Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Holesterol se nalazi u zumancetu tek da znas da nije celo jaje u pitanju kada se govori o holesterolu, sto se tice zivih, kuvanih i pecenih jaja...ne bih znala.
holesterol = mast životinjskog porekla. U nekim dozama ima ga u svemu
E, sad, verovatno si hteo da pitaš da li hol. iz yaya povećava ukupni holesterol u organizmu?
Zavisi. Imaš LDL i HDL holesterol, dobar i loš....jedan je gust i taj je super, a drugi je redak i lepi se, ili naopačke
@mr cool
Ne verujem da nacin pripreme utice na holesterol iz jaja,ali ako ih przis na masti,sigurno je da ce imati vise holesterola od kuvanih,jer i sama mast sadrzi holesterol,narocito los,a kako jaja upijaju mast...Kontas?
Tek sam naknadno video da ti uporedjujes sirova i termicki obradjena jaja. ops:
U medjuvremenu sam posetio i link iz donjeg posta i malo sam zbunjen.
Tacno je da u zivim jajima ima najvise holesterola,ali ispada da ga ima vise i u kuvanim,nego u przenim(nadam se da ih nisu przili na suncu ).Paradoks
Kako god,razlika je beznacajna,ako su podaci tacni.
Zaboga miloga jesi li srcani bolesnik ili se samo panicno plasis holesterola. Ako si samo panicar onda pocni da koristis riblje ulje doce ga preporucuju. Naravno riblje ulje u kapsulama.
Ne treba da zderes jaja svaki dan, ali od 2-3 jaja za dorucak tu i tamo ti nista nece biti.
Zaboga miloga jesi li srcani bolesnik ili se samo panicno plasis holesterola. Ako si samo panicar onda pocni da koristis riblje ulje doce ga preporucuju. Naravno riblje ulje u kapsulama.
Ne treba da zderes jaja svaki dan, ali od 2-3 jaja za dorucak tu i tamo ti nista nece biti.
nisam ni srcani bolesnik niti panicar (mozda malo).
volim da jedem jaja a svi mi govore da ne preterujem jer su jaja puna holesterolal a ja sam mislio da grese.
otprilike jedem malo vise od jednog jajeta dnevno u proseku
nisam ni srcani bolesnik niti panicar (mozda malo).
volim da jedem jaja a svi mi govore da ne preterujem jer su jaja puna holesterolal a ja sam mislio da grese.
otprilike jedem malo vise od jednog jajeta dnevno u proseku
Jedno jaje dnevno je PRETERIVANJE, 'malo vise od jednog jajeta dnevno' ce ti narkati holesterol samo tako i razbucati zucnu kesu. 2-3 jaja nedeljno za odraslog coveka je vise nego dovoljno.