"Ja sam seljak čovek. Naučio na menjač"

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
334.291
Našalio se predsednik kada je seo za volan automobila, čija tabla je u potpunosti digitalizovana i u koju je ugrađen i gugl asistent Aleksa.


Naime danas se u Beogradu svecano otvara tehnološki centar američkog proizvođača električnih vozila Rivijan.

Rivijan sa sedištem u Kaliforniji, poznat po proizvodnji električnih kamioneta i terenaca, u septembru je zvanično najavio da u Beogradu
otvara svoj centar za istraživanje i razvoj sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.
Kompanija će u Srbiji, kako je ranije objavljeno, poslovati pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd.

Kompanija Rivijan je osnovana 2009. i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih vozila. Prvi modeli vozila su R1T, "pikap trak"
sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, kao i R1S, SUV sa tri reda sedišta za sedam putnika.

Vozila R1T i R1S opremljena su naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju,
Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje

link
Rivian_Srbija-1200x720.jpg
 
U komentarima se pominje da toj firmi blago rečeno baš ne cvetaju ruže. Ne znam kako se to može proveriti.

Rivian je start-up kompanija od koje se i ne ocekuje da bude profitabilna, bar ne u ovoj fazi, ali istina je da im je cena akcija dosta pala sto pokazuje da su investitori zabrinuti i da gube poverenje. Uglavnom mi smo i dalje dosta jeftiniji od amerikanaca tako da ne verujem da ce otici tek tako, pre ce ugasiti ili smanjiti odeljenja tamo jer je radna snaga visestruko skuplja.
 
U komentarima se pominje da toj firmi blago rečeno baš ne cvetaju ruže. Ne znam kako se to može proveriti.
Ne može baš sigurno sa se zna pre nego što eventualno potraže od suda bancruptcy protection order, mada je dobar pokazatelj vrednost akcija na berzi.

Ako bi imali vremena da nešto otvore (proizvodnog tipa, naravno) u Srbiji, onda nije kraj sveta i da bankrotiraju - administrativnom merom se spreči prodaja bilo kome ko ne namerava da nešto proizvodi ;) Treba biti i drzak i bezobrazan kad je u pitanju privlačenje investicija i osvajanje tehnologija.
 

Back
Top