Jadranska Liga

ABA liga je zbog Olimpije i FMP-a povecala broj ucesnika na 14, a danas su Olimpija i Helios odustali od takmicenja.

Cirkus od stanja u kosarci i vodjenja lige, sad ce da zovu Dzoli, Kvarner, Konstantin, Kumanovo, koga vec.

Sve ovo je odraz i ULEB-ovog i FIBA-inog vodjenja evropske kosarke, pogledajte samo sta se radi u EK i FIBA LS, klubovi prelecu svake nedelje, a u EK se sada poziva i MZT...

Sve je to zapocela EL sa "vajld-kartama" i licencama Prokomu, Budiveljniku, Darusafaki, pa onda svake godine ne moze Igokea, ne moze Radnicki, ne moze Cibona, pa se onda tolerise da zamrznuta Crvena zvezda preuzima mesto Ive Lole Ribara, pa se pozivaju mafijaski klubovi u kvalifikacije (Levski) a onda i oni propadaju...

U svakom slucaju, cela evropska kosarka je ove druge decenije novog milenijuma postala kompletan cirkus.

Zlatorog odbio da popuni mesto u ABA ligi, gurali su Olimpiju i FMP a sad imaju problema da zatvore ligu sa 14 klubova.

Naravno, ne dolazi u obzir da se vrati na prvobitnu ideju od 12 klubova jer ce prva pratilja da izvisi. Sad zovi Kvarner.

Cirkus ide dalje, Olimpija ipak u ABA :mrgreen: I neki makedonski iz Skopja. Da li je Olimpija ekipa koja je najvise puta izlazila(ispadala)-ulazila, svake godine sa njima nesto.. U svakom slucaju ponovo ABA ima 14 timova.

Dodjem kuci s posla, da potrazim sta se igra veceras i strimove, kad ono abaligasko vece porodice Covic, fala lepo i doviDZenja. :mrgreen:

I ne kontam foru da se jedno kolo igra 4 dana, to nema ni u premijer ligi, engleskoj, ne ovoj nasoj.

Ne izgleda, ja odustajem posle jednog kola i to dobro odigranog. Ne vidi se ni koje je kolo, ni da li je kupovina aktivna, ni ko je najkupovaniji, prodavaniji. Pravila najbazicnija moguca, +10% ako je tim igraca pobedio, kapitenu se sabira +/- uz indeks. Mislim tako pise, al meni nisu uracunali nista, samo osnovne indekse. Da ne pricam o tome da bi amateri koji uce web programiranje bolje iskodirali, uzasan je za koriscenje.

Back