Јака личност?

• Začetnik teme Začetnik teme YHYK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako je poetessa, na njih sam ciljala. A jaki mogu da budu i samohrani roditelji, iz zla izbavljeni zlostavljani, psihicki neporemeceni nakon velikih gubitaka i tragedija, siromasni blagom ali bogati duhom. I o njihovoj snazi mogu da svedoce samo oni koji su svesni da to sami nikada ne bi mogli. Njima se dive, potajno ili javno, ali bi izbegli da ipak budu na njihovom mestu jer je Snaga nesto sto u sebi nosi izuzetnu odgovornost. Slavu bas i ne jer je preskupo sve to placeno.

Tako je poetessa, na njih sam ciljala. A jaki mogu da budu i samohrani roditelji, iz zla izbavljeni zlostavljani, psihicki neporemeceni nakon velikih gubitaka i tragedija, siromasni blagom ali bogati duhom. I o njihovoj snazi mogu da svedoce samo oni koji su svesni da to sami nikada ne bi mogli. Njima se dive, potajno ili javno, ali bi izbegli da ipak budu na njihovom mestu jer je Snaga nesto sto u sebi nosi izuzetnu odgovornost. Slavu bas i ne jer je preskupo sve to placeno.

da..sve to život iskleše...puno je tih jakih, koji su anonimni, koji imaju teške životne priče, i nisu popularni

...ti jaki koji su pretrpeli sve te nedaće imaju tu snagu duha, često budu smireni i staloženi, a razgovor sa njima bude izuzetan i umirujući...

..veličina njihove snage leži u njihovoj ljudskosti i odsustvu mržnje...nasuprot onim jakim (ali negativnim) koji imaju odsustvo iste...
..
pitanje je možda draga Hibernated...ono staro od pamtiveka...biramo li mi u našim životnim okolnostima, lakši ili teži put, idemo li mi u pravcu pozitivne ili negativne jačine..

...muči li nas večita dilema dobro vs zlo

Naginjemo uglavnom biranju lakseg puta, valjda da ne bi preopteretili sistem za trpljenje. Tako pomalo kukavicki eskiviramo prilike da sebi dokazemo da mozemo da izdrzimo i ono u sta i mi sami a i drugi sumnjaju da mozemo. Valjda nas svojim stavom i prosecnim ponasanjem vecine ubede da je tako najbezbolnije za nas a i da ne treba izigravati velikomucenika kad vec postoje tajni (pre javni) prolazi do cilja. Ljude plasi zlo, a ono je veoma cesto pratilac Snage (zarad iskusenja), i jednostavno nekom nije do toga da ceka nagradu koja dolazi kasnije ili mozda nikad.

Mesas ucenje sa zivotnim iskustvom, sto nije nikako isto. Po tome svi bi ljudi bili stabilni, jer ne stavljaju prst na golu ringlu ili ne guraju ruku u steker. A kada neko nekom malom kaze na primer: "Tata te je ostavio, nasao drugu zenu"? Sta onda, i to se prevazilazi tako sto je cuo od babe da ne prdi u bazen?

Ja ne miješam učenje sa životnim iskustvom, de si to zaključio?
Učenje je podnaslov iskustva, sve sam ti objasnio.
Ostatak posta nije ni vrijedan komentara, čisto mršenje mošnica...

Back