J. M. Coetzee

WiseDog

Zainteresovan član
Poruka
120
Da li je neko od vas dosao u kontakt sa ovogodisnjim dobitnikom Nobelove Nagrade J.M.Coetzee-om i romanom "Iscekujuci varvare"?
Interesuju me misljenja za stil pisanja kao i o temi koju obradjuje u gore pomenutom romanu!
 

Betty

Elita
Poruka
21.481
ja nisam citala nista, osim po novinama o njemu, ali sam cula da je njegov roman "Sramota" (?) o nekim govedima sto se otele....kao nije bas da nervira kao M. Pantic, onako, vozi te, nemam pojma....procitacu kad se objavi ovaj. YZar nije roman pod nazivom "Fo" dobio nagradu....?????
 

WiseDog

Zainteresovan član
Poruka
120
Pa da ti budem iskren skoro sam siguran da su "Varvari" dobili nagradu,procitao sam ga i toplo ga preporucujem.Interesantno je da u romanu od otprilike 250 strana ima samo jedno ime,nekog policijskog kapetana.
 

WiseDog

Zainteresovan član
Poruka
120
Nobelova nagrada se dodeljuje piscu za njegov doprinos knjizevnosti i njegovo zivotno delo,ali se naglasava za koje delo dobija nagradu,pametnjakovicu.
Tako je Ivo Andric dobio nagradu za "Na drini cuprija",ako se secas?

Kazes da se dobija za vise dela,a?Po tvom oni u komitetu koji dodeljuje nagrade izaberu tri-cetiri dela,kako kada,i onda kazu :"E za ovo si dobio nagradu,ali za one druge koje si napisao nisi"?!

Ne da si lupio nego strasno ..........

Uvek se pri dodeli nagrada kaze za koje posebno delo se dobija nagrada iako ne dobija to delo nagradu vec celokupan piscev rad.
 

Top