Jaja

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E sad....nekako doručak mi je ono glavni termin. U 90 % slučajeva se završi na kajgani koju spremam na puteru otkako sam provalio da mi taj ukus najviše odgovara,mast mi je prejaka a ulje bezveze,pravim da bude živkasto-vazdušasta na slabijoj vatri pa je bacim na prepečen tost. Najviše volim papriku da propržim prethodno mada ne bežim od šunke ili pančete pa i pečuraka.

Od jela...pa šta znam prženi pirinač sa jajima, ban xeo sa škampima i sl....sve je to nekako gde jaje ide uz ali nije glavna zvezda. valjda ću se setiti nekog pa ću napisati.

Omlet sa kupusom

Cabbage Baked with Eggs Recipe: Step 15

Sastojci

glavica kupusa (pola kila)
30 gr. putera
3 jaja
3 kašike majoneza
5 kašika pavlake
5 kašika brašna
1 kašičica pračka z apecivo
so, po ukusu

Priprema
  1. Skuvati kupus i dodati mu puter.

2. U posebnu posudu umutiti pavlaku i majonez i posoliti po ukusu. Dodati 3 jaja i sve umutiti.
    Dodati prašak za pecivo. Lagano dodavati brašno uz mućenje.

3. Dobro umućenu smesu preliti preko skuvanog kupusa.

4. Peći u rerni 25-30 minuta na 175 stepeni. (proveriti čačkalicom da li je gotovo)

5. Iseći na komade i služiti
cabbage-casserole-400x300.jpg

Detaljno uputstvo sa slikama
https://www.enjoyyourcooking.com/sides/cabbage-baked-eggs.html

Zanimljivo da su u sat vremena na Krstarici postavljene dve teme pod nazivom "jaja".
Da li treba da napomenem da su to dve teme o sasvim različitim jajima?
А јел обе отворила Нина?
Мислим, није као да је битно, чисто информативно...

jedan lep recept od barenih jaja kao predjelo.

6 jaja tvrdo obariti, oljuštiti, iseći na polovine i poređati u tacnu sa presečenom stranom na dole ili ih poredjati u krug.
napraviti sos od 2 čaše kisele pavlake sa 1 čašom struganog rena, malo bibera i soli ako treba i preliti preko barenih jaja
moze i majonez da se doda u sos ko voli

e5e3eba696871d0c4f26ca3536347e28_view_l.jpg

Gledam sva ova jaja i apsolutno ništa ne osećam. Ne volim jaja. Jedem ih, deca pojma nemaju da ih ne volim, čak je i muž provalio tek posle mnogo godina. Što se mene tiče, mogla bih da ih totalno izbacim, ali ne ide.... :aha:

E sad....nekako doručak mi je ono glavni termin. U 90 % slučajeva se završi na kajgani koju spremam na puteru otkako sam provalio da mi taj ukus najviše odgovara,mast mi je prejaka a ulje bezveze,pravim da bude živkasto-vazdušasta na slabijoj vatri pa je bacim na prepečen tost. Najviše volim papriku da propržim prethodno mada ne bežim od šunke ili pančete pa i pečuraka.

Od jela...pa šta znam prženi pirinač sa jajima, ban xeo sa škampima i sl....sve je to nekako gde jaje ide uz ali nije glavna zvezda. valjda ću se setiti nekog pa ću napisati.
:ok:
Meni je u poslednje vreme ta kajgana sa proprzenom paprikom i slaninicom (ili tirolskom pleckom) omiljeno letnje jelo, obicno stavljam i nesto sira, bilo kakvog, cak mi najvise lezi obicni tvrdi domaci sir, onaj nakiseli seljacki sto ga u Sumadiji, a i sire, zovu stari sir, ne istopi se, ali izmrvljen i pomesan sa ostalim sastojcima mi je gotivan dodatak.
I naravno nenadmasne su prolecne kajgane sa perima mladog crnog luka, sa ili bez slaninice, a znam i ljude koji uvek imaju rezerve dinstanog crnog luka posto im je kajgana sa lukom favorit cak i kad luk "omatori".

:ok:
Meni je u poslednje vreme ta kajgana sa proprzenom paprikom i slaninicom (ili tirolskom pleckom) omiljeno letnje jelo, obicno stavljam i nesto sira, bilo kakvog, cak mi najvise lezi obicni tvrdi domaci sir, onaj nakiseli seljacki sto ga u Sumadiji, a i sire, zovu stari sir, ne istopi se, ali izmrvljen i pomesan sa ostalim sastojcima mi je gotivan dodatak.
I naravno nenadmasne su prolecne kajgane sa perima mladog crnog luka, sa ili bez slaninice, a znam i ljude koji uvek imaju rezerve dinstanog crnog luka posto im je kajgana sa lukom favorit cak i kad luk "omatori".
da ja i fetu izdrobim nekad čisto da "zasoli" i zakiseli malo nikako da se topi...:ok:
kačkavalj je već hevy to je onda ozbiljan omlet...kajganica mi treba lagana i "nežna" da se topi :lol:

e luk već ne...kvari mi ukus

inače broj 3 je moja metoda...:lol:

Tortilje sa filom od jaja

Potrebni sastojci:

Gotove ili domaće tortilje,
4 tvrdo kuvana jaja,
150 g kuvanih krompira,
160 g majoneza,
300 g mešanog kuvanog povrća,
70 g crnog luka,
30 ml sirćeta,
Kisela pavlaka, čili sos, so, biber.

Priprema:

Prvo pripremite fil. Tvrdo kuvana jaja i krompir isecite na manje delove i pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom i kuvanim povrćem. Majonez pomešajte sa sirćetom, pa nakon toga sa seckanim jajima i povrćem. Posolite i opet promešajte.

Tortilje podgrejte na tiganju ,pa ih filujte, stavite ih na tanjir i prelijte čili sosom i pavlakom
image_w654.jpg

I nezaobilazna Mimoza salata

Mimoza salata

Potrebni sastojci:

150 g šunke,
150 g kačkavalja,
3 kuvana jajeta ,
1 kisela pavlaka,
2 veća barena krompira,
150 g majoneza.

Priprema: Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.

Mimoza%20salata%205.jpg

Tema je super.Sa jajima i salatama od jaja savetuju mrsavljenje...

Back