Jaguar promenio logo... I ne samo to

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.269
Počinje nova era za Jaguar. Potpuno transformisani brend Jaguar ponovo preuzima etos Copi Nothing koji svoje korene može pratiti do reči njegovog osnivača, Sir Villiam Lionsa.Moramo da zaboravimo Jaguar kakvog poznajemo, uključujući logotip s divljom mačkom, koji se na automobilima nalazi od 1945. godine. Reč je o "Jaguaru u skoku", odnosno u originalu na engleskom jeziku "Leaper", simbolu koji je osmislio osnivač brenda, ser Vilijam Lajons (William Lyons).
Pre 1945. godine kompanija se zvala "Swallow Sidecars", skraćeno S.S, što nakon Drugog svetskog rata iz razumljivih razloga više nije bilo prihvatljivo.

Novi Jaguar automobili, koje ćemo videti od 2026. godine, biće potpuno drugačiji u obliku, performansama i izgledu brenda. Preobraziće se u jednu reč j a g u a r, ispisanu novim, do sada neviđenim slovima. Ili kako to zvanično kažu: "Nova filozofija obuhvata smeli dizajn, neočekivano i drugačije razmišljanje i stvara identitet brenda koji pažnju privlači odvažnom kreativnošću". Zvuči zanimljivo.

Počinje s imenom, napisanim u veoma minimalističkom fontu. Još jedna novina je logotip brenda, gde je Jaguar zamenjen igrom suprotstavljenih slova J. Estetski efekat podseća na ambleme luksuznih brendova, što je upravo cilj Jaguara.A divlja mačka? Nestaće s haube i amblema brenda, ali će zapravo ostati prisutna u pozadini horizontalno prugaste mustre. Obratite pažnju na promenu pravca skoka - više ne s desna na levo, već prema napred...link

la-nuova-brand-identity-di-jaguar-2-1000x563.jpg

Jaguar je pukao kao zvečka i do daljnjeg je prestao da proizvodi automobile:

Veliki brend mora da otkupljuje automobile od vlasnika​

Jaguar i-PACE prodaje se još od 2018. godine i ostvario je dobre rezultate u početku, pa čak i osvojio neke nagrade. Ipak, komplikacije su postale neizbežne.

Ovaj model je izazvao britanskom proizvođaču velike probleme u SAD prošle godine, kada je nacionalno regulatorno telo NHTSA otkrilo da se baterije pregrevaju.

Nakon toga je Jaguar ažurirao softver kako bi bolje ispratio stanje baterije na ovim modelima proizvedenim 2018. i 2019. godine, a od vozača su zatražili da ograniče punjenje na 80% i da, za svaki slučaj, ne parkiraju blizu kuće.

Pošto su se pojavili slučajevi još nekih električnih SUV modela Jaguara koji su takođe proizvedeni 2019. godine, a koji su se zapalili, Jaguar je morao da preduzme mere koje su još ekstremnije od ovih.

Britanska marka je, naime, nedavno odlučila da otkupi 2.760 primeraka Jaguar i-PACE modela od njihovih vlasnika, kako bi pokušala da zaštiti svoj imidž i kako se na ulicama više ne bi dešavalo da se automobili zapale iz čista mira.

https://www.b92.net/automobili/aktu...ora-da-otkupljuje-automobile-od-vlasnika/vest

Zapamtite sta je Dule 021 pisao na ovom forumu:
Što novije,to gore.
Pravicemo od blata automobile sa euro3 i 4 normom. Poneke i sa euro 5 ali tu su vec DPF-ovi standard mada mogu da se izbace i softverski uklone i da se motor rastereti gluposti i prodise.
Može dok ne budu zategli na tehničkom. No, ima i benzinaca i svakako njih preporučujem za sve koji većinu km pređu po gradu.
Ali da, generalno se što se tiče pouzdanosti i jednostavnosti održavanja maksimum postigao u doba euro 3 i 4 standarda.

Mada su Jaguari što se toga tiče uvek bili na prilično lošem glasu.

Taj noviji E-pace mi ima dobar kolega 5g je star 80k km 2,0 dizel 2 EGRa ima :) ..Ja sam mu rekao pre 2g prodaji najebat ces ..Vozi ga još uvek ima non stop neki problem sa njim ..prvo je DPF bio pa je dizne menjao pa evo sad EGR B mu otišao kog nema ni Jaguar na stanju :) .. Ludacke cene delova,katastrofa od auta..Još sam mu lepo govorio da kupi GLC i sad mi govori e da sam te poslušao:)

Back