. Na drugom mestu je strah od nesretjnog spleta okolnosti koje, po njegovom uverenju, vrebaju samo njega. Posebnu tezhinu u Jarchevom svetu straha ima panichni strah da bi nekim svojim potezom ili iskazom mogao ispasti smeshan, odnosno postao predmet neukusnih shala.

Ja se slazem sa Vesnom. Sta je drugo sebicnost, nego da sam sebe (skoro uvek) stavljas na prvo mesto...

I ostajem pri stavu da jarcevi NE umeju bas uvek najbolje da saslusaju druge ljude. Ne u smislu, da ne zele da saslusaju nekog ko ima problem, ili nekoga ko ima nesto da kaze. Ali da li vi ostali jarcevi umete da citate izmedju redova, da vidite uvek da nekome treba pomoc cak i kada to ne trazi od vas, kad vam neko uputi kritiku, da li je prihvatate i menjate to kod sebe, ili kazete da vas tudje misljenje ne interesuje...

Chega se plashi Jarac

Strah od tudjeg podsmeha

Hladna organizovanost i efikasnost Jarca dobro prikriva i prilichno dug popis bojazni koje more ovaj zemljani znak. Vladar ovog znaka, zastrashujutja planeta - Saturn, pobrinuo se da svaki Jarac, u vetjoj ili manjoj mjeri pati od imaginarnih strahova, koji su vishe rezultat Jarchevih promishljanja o svim (ne)mogutjim nepovoljnim ishodima, nego shto pochivaju na realnim mogutjnostima. U ovom odeljku Jarcheve psihe, chelno mesto pripada strahu od spletki, podvala i izdaja. Na drugom mestu je strah od nesretjnog spleta okolnosti koje, po njegovom uverenju, vrebaju samo njega. Posebnu tezhinu u Jarchevom svetu straha ima panichni strah da bi nekim svojim potezom ili iskazom mogao ispasti smeshan, odnosno postao predmet neukusnih shala.

`Ej,svaka cast na ovoj dubinskoj analizi,ali moram da primetim da (i da ponovo potvrdim svoju teoriju) se vecina nesporazuma desava (bar u mom okruzenju) iz neznanja i nesagledavanja svih cinjenica iz sto objektivnijeg ugla.Strahovi,gorepomenuti,mozda i jesu u nekom meri imaginarni,ali su oni najpre bazirani na licnom iskustvu svakog od nas i pravilnom (ili nepravilnom) postavljanju u odnosu na njih.Drugim recima,ako uzmes za primer najgori scenario koji imas u glavi,velika je verovatnoca da ce se on zapravo desiti samo u dva slucaja:ako nista ne uradis (pod a) ili ako svesno ides u ostvarivanje tog scenarija (pod b);
Takav scenario se,po mom misljenju,ne moze ostvariti ako si najpre ostvario sve uslove da do njega ne dodje.Strah od spletki,podvala i izdaja je opet,po mom misljenju,realan,ali zavisi od toga koliko si spreman da izgubis da bi dobio,i koliko "realna" ta paranoja sme da bude.Gosn.Saturn ti,po ovoj logici,uvek ostavlja dovoljno prostora za manevar,ali ako nachepish liniju preko koje se ne prelazi (usud,karma,sudba kleta,itd.) shvatis,zapravo zasto ona postoji.Shvatanje da neke stvari,jednostavno, "nisu dozvoljene" je,ukoliko sam dobro razumeo,poenta koju ovaj vladalac ima za zadatak da nametne jarcu tokom dugih casova analize i samoanalize kroz koje svi,jelda,prolazimo............Eto....

Ja se slazem sa Vesnom. Sta je drugo sebicnost, nego da sam sebe (skoro uvek) stavljas na prvo mesto...

I ostajem pri stavu da jarcevi NE umeju bas uvek najbolje da saslusaju druge ljude. Ne u smislu, da ne zele da saslusaju nekog ko ima problem, ili nekoga ko ima nesto da kaze. Ali da li vi ostali jarcevi umete da citate izmedju redova, da vidite uvek da nekome treba pomoc cak i kada to ne trazi od vas, kad vam neko uputi kritiku, da li je prihvatate i menjate to kod sebe, ili kazete da vas tudje misljenje ne interesuje...

Ima ovde istine.....To za ne-slusanje....ali isto tako je bitno KO je uputio svoje misljenje...Da ja tebe ILO nesto pitam:da li bi vise postovala i/ili sprovela u delo neciju ideju ili misljenje podjednako iskreno i da ne poshtujes tu osobu?............................Ja ,jednostavno,ne mogu da primim neciji savet ozbiljno ako taj neko pravo da daje isti kod mene nije zasluzio...Evo,pa nek me sprzi grom ako sam kriv........:shock::-D:shock:

Da, ako vidim da je ta osoba u pravu, bez obzira da li je volim ili ne volim... Jeste istina da uvek branim svoje stavove, ali priznam kada nisam u pravu. Onda kada to shvatim... :)
(ko o cemu, nas dvoje o sebi...:D)

Da, ako vidim da je ta osoba u pravu, bez obzira da li je volim ili ne volim... Jeste istina da uvek branim svoje stavove, ali priznam kada nisam u pravu. Onda kada to shvatim... :)
(ko o cemu, nas dvoje o sebi...:D)

E,to priznavanje.....Onda kada shvatis.....Znam na sta mislis,za to je potrebno da neko dopre do tebe i da spustis gard....Znaci,ipak je bitno KO upucuje misljenje....

Nije toliko bitno ko upucuje misljenje
Stvar je u rome, da su osobe koje su tebi bliske, i koje te prihvataju sa svim vrlinama i manama, ti ponekad nece reci da nesto nije u redu, jer znaju da bi te to povredilo ili su se mozda toliko navikle na tebe da neke tvoje mane vise ni ne primecuju. A kada dodje neko sa strane i skrene ti paznju na to, svidjao ti se on ili ne, mozda lakse shvatis i prihvatis neke stvari

...............Iiiiii i tako je jarac dobio epitet tvrdoglavog znaka zodijaka.:lol:

Nisu tvrdoglavi samo nece da slusaju gluposti, imaju odlican osecaj za vazne stvari i trivijalnosti, ako se zakacite za neku banalnost i davite Jarca glupostima, necete stici daleko, u korenu ce da vas sasece nekom izjavom: Prestani da me davis glupostima! :)

Back