ja bih sada baš....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
neka neko baci recept ovde. sad se i meni jede.

treba ti:
2 dupla pakovanja piškota, ili 4 obična, 4 kisele pavlake (ne slatke!), najbolje su imlekove, sa 20%, imaju crveni poklopac, 600-700g malina (može i smrznutih, naravno otopiš ih :lol:), 200g šećera u prahu, i 2-3 šlaga

rukom umutiš pavlake i šećer, nikako mikserom, da se ne razbije pavlaka...onda uzmeš piškote, potapaš ih u mleko i ređaš (ja ređam u 2 reda po 9 komada, ispadne tačno 4 mala pakovanja piškota)... na njih staviš fil od pavlake i šećera, pa maline. onda opet piškote, fil, maline... tako 3 puta, i odozgo šlag :)

gotovo je za 10 minuta, staviš u frižider i to je to :)
nemoj da te buni kisela pavlaka, ukus je fenomenalan :ok:

treba ti:
2 dupla pakovanja piškota, ili 4 obična, 4 kisele pavlake (ne slatke!), najbolje su imlekove, sa 20%, imaju crveni poklopac, 600-700g malina (može i smrznutih, naravno otopiš ih :lol:), 200g šećera u prahu, i 2-3 šlaga

rukom umutiš pavlake i šećer, nikako mikserom, da se ne razbije pavlaka...onda uzmeš piškote, potapaš ih u mleko i ređaš (ja ređam u 2 reda po 9 komada, ispadne tačno 4 mala pakovanja piškota)... na njih staviš fil od pavlake i šećera, pa maline. onda opet piškote, fil, maline... tako 3 puta, i odozgo šlag :)

carica si :D
hvala :D

treba ti:

:hvala::hvala::hvala:

slobodno daj recept. ionako me već 6 meseci i jače, drži trip da se zanimam tortama i kolačima, pa sakupljam recepte da mi se nadju :D

e, ovako... prvo izabereš posudu u kojoj će da ti stoji... ja uzmem neki dublji pleh, vatrostalnu činiju, ili tako nešto (obično pravim u dve, jer jedna brzo plane :D)
taj ti kolač ima 3 sprata:
prvi je griz ... skuvaš griz, recimo da bude debljine oko santimetar-dva kad ga sipaš u tu posudu
preko njega ide puding od vanile, odma' skuvaj 2... njime preliješ griz (sačekaj da se griz malo samo prohladi, nemoj baš na vreo da sipaš puding)
treći sloj su breskve, biraj mekane, sečeš ih na što tanje listiće i ređaš preko pudinga (nemoj na vreo, neka se i on malo prohladi) ... obično je dosta 3-4 komada, staviš po želji
i odozgo šlag :)
pošto to treba da se stegne i ohladi, praviš ga uveče, i ostaviš preko noći u frižideru :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back