Procitala sam tekst ,ispovest,zene muslimanke.
Mozda je istina ,a mozda je i propaganda..ko ce ga znati.
Cinjenica je da takvih prica mesovitih brakova ima mnogo,i da su svi u tom nesretnom ratu mnogo propatili.Zato uvek kazem da je Jugoslavija jedna nesretna tvorevina osudjena na onakav kraj kakav je imala.U svemu tome najvise su stradali nevini civili,ljudi koji nisu bili krivi ni za sta,deca,starci..
Pokojni stric moga muza Srbin ,bio je ozenjen muslimankom.Kada je sve to pocelo ziveli su u Hrvatskoj.Isto kao i ovoj zeni njeni su joj govorili da je "cetnikusa",da je izdala svoje,i rekli su joj da vise nema porodicu jer je izabrala da se tada ne razvede.Njegovi nimalo blagonaklono nisu gledali snajku "balijkusu" koja pride jede i svinjetinu (znaci ne postuje ni svoje ,kako ce onda tudje

).Briga je njih bilo sto se oni vole i sto imaju cerku..
Proganjani od svih i svakoga ,preziveli su rat i strahote.
Najgore je bilo toj deci iz mesovotih brakova..Oni prosto nisu znali ko su i koji su to "njihovi"
Treba samo shvatiti da neduznih strana u ovom ratu nije bilo.
Svi su cinili zlocine.
Nama su resili da dodele ulogu glavnih krivaca iz nekog razloga,iako to nije bas tako.Ubijali su i nase i proterivali.Nisu izbeglice onako iz besa dosle u Srbiju,ili otisli u druge zemlje ..
Ono sto mene najvise pogadja je da se Srbima namece to da su zlocinci i genocidan narod,sramnim presudama u Hagu.Kada saberes godine svih osudjenih ,ispada da su hitlerovi nacisti male bebe za nas

E to vec vredja zdrav razum svakog normalnog coveka..
Drugo sto me tisti je cinjenica koju je i ta muslimanka navela u pismu-a to je da smo uzasno lose medijski ispratili sva desavanja o ratu na ovim prostorima.
Dok su oni snimali dokumentarce ,pisali kojekakve gluposti i lazi,mi smo cutali ,kao da kod nas ne postoje zrtve.
Procice jos mnogo mnogo godina ,a svet ce i dalje imati ruznu sliku koju su o nama stvorili CNN i slicni mocni svetski servisi ..