James Hatfield vs Metallica

Dante88

Primećen član
Poruka
783
Nisam siguran da li postoji ova tema iako sam pretrazivao. Radi se o udjelu (umjetnickom, duhovnom i td...) Dzejmsa u Metalici, tj, da li bi vi mogli Metallicu zamisliti bez Dzejmsa, i da li je on jedan od glavnih razloga popularnosti ovog benda, i na kraju, da li bi "to bilo to" bez Dzejmsa...

Postoje bendovi koji se vezuju za odredjenu osobu.
Npr Doorsi i Morison, Joy Division i Jan Kurtis, Nine Inch Nails i Trent Reznor, Azra i Stulic, Porcupine Tree i Stiven Vilson, Ministry i gosn Jorgensen... itd itd
Njih cak poistovecuju sa bendom, a sve zbog kreativnog udela u odnosu na ostale clanove.

Mister Dzejms svakako ima veliki udeo u popularnosti benda, ali definitivno ne u meri u kojoj su gore nabrojani umetnici imali u svojim.

Dalje, slicno kao i kod Maidena, pravi "sef" benda nije frontmen!
Kod Metallice je to Lars (jedini od nastanka benda, uz Dzejmsa. Ali Dzejms je javio na njegov oglas a ne obrnuto ;)), a kod Maidena - Heris.
Ipak, nedvosmisleno su Maideni izgubili na kvalitetu kada je Brus napustio bend.
I dobili kada se vratio :)

Dakle, u njihovom slucaju "to nije bilo to" bez udarne igle, a moje licno misljenje je da bi slicno prosla i Metallica (ali nikad nismo imali priliku da tako nesto i vidimo).

da ali htio sam da kazem da, drugi bendovi koliko toliko i mogu da izgube jednog clana i da nastave, ali imam utisak da odlaskom Dzejmsa da vise ne bi bilo ni Metallice (vjerovatno je Lars to shvatio pa je prepustio Dzejmsu 50-50 sefovanja u bendu), msm, ne zamisliv mi je neki drugi pjevac a pogotovo kad bi pjevao Dzejmsove pjesme.

Наравно да би то онда био потпуно неки други бенд.
Иако се јавио на Ларсов оглас,Џејмс је компоновао,писао текстове...
Он је срце тог бенда.
Тешко да се може и замислити Металика без Џејмса.
Као што сам и рекла,то би онда био неки други бенд,са другачијом музиком,другим текстовима,другом причом.

metallica =james hetfield

james_hetfield_5269978.jpg

Back