Ja sam put, istina i život

LBarbara

La Femme
Moderator
Poruka
50.018

"-I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.
-I kuda ja idem znate, i put znate.

-Reče Mu Toma: Gospode! Ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati?

-Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me."

Put?

Postoje razne teorije, meni najzanimljivija je
da zaključak izveden iz ove čuvene Isusove rečenice "čovek nalazi Boga samo kroz Isusa"
u crkvenom tumačenju znači da čovek nalazi Boga samo kroz crkvu..

Istina?
Život?

Kako vi tumačite ovu rečenicu..

"-I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.

Put?

da zaključak izveden iz ove čuvene Isusove rečenice "čovek nalazi Boga samo kroz Isusa"

Istina?
Život?

To je istina sam Isus kaze sta je on...
On je dosao na Zemlju da prenese Bozju rec ljudima.

rekao je -Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me."

Jovan 3:16

Znaci da on pokazuje put Zivota. Rec koju on prenosi Bozja rec je direkcija za PUT ZIVOTA.

prenosi BOZJU REC, A BOZJA REC JE ISTINA. Jovan 17:17

ZIVOT JER preko njega i spoznanjem o Njemu - Bozjem Sinu i Bogu dobijamo VECNI ZIVOT.

Jovan 17 : 3

preko nejga kao sto on kaze da je posrednik izmedju Boga i ljudi i spasitelj jer je svoj zivot dao kao OTKUPNINU
na osnovu koje imamo vecni zivot.

Poslednja izmena:

Put?

Istina?
Život?

Osnova svega je - Gospodin Isus je POSREDNIK DO Boga Jedinoga Jahve.
Isus nije Bog.

1. Timoteju 2,5
Jer jedan je Bog,
jedan je i posrednik između Boga i ljudi,
čovjek - Krist Isus,

Put: Isusovo ucenje.
Isus nije naučavao svoj nauk - jer nije Bog,
nego je Isus naučavao nauk Boga svoga Oca Jahve.

IVAN 7,16
Nato im Isus odvrati: "Moj nauk nije moj, nego onoga koji me posla.

IVAN 7,17
Ako tko hoće vršiti volju njegovu, prepoznat će da li je taj nauk od Boga ili ja sam od sebe govorim.

Istina: Isusovo vaskrsenje i pobeda nad tamom
Isus nije sam uskrsnuo - jer nije Bog.
Isusa je Bog Otac Jahve uskrsnuo - Jer je TAJ Jedini Bog.

Zivot: Jedino Isus Hrist daje vecni zivot
Isus nije sam uskrsnuo - jer nije Bog.
Isusa je Bog Otac Jahve uskrsnuo - Jer je TAJ Jedini Bog.

TKO je Isusu dao Život?
Bog Jedini Jahve!

To je istina sam Isus kaze sta je on...
On je dosao na Zemlju da prenese Bozju rec ljudima.

rekao je -Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me."

Jovan 3:16

Znaci da on pokazuje put Zivota. Rec koju on prenosi Bozja rec je direkcija za PUT ZIVOTA.

prenosi BOZJU REC, A BOZJA REC JE ISTINA. Jovan 17:17

ZIVOT JER preko njega i spoznanjem o Njemu - Bozjem Sinu i Bogu dobijamo VECNI ZIVOT.

Jovan 17 : 3

preko nejga kao sto on kaze da je posrednik izmedju Boga i ljudi i spasitelj jer je svoj zivot dao kao OTKUPNINU

na osnovu koje imamo vecni zivot.[/QUO

a da je hristos rekao ja sam smrt i lazov da li bi jahva bio smrt i lazov il hristos?..po ovom tvom tumacenju ispao bi jahva....vis kako si ga naebala
vojnici popadose u nesvest kad cuse ono ja sam..toliko je bilo to jako izracene a ti tako ofrlje prelazis preko ja sam..:(.
A kad im reče: Ja sam; izmakoše se natrag i popadaše na zemlju..

има ли смисла у овој реченици
јеси ли се бар запитао?

Što to znači - ima li smisla?
Pa to je stih iz Božje Jahvine Knjige Zakona Biblije!
Šta tu ima nešto nesmisleno?
-------------------------------------

Isus nije Bog.
Ako uzimaš da je Isus = Bog - onda imaš nesmislenost i kontradikciju.

--------------------------------------------------------------------------------------
Isus je "samo" sluga Boga Oca Jahve.
Zato je uvijek u podređenom položaju prema svome Bogu Jahvi.
--------------------------------------------------------------------------------

Proanaliziraj malo ovo donje stihove:

IVAN 5,19
Isus nato odvrati: "Zaista, zaista, kažem vam: Sin ne može sam od sebe činiti ništa, doli što vidi da čini Otac; što on čini, to jednako i Sin čini.

IVAN 5,20
Jer Otac Ljubi Sina i pokazuje mu sve što sam čini. Pokazat će mu i veća djela od ovih te ćete se čudom čuditi.

IVAN 5,30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla."

IVAN 5,36
Ali ja imam svjedočanstvo veće od Ivanova: djela koja mi je dao izvršiti Otac, upravo ta djela koja činim, svjedoče za mene - da me poslao Otac.

IVAN 6,38
jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla.

IVAN 7,16

IVAN 7,17
Ako tko hoće vršiti volju njegovu, prepoznat će da li je taj nauk od Boga ili ja sam od sebe govorim.

IVAN 8,26
"Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam čuo od njega, to ja zborim svijetu."

Ivan 12,49
Jer nisam ja zborio sam od sebe, nego onaj koji me posla - Otac - on mi dade zapovijed što da kažem, što da zborim.

Ivan 12,50
I znam: zapovijed njegova jest život vječni. Što ja dakle zborim, tako zborim kako mi je rekao Otac.

IVAN 14,31
Ali neka svijet upozna da ja ljubim Oca i da tako činim kako mi je zapovjedio Otac. Ustanite, pođimo odavde!

IVAN 17,4
Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti.

Isus i Hrist nisu ime i prezime osobe.
Isus jeste ime ali Hrist jeste stanje svesti koje je dosegao čovek sa imenom Isus.
Govoreći iz stanja svesti zvanog Hrist rekao je ono što je istina, "Ja, visoko duhovno stanje svesti Hrist, jesam put vaš, kao i svakog živog bića (svake Duše - a to je ono što vi jeste) vaša istina i vaš život. Vaš sam put jer dok i sami ne dosegnete ovo visoko stanje svesti (koje se drugačije zove i Bog-Svest) ne možete dosegnuti slobodu i "spasenje". Samo kroz mene, kao visoko stanje svesti možete ostvariti ono najviše čemu i težite. Ja, najviše stanje svesti jesam i Reč Boga jer je Reč Boga samo još jedno od mnogih emena za suštinu života koja poseduje najviše stanje svesti koju vi znate kao Sveti Duh.
Otuda i stoji stih, "Ko sluša Reč Boga (a to znači Sveti Duh kroz njegova dva aspekta - Svetlost i Zvuk) - više nikada ne umire." (Ne umirati više znači upravo ono što sa pozicije huimane svesti izgleda naglavačke. Znači ne inkarnirati više u fizička tela koja su samo zemljani hramovi za Dušu dok je u ovom fizičkom svetu. Ne umirati više znači po desezanju visokog duhovnog stanja svesti osvojiti Carstvo Nebesko gde vlada samo jedan jedini zakon - Zakon Ljubavi.
Ko ovo shvati i realizuje naslediće Carstvo Nebesko a ostali će naslediti carstvo zemaljsko, da se i dalje radjaju i umiru dok jednoga dana i sami ne dosegnu ono najviše.
Ključ duhovnog razvitka je Svest poznata kao Bog-Svest ili, ako nekome odgovara svest zvana Hrist.

МОЈ НАУК НИЈЕ МОЈ

објасни својим речима

statu ima da se objasni?

- - - - - - - - - -

Što to znači - ima li smisla?
Pa to je stih iz Božje Jahvine Knjige Zakona Biblije!
Šta tu ima nešto nesmisleno?
-------------------------------------

Isus nije Bog.
Ako uzimaš da je Isus = Bog - onda imaš nesmislenost i kontradikciju.

--------------------------------------------------------------------------------------
Isus je "samo" sluga Boga Oca Jahve.
Zato je uvijek u podređenom položaju prema svome Bogu Jahvi.
--------------------------------------------------------------------------------

Proanaliziraj malo ovo donje stihove:

IVAN 5,19
Isus nato odvrati: "Zaista, zaista, kažem vam: Sin ne može sam od sebe činiti ništa, doli što vidi da čini Otac; što on čini, to jednako i Sin čini.

IVAN 5,20
Jer Otac Ljubi Sina i pokazuje mu sve što sam čini. Pokazat će mu i veća djela od ovih te ćete se čudom čuditi.

IVAN 5,30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla."

IVAN 5,36
Ali ja imam svjedočanstvo veće od Ivanova: djela koja mi je dao izvršiti Otac, upravo ta djela koja činim, svjedoče za mene - da me poslao Otac.

IVAN 6,38
jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla.

IVAN 7,16

IVAN 7,17

IVAN 8,26
"Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam čuo od njega, to ja zborim svijetu."

Ivan 12,49
Jer nisam ja zborio sam od sebe, nego onaj koji me posla - Otac - on mi dade zapovijed što da kažem, što da zborim.

Ivan 12,50
I znam: zapovijed njegova jest život vječni. Što ja dakle zborim, tako zborim kako mi je rekao Otac.

IVAN 14,31
Ali neka svijet upozna da ja ljubim Oca i da tako činim kako mi je zapovjedio Otac. Ustanite, pođimo odavde!

IVAN 17,4
Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti.

tako je :manikir:

Isus Hrist je dosao da vrsi Bozju volju, da prenese Bozju rec ljudima, Rec Boga Jehove.

Put?

Istina?
Život?

Otkrivenje 3, 20. Ево стојим на вратима и куцам: ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њиме, и он са мном.

МОЈ НАУК НИЈЕ МОЈ
објасни својим речима
Moje riječi su nula prema Biblijskim riječima.
SAM Isus kaže da NIŠTA NIJE OD - OD Njega - Isusa!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

IVAN 7,16

IVAN 7,17

IVAN 8,26

Ivan 12,49

-----------------
Isus je Sluga OD Boga Oca Jahve,
i Isus nema SVOJ nauk, jer nije Bog,
Isus samo ponavlja ono što Mu Bog Jahve naređuje.
Isus je Pokorana svome Bogu Jahvi.

Sta se misli pod ovim: Jov 2,1. Опет један дан дођоше синови Божји да стану пред Господом, а дође и Сотона међу њих да стане пред Господом.
I MOjs 1, 26. Потом рече Бог: Да начинимо човека по свом обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од целе земље и од свих животиња што се мичу по земљи.
Mat, 3, 17. И гле, глас с неба који говори: Ово је Син мој љубазни који је по мојој вољи.

Pitanje : Da li je Isus Sin Boziji ?

Back